Opera Mobile 9.5 beta

• 72 Odpowiedzi
  • 9658 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Opera Mobile 9.5 beta
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 20, 2008, 22:32:04 »
Youtube działało płynnie? Gamefudge.com i miniclip też? :P
U mnie w 9.33 Youtube nie działa.
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 20, 2008, 22:33:53 »
@Bat podepnij linka lub udsostępnij, bo na tej stronie adobe to się jakoś znaleźć nie mogę
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 21, 2008, 22:06:33 »
Przecież nie mam linka, dziwiłem się tylko, że ma być nowy flash - o tym napisalem tylko, bo przecież w opisie tej Opery ma być wsparcie dla FlashLite 3, a na PDA z tego co pamiętam jest tylko 2.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 22, 2008, 11:26:01 »
dziwnie wyglądają strony z ramkami - każda ramka jest na osobnym "ekranie" zamiast obok siebie na jednym i trzeba przewijać

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 22, 2008, 17:00:36 »
W końcu udało mi się to odpalić. No cóż - wolę 8.65. Z tego się nie da korzystać, sypie się w róznych orietacjach ekranu, pasek zadań zakrywa ikonki, a gdy odpali się już zakrywając kompletnie wszystko (czasami jej się zdarza) to zoomowanie działa fajnie, ale i tak stron nie wczytuje w moim przypadku. Dziwne jest te menu, bo Opera skupiła się na pierdołach zamiast ważniejszych funkcjach. Dobrze jednak, że są ikonki "wstecz" i "dalej", których Operze 8.65 brakuje. Ale nie jest tak intuicyjnie jak w NetFroncie. Dlatego 1:0 dla NetFronta. Z tego co widzę to nowy Firefox będzie też kolejnym plagiatem Safari z iPhone (heh, gdyby nie to, to ciekawe jak wyglądałyby nowe wersje ;) ), co jest moim zdaniem bez sensu - ogromne przyciski do obsługi palcem, a przecież jak korzystamy z internetu to bez zewnętrznej klawy albo bez rysika nie da rady, zawsze trzeba coś napisać, chociażby adres strony. Więc to jest nieprzemyślane - niby do obsługi palcem, a tego palcem nie da się obsługiwać, więc równie dobrze mogliby bardziej postarać się robić interfejs pod kątem rysika. W dodatku nie wiem po co takie bajery jak skiny, jakieś widgety (których nie ma oczywiście), wszystko to zżera więcej RAMu, a do niczego nie jest potrzebne, pamięć jest ważniejsza na renderowanie strony, a nie na wygląd przeglądarki! Do tego dochodzi też te śmieszne mini popup menu, zamiast normalne systemowe...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 22, 2008, 17:13:27 »
Bat, ale przecież w 8.65 są ikonki wstecz i dalej
a co do nowej wersji to działa Ci w różnych orientacjach ekranu? U mnie tylko w pionie niezależnie od tego jaka orientacja jest w systemie, ale jak na wczesną wersję działa super

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #66 dnia: Luty 22, 2008, 17:22:54 »
a co do nowej wersji to działa Ci w różnych orientacjach ekranu? U mnie tylko w pionie niezależnie od tego jaka orientacja jest w systemie, ale jak na wczesną wersję działa super
W 9.33 orientację zmienia się z poziomu menu Opery.
ISTQB Certified Tester

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 22, 2008, 22:13:15 »
A fakt, mylło mi się z IE :)) To ponarzekam na co innego - nie ma widocznych tabów, tylko są w menu :D

Sprawdzę tą zmianę orientacji, ale to z menu to lekko na około sposób.

edit

Nie mogę dostać się do menu, ani otworzyć żadnej strony. Po prostu zwiecha przy próbie wklepania dowolnego adresu. Ale ogólnie wygląda na to, że sama zmieniła orientację na landscape.

Fajne jest te przewijanie, że jak się rzuci mocniej rysikiem, to leci dalej :) Jak w iPhone. Niestety mogę sprawdzić tylko na stronie powitalnej :P

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 22, 2008, 22:19:58 »
u mnie działa ok i używam w tej chwili zamiast 8.65
Napisane: Luty 22, 2008, 22:19:26
@ Bat dobra liczba postów 9999
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #69 dnia: Luty 23, 2008, 07:09:49 »
dzięki Lutek II za podpowiedź w kwestii landscape, oczywiście działa, jakoś to menu wywoływane przytrzymaniem rysika w ogóle mi umknęło : D

ja również podobnie jak Qbik używam w tej chwili tej Operki jako podstawowej przeglądarki i bardzo mi się podoba, nie zawiesiła się ani razu, w tej chwili najbardziej mi przeszkadzaże w polu tekstowym (na przykład pisząc posta) nie można strzałkami przesuwać kursora, chyba że jest na to sposób

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 23, 2008, 08:47:38 »
dzięki Lutek II za podpowiedź w kwestii landscape, oczywiście działa, jakoś to menu wywoływane przytrzymaniem rysika w ogóle mi umknęło : D

ja również podobnie jak Qbik używam w tej chwili tej Operki jako podstawowej przeglądarki i bardzo mi się podoba, nie zawiesiła się ani razu, w tej chwili najbardziej mi przeszkadzaże w polu tekstowym (na przykład pisząc posta) nie można strzałkami przesuwać kursora, chyba że jest na to sposób
Ja używałem ale teraz używam tego Netfronat 3.5 i choć nie ma wszystkich wtyczek bo to beta to świetnie dopasowuje text do ekranu a w tej wersji Opery wszystko jest albo malutkie (100% strony ) albo wielki i każdą linijke  trzeba przesuwać a to upierdliwe.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 23, 2008, 09:38:52 »
a jak ustawisz font na small to nadal jest wielkie?
ja mam VGA i 4", widok całej strony układzie pionowym jest czytelny, ale na QVGA rzeczywiście może być problem

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 23, 2008, 10:38:08 »
w tej chwili najbardziej mi przeszkadzaże w polu tekstowym (na przykład pisząc posta) nie można strzałkami przesuwać kursora, chyba że jest na to sposób

Tez mi to trochę przeszkadza, ale zobaczymy co bedzie później