No wiec z tym slownikiem mam taki sam problem - wcale mi nie podpowiada
Pisze np rower, lokomotywa i nic nie podpowiada, od razu jest na czerwono po napisaniu pierwszego np "r"
Momencik, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Po wpisaniu tylko pierwszej litery nic nie uzyskasz - musisz wpisać wszystkie litery dla danego wyrazu. PCMK na podstawie słownika dobierze właściwe słowo nawet jeśli się przypadkiem przepalcujesz.
Fakt, w najnowszej wersji (0.14) autor dodał opcję autouzupełniania, i wtedy rzeczywiście po wpisaniu niekoniecznie wszystkich liter dobierane jest pasujące słowo (jeśli jest ono jedyne możliwe) - ale ta funkcja nie działa na razie za dobrze i lepiej jej na razie nie używać, dopóki autor tego nie dopracuje.
Jest jeszcze inna możliwość wykorzystania słownika, ale póki co - jeszcze nad tym pracuję - jak dojdziesz do końca wątku to może się trochę rozjaśni co mam na myśli
Zaladowalem sobie skin/layout Touch_klmn_10keys - fajny ale chyba ciekawszy bylby, gdyby przytrzymanie dawalo duze litery oraz polskie litery
A idealnie, jakby po przytrzymaniu wyskakiwalo menu i wciaz trzymajac mozna bylo wybrac litere - wtedy nie trzebaby bylo zadnego zmieniania trybow (litery/cyfry/symbole) - po prostu przytrzymujac np "a" mialbym do wyboru (a,A,ą,Ą,1,!) i plynnym ruchem moglbym wybrac to co potrzebuje. Tylko pewnie to wymagaloby zmiany PCM keyboard...?
Nie, to nie jest żaden problem i nie trzeba zmieniać PCMK. Taką mniej więcej wersję skinu i layoutu o której piszesz znajdziesz nawet w głębi wątku (przygotował ją
artsza). Ja coś takiego zaimplementowałem w wersji 7keys, którą osobiście bardziej preferuję i polecam niż 10keys ze względu na większe klawisze.
Cieszę się, że skiny się podobają, co do rozpropagowania na pdaclub - już
kiedyś polecałem odwiedzenie tego wątku, myślę, że chętni jak najbardziej doszukają się go jeśli zachodzi taka potrzeba - tak jak to i było w Twoim przypadku

Ale być może coś pomyślę o tym, żeby przynajmniej zamieścić tu wątek ze świeżymi zajawkami i info co tam nowego słychać w świecie layoutów- o wiele łatwiej jest zarządzać kolejnymi wersjami gdy źródła pozostają w jednym miejscu. Póki co, chcę dokończyć jeden ciekawy pomysł i wtedy się pomyśli
Napisane: Kwiecień 17, 2008, 21:08:18
Aha, ten dymek podpowiedzi przyjmuje trzy kolory:
-
czerwony - gdy słowo właśnie pisane nie występuje w słowniku - nie oznacza to jednak, że czerwony nie zamieni się za chwilę na...
- ...
zielony, który oznacza, że wpisane słowo w tekście zostanie po wpisaniu spacji zastąpione słowem z zielonego dymka (słownik znalazł pasujące słowo do wpisanej kombinacji liter, która nie istnieje w słowniku)
- jest też kolor
niebieski, który oznacza, że wpisany ciąg znaków widnieje w słowniku, PCMK znalazł alternatywne i nie dokona podmiany po wpisaniu spacji (więcej alternatywnych wyrazów dostępnych jest po przytrzymaniu dymka podpowiedzi).
Mam nadzieję, że to jasno napisałem