Oficjalny klient Gadu-Gadu na PDA

• 221 Odpowiedzi
  • 61974 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

Odp: Oficjalny klient Gadu-Gadu na PDA
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 17, 2007, 21:59:29 »
jedno jest pewne, autorom, o ile im zależy moze być trochę przykro ogólnie czytając ten wątek.. no ale to ma dwie strony...

*

damist

« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 17, 2007, 22:27:35 »
jedno jest pewne, autorom, o ile im zależy moze być trochę przykro ogólnie czytając ten wątek.. no ale to ma dwie strony...
Masz racje :P Ale to nie jest ich wina ze GaduGadu kaze sobie placic za to. ;)

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 17, 2007, 22:32:16 »
Sprawdziłem i kasa za pakiety przez GPRS jest pobierana także usuwam z PDA :)

*

nothin

« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 17, 2007, 22:39:13 »
no dobra.. czas na pocketlen?

*

damist

« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 17, 2007, 22:43:24 »
no dobra.. czas na pocketlen?
A przydalo by sie ;) Czasem po pracy siedzac na przystanku autobusowym lub jadac autobusem mozna umrzec z nudow. Tlen oferuje czaty wiec bylo by mozna wejsc i poczatowac :P

*

nothin

« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 17, 2007, 22:49:09 »
toś twardziel, ja z wizem czytając ebooka raczej nie czułbym się komfortowo na przytstanku...oj nie.

*

damist

« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 17, 2007, 23:01:13 »
toś twardziel, ja z wizem czytając ebooka raczej nie czułbym się komfortowo na przytstanku...oj nie.
Slynna polskosc :-\ Od kad mam universala jeszcze bardziej sie gapia ludzie, no ale ostatnio nie interesuje mnie to czy ktos sie gapi czy nie , jedynie co to czasem patrze czy niema jakiegos dresa chetnego na moj pda :P   

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 17, 2007, 23:38:33 »
Pocket Tlen już jest, tylko, że zawiera podstawowe opcje: lista kontaktów z ikonkami statusów, prowadzenie rozmów, ustawianie własnego statusu opisowego. Chatów nie ma.

Ja nie zauważyłem, żeby Wizard wzbudzał jakieś szczególne zainteresowanie innych (ot, kolejna komórka  ;)). Co prawda na przystanku nie czytam (czasami przełączam mp3, albo pisze smsy), ale za to w autobusie prawie zawsze jest na wierzchu (ebooki, internet).

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 17, 2007, 23:43:42 »
Bo Wizard wyglada z daleka jak jakas stara cegła :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 18, 2007, 00:03:53 »
Masz racje :P Ale to nie jest ich wina ze GaduGadu kaze sobie placic za to. ;)
Raczej to nie ich wina, że GG zespuło sobie opinię oficialnym komunikatorem na PC i wszyscy myślą, że taki kiepski będzie też na PDA ;)
Dlatego zostaję przy alternatywach i w PPC i PC.

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 18, 2007, 00:55:30 »
ale jedno trzeba pochwalić... strona http://mobilne.gadu-gadu.pl/ jest minimalistyczna i nie dostanę zawału wchodząc tam przez PDA :D
czasami jak na coś wejdę i widzę te rosnące kilobajty.. to się zastanawiam czy wyłączać szybciutko czy może poczekać. .bo to a nuż już końcówka.. :D

jutro potestuję tego gadulca.. bo teraz trzeba iść spać..

a może znajdzie się jakiś dobrodziej, co screeny z tej końcowej już wersji zrzuci??

