Oficjalny klient Gadu-Gadu na PDA

• 221 Odpowiedzi
  • 61920 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
  • Sprzęt: BYŁ >>> HTC P3300 Artemis jest HTC KAISER :)
Odp: Oficjalny klient Gadu-Gadu na PDA
« Odpowiedź #180 dnia: Wrzesień 18, 2007, 19:44:18 »
nie moge pobrać listy z serwera :( :( :(  a gdzie mam wkleić kontakty.txt żeby były widoczne /?????????????????

w/w wersja jest na określony czas czy "dozgonnie" ????????

« Odpowiedź #181 dnia: Październik 23, 2007, 00:32:53 »
ja wczesniej uzywalem gg ppc i smigalo fajnie na gprsiew orange a teraz zainstalowalem pocket gadu i nie chce sie polaczyc z srwerem :( ma ktos moze pelna wersje gg na mda ?? jesli tak to prosze o podeslanie :)

« Odpowiedź #182 dnia: Październik 31, 2007, 23:10:15 »
Witam.

Mam takie pytanko. Używam na moim p535 MobileGadu 2.0.0 i wszystko jest fajnie i pięknie, łączy się da się gadać itd. Tylko nie mam pojęcia ile za to płacę :D Mam Era (biznes jak to ma jakiś wpływ). Wiem że można ściągnąć gg od ery ale pod jave więc tak trochę syfnie ;/ Dobrze mi się korzysta z tego MobileGadu, ale wole jednak nie zapłacić potem 100 za samo gg xD

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #183 dnia: Listopad 01, 2007, 10:24:59 »
MobileGadu jest darmowym programem. W tym watku rozmawiamy o programie Mobilne Gadu, ktore jest oficjalnym programem GG.

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #184 dnia: Listopad 03, 2007, 16:00:35 »
HEJ, może mi ktos powie jak to jest, kiedyś ściągnąłem oficjalnego klienta gg, i gdy był zminimalizowany, wyświatlał on w formie komunikatów wiadomości, dzięki temu, migała mii dioda i wibrował, teraz gdy pobrałem najnowszą wersje, to już tego nie ma... może to trzeba jakoś uaktywnić, czy cos, u was też tak jest??

A i może znaci jakąś inną wersje gg, która nie ozłączała by sie po uśpieniu pocketa...??

*

Offline deeb

• **
  • 125
  • Sprzęt: loox C550 with wm6 on board
« Odpowiedź #185 dnia: Listopad 05, 2007, 18:43:06 »
witam
Ja używam Mobile gg 2.0.4445 i nie działa mi wysyłanie smsów:/  Wyrzuca hasło: błąd systemowy
Pracuję z Looxem C550 i WM5

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #186 dnia: Listopad 06, 2007, 04:10:43 »
witam
Ja używam Mobile gg 2.0.4445 i nie działa mi wysyłanie smsów:/  Wyrzuca hasło: błąd systemowy
Ludzie!! Przeciez 3 posty wyzej napisalem, jakiej wersji GG ten watek dotyczy!!

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #187 dnia: Listopad 06, 2007, 11:05:55 »
witam
Ludzie!! Przeciez 3 posty wyzej napisalem, jakiej wersji GG ten watek dotyczy!!

Popyt na informację rządzi się identycznymi prawami jak ekonomia :D Jak ktoś chce zdobyć info to robi wszystko by go uzyskać  :P Tyle, że forum ma swój regulamin o czym często się zapomina.
"We are the Borg, resistance is futile!"

« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 25, 2008, 08:23:23 »
Witam,
mam najnowszę wersję GG 1.1b996 zainstalowaną na Mio P560. Problem polega na tym, że po pojawieniu się w oknie rozmowy kilku zdań, kolejne nie pokazują się. Aby ożńa było prowadzić dalszą rozmowę musze wyczyścić ekran, tracąc wiadomości, które otrzymałem wcześniej. Znacie roziwazanie?
Samsung Omnia 16 GB
MIO P560

« Odpowiedź #189 dnia: Luty 03, 2008, 01:04:13 »
"Witam,
mam najnowszę wersję GG 1.1b996 zainstalowaną na Mio P560. Problem polega na tym, że po pojawieniu się w oknie rozmowy kilku zdań, kolejne nie pokazują się. Aby ożńa było prowadzić dalszą rozmowę musze wyczyścić ekran, tracąc wiadomości, które otrzymałem wcześniej. Znacie roziwazanie?"

mam tak samo!!!  po pewnym czasie crollowanie przestaje dzialac i nie widac  nowych wiadomosci! ewidenty  blad  gg... na serio tak spartolili robote?   jest  jakas  rada? :mad:
pozdr.