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 18, 2007, 10:47:26 »
A ja jestem ciekawy, czemu wersja na PC jest darmowa, skoro więcej osób jej używa. Pewnie dlatego, że jest tak wadliwa, że zarząd GG nie zniósłby tych narzekań użytkowników, którzy płacą abonament. A tak dają za darmo, wszystkim się wszystko wali, a im to zwisa. To jest jedyny komunikator, który trzeba napisać od nowa, od dawna nie widziałem tak odwalonej fuchy przy tak popularnym programie.
Robiłem ostatnio testy "po jakim czasie GG padnie" - czysty Windows na innym kompie + zaraz po podłączeniu neta instalacja GG, stworzenie numeru, dodanie pare osób do listy. Gdy dodawałem którąś tam z kolei osobę, to GG "program wykonał nieprawidłową operację...". Uruchomiłem ponownie, chciałem kogoś wyszukać przez katalog i w rezultacie błąd pojawił się ponownie, tyle że po ponownym uruchomieniu nie było już listy kontaktów ;D
Czy jest tu osoba, która potrafi z tego korzystać normalnie? Pamiętam, jak kiedyś przez pare miesięcy korzystałem z oficialnego klienta i miałem taki stres, że codziennie robiłem backupy...
Dlatego jak zobaczyłem, że GG wydaje komunikator na PPC z dopiskiem "oficialny", to pierwsze co mi przyszło na myśl - masowa migracja userów PDA, w końcu nie ma to jak słoneczko i ten śmieszny dźwięk jak ktoś coś napisze. Ale jednak - program widziałem i nie ma takich odchyłów jak ten na PC, jednakże płacić za coś, co na QVGA wstawia dużą reklamę i z czego się niewygodnie korzysta? Dla komórek to by było dobre, ale rozmowy gdzie nie mamy list po prawej stronie jak w MobileGG są niewygodne, ja często rozmawiam z kilkoma osobami naraz i wchodzenie przez softkeye (kolejna wada - ale to będzie dobre dla komórek, tylko czemu taki program idzie na platformę PPC?) to duża strata czasu. Rozumiem ten nowy trend "zróbmy interfejs jak najbardziej komórkowaty", ale to jest przesada, to się mija z celem - tutaj pocketa chcąc nie chcąc obsługujemy dwiema rękami, więc po kiego takie utrudnienia? Ale pewnie autor może być dumny, że przystosował się do chorych standardów - nowe bajery od WM5 poczynając powinno się stosować tam gdzie to jest naprawdę przydatne, a ludzie przesadzają. Tak samo jak z tym pisaniem wszystkiego w .NET ostatnio.
Napisane: Lipiec 18, 2007, 10:43:15
Pocket Tlen już jest, tylko, że zawiera podstawowe opcje: lista kontaktów z ikonkami statusów, prowadzenie rozmów, ustawianie własnego statusu opisowego. Chatów nie ma.

Ja nie zauważyłem, żeby Wizard wzbudzał jakieś szczególne zainteresowanie innych (ot, kolejna komórka  ;)). Co prawda na przystanku nie czytam (czasami przełączam mp3, albo pisze smsy), ale za to w autobusie prawie zawsze jest na wierzchu (ebooki, internet).
Pocket Tlen jest do niczego, głównie za sprawą, że u mnie zajmuje 1/6 ekranu i w tym malutkim oknie rozmowy można rozmawiać tylko z jedną osobą, ale to też na śmiesznej zasadzie, że jak kilka osób do nas napisze to jest to w jednym okienku :| A jak sami chcemy coś napisać to wybieramy docelową osobę z listy, potem piszemy do innej to zmieniamy pozycję z listy... ehh porażka. Przydałby się jakiś klient tlena, bo GG mamy już za dużo :P
Napisane: Lipiec 18, 2007, 10:45:27
A ja na przystanku to nawet z Aximem w kieszeni bałbym się słuchać muzyki ;D

*

nothin

« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:07:56 »
Bo Wizard wyglada z daleka jak jakas stara cegła :)

jesteś bliższy prawdy, niż myślisz, bo pod przetarciu 2óch warstw, hm farby, widzę coś jakby rdzawą podkładówkę :D...

tyle ot.

*

Offline Super_Ghost

• 670
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:17:16 »
Cytat: Bat
Czy jest tu osoba, która potrafi z tego korzystać normalnie?

oto jestem... ;]

tzn. .e czekaj..... :D wywaliłem, za pomocą jakiejś tam modyfikacji przez dobrą duszyczkę zrobionej, appet flasha.. .bo on faktycznie.. wywalał GG co 5 minut na winxp.... bez niego natomiast nie wywalił mi sięjuż dłuuugo.. tzn.. w ogóle się nei wywaliłjeszcez.. odkąd wywaliłem reklamówki.. ;P

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:18:27 »
W sumie... jestem całkowicie za płatnością za GG. Dużą. Na wszystkie możliwe platformy.
Czekam na to od samego początku istnienia tego komunikatora, którego używam z konieczności, bo nie mam samozaparcia, żeby edukowac wszelkie znajome osoby, że są lepsze sposoby komunikacji.
Natomiast jak to będą tańsze sposoby komunikacji, to już dojdzie łatwiej i będę mógł poprzestać na ICQ czy MSN.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:19:06 »

oto jestem... ;]

tzn. .e czekaj..... :D wywaliłem, za pomocą jakiejś tam modyfikacji przez dobrą duszyczkę zrobionej, appet flasha.. .bo on faktycznie.. wywalał GG co 5 minut na winxp.... bez niego natomiast nie wywalił mi sięjuż dłuuugo.. tzn.. w ogóle się nei wywaliłjeszcez.. odkąd wywaliłem reklamówki.. ;P

DOkladnie mam to samo bez reklam zycie stalo sie lepsze :)

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:29:52 »
Pozostaje jeszcze update.tmp w tempach zajmujące 99% procka często ale i na to jest sposób.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

damist

« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:31:20 »
Ktos wie ile ciagna te reklamy? W koncu sporo osob korzysta ze skromnego gprs , ktory tani nie jest jak nie korzysta sie z czegos typu Simdata. Co do Wizarda , wolal bym 100 razy jego niz ta cegle rwaca kieszenie co mam obecnie :P

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:32:16 »
moge wam pokazać screena ze smartphona jak chcecie bo że pierwszy tydzień darmowy to wgrałem zobaczyć (pierwszy błąd - listy kontaktów nie chce zaimportować  >:( )
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

damist

« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:35:59 »
moge wam pokazać screena ze smartphona jak chcecie bo że pierwszy tydzień darmowy to wgrałem zobaczyć (pierwszy błąd - listy kontaktów nie chce zaimportować  >:( )
pokaz , pokaz ;)

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:42:26 »
proszę :

« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2008, 12:53:27 wysłana przez revanmj »
Google+

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:43:46 »
W sumie... jestem całkowicie za płatnością za GG. Dużą. Na wszystkie możliwe platformy.
Czekam na to od samego początku istnienia tego komunikatora, którego używam z konieczności, bo nie mam samozaparcia, żeby edukowac wszelkie znajome osoby, że są lepsze sposoby komunikacji.
Natomiast jak to będą tańsze sposoby komunikacji, to już dojdzie łatwiej i będę mógł poprzestać na ICQ czy MSN.
W sumie dobrze prawisz ;D To ja teraz też jestem za. Tylko gdzie tu płatności za klienta na PC? :D

oto jestem... ;]

DOkladnie mam to samo bez reklam zycie stalo sie lepsze :)
Ja jak kiedyś też wywaliłem reklamy to miałem w sumie spokój przez kilka dni więcej ;D
(pierwszy błąd - listy kontaktów nie chce zaimportować  >:( )
To tak specialnie, żeby utrzymać tradycję z PC ;D
Napisane: Lipiec 18, 2007, 11:42:54
revanmj - widzę ikonka na górze bardzo ładna ;D

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:01:19 »
revanmj - widzę ikonka na górze bardzo ładna ;D

no cóż to nie moja wina  ;)
Google+

*

damist

« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:01:47 »
Panowie ! Ja od paru dni chyba nie swiadomie z tego korzystam ;D Wyglada prawie ze identycznie co ten kolegi ze zrzutow ekranu. Dodam ze dal mi to kolega , twierdzac ze jest to najlepszy klient gg. Zaraz rzuce zrzutami ekranu :P

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:09:00 »
Na chwile obecna, najlepszy klient w tej chwili to chyba mobile gadu :)

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:21:20 »
doszedłem dlaczego emotki i kontakty nie działały, w wypadku zainstalowania tego i tego na karcie pamięci w rejestrze są błędne dane i podają foldery w pamięci telefonu (wartości InstallDir w HKLM > Software > Gadu-Gadu i Gadu-Gadu Emotki należy zmienić z "\Program Files\Gadu-Gadu" na "\Storage Card\Program Files\Gadu..." (w wypadku emotek trzeba jeszcze na koncu dopisac folder "Emots"
Google+

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:25:44 »
Na chwile obecna, najlepszy klient w tej chwili to chyba mobile gadu :)
Chyba to ryba zdechła w morzu pływa - chciałeś napisać na pewno ;D

doszedłem dlaczego emotki i kontakty nie działały, w wypadku zainstalowania tego i tego na karcie pamięci w rejestrze są błędne dane i podają foldery w pamięci telefonu (wartości InstallDir w HKLM > Software > Gadu-Gadu i Gadu-Gadu Emotki należy zmienić z "\Program Files\Gadu-Gadu" na "\Storage Card\Program Files\Gadu..." (w wypadku emotek trzeba jeszcze na koncu dopisac folder "Emots"
No to fajna oficialna wersja, skoro i autor i betatesterzy nie próbowali tego instalować na karcie ;D

*

nothin

« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:31:11 »
a ja chcę pocketgadu na wm05.06... :S

*

Offline Super_Ghost

• 670
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:35:17 »
trochę mało miejsca na rozmowę, gdy mamy pokazane kontakty... do tego strasznie mała czcionka...

tutaj screen w porównaniu tej samej rozmowy na MobileGadu(gadałem se między programami:P)

oczywiście można listę odsunąć.. ale mimo to czcionka pozostaje nadal mikroskopijna.. a fajnie, jakby się powiększała.. bo naprawdę męczy oczy..

no i chyba trochę dużo danych poszło jak na zalogowanie, pobranie opisów i te kilka wyrazów rozmowy?? co o tym myślicie??(liste zimportowałem wg. instrukcji : eksport z PC do pliku i plik do katalogu,więc z neta jej nie ciągnął)

Napisane: Lipiec 18, 2007, 12:32:39
i brakuje mi straszliwie powiadamiania o wiadomości poprzed dymek systemowy z linkiem do zakłądki z wiadomością.. tak jak ma to miejsce w MobileGadu.. :(

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:38:28 »
powiem że wersja dla smartphonów lepiej wygląda, bo nie napakowali tak wszystkiego co się dało w jedno okno  ;) lepiej by zrobili jakby dali u gory karty i karta z samymi kontaktami i karty z samymi rozmowami a nie wszystko w jednym
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2007, 18:33:34 wysłana przez revanmj »
Google+