« Odpowiedź #190 dnia: Luty 05, 2008, 21:10:44 »
Dlaczego więc nie dzieje się tak przy innych aplikacjach "mądralo" ?
Bo są mniej wymagające?

No sorry, ale Wizard jak na swoją cenę to zbyt szybkim prockiem nie grzeszy. Odpal sobie na PC gdzie masz 300Mhz jakiś film i porównaj zużycie procka w tym samym filmie, ale w lepszym pececie np. 600Mhz z innymi podzespołami takimi samymi.
I tak mnie dziwi, że na Wizardzie jakiekolwiek aplikacje prócz pasjansa i notatnika chodzą na mniejszym zużyciu niż 100%, przecież to jest namiastka procesora dla PDA z WM5/6....
Przecież to nie ma nic do rzeczy. Komunikatory w większości czasu nie robią nic. Wiszą na funkcji pobierającej paczki z internetu. Paczki przychodzą jak ludzie odzywają się albo zmieniają statusy. Wtedy dopiero komunikator reaguje na zawartość paczki. Obsłuży paczkę i znowu wisi na funkcji pobierającej paczkę. Wisząc nie zajmują czasu procesora a tylko pewną ilość pamięci na obsługę gniazda TCP.

Wyświetlanie filmu angażuje procesor dalece bardziej. Już pomijając, że ilość przysyłanych danych jest setki razy większa, to sposób zapisu tych danych wymaga zwykle niebanalnych obliczeń po których przychodzi kolejna paczka, którą procesor znowu mozolnie obrabia.
Napisane: Luty 05, 2008, 20:59:10
...

BTW - jakby komuś się chciało kiedyś porta Mirandy na PPC zrobić.. ech, rozmarzyłem się.
Miranda to ... multikomunikator, czyli taki komunikator z wieloma komunikatorami w sobie. Każdy z nich to osobny projekt, który trzeba przystosować do kompilacji dla pda. Zamiast takich multikomunikatorów można używać systemu komunikacji powszechnej jabber/xmpp. To otwarty system komunikacyjny ze swobodnym wyborem komunikatorów i usługodawców w ramach którego wszyscy mogą porozumiewać się wzajemnie a także porozumiewać z systemami o charakterze zamkniętym, takimi jak gg.

« Odpowiedź #191 dnia: Luty 14, 2008, 22:07:17 »
A moje pytanie z innej beczki: czy mozna uzywac gg przez wifi, nie placac? :P

*

Offline Sebaa_75

• 11
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #192 dnia: Marzec 13, 2008, 10:47:26 »
A moje pytanie z innej beczki: czy mozna uzywac gg przez wifi, nie placac? :P

Witam!

Wczoraj sobie zainstalowałem i używałem przez WiFi i nie zauważyłem jakiejś opcji dotyczącej płacenia.

Pozdrawiam
Kto umiera bogatszy ten wygrywa.

« Odpowiedź #193 dnia: Marzec 25, 2008, 14:21:09 »
''Nie można zapisać ustawień programu'' taki komunikat pojawia się za każdym razem gdy chcę ustawić to gg i przez to nic nie działa w nim , o co chodzi ( mam pocket gadu 3)? łączę się przez usb z pc i np skype działa bardzo dobrze

*

Offline bloksi

• 21
  • PDA: Mio A701
« Odpowiedź #194 dnia: Kwiecień 19, 2008, 18:16:18 »
Wiec używałem jakiś czas tego oficjalnego gg a wczoraj zainstalowalem najnowsze mobilegadu i wniosek jest jeden mobilegadu bije na łep tego oficjalnego komunikatorka... szkoda, że wykupiłem abonament na 3 miechy.... dyszka w plecy a były by za to już 4 browarki hihi ;) no trudno na błędach człowiek się uczy... może wydadzą wersje finalną jakąś wypasioną to już abo będę miał wykupiony  :grin:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2008, 18:17:51 wysłana przez bloksi »

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #195 dnia: Kwiecień 24, 2008, 21:13:42 »
Pojawiła się nowa wersja gg w javie. Zrobili niezły skok w wersji, z 1.2 na 3.0. Tak przy okazji do 5 maja płacimy tylko za koszty połączenia z netem :) Screeny z nowej wersji:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2008, 21:19:36 wysłana przez revanmj »
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

« Odpowiedź #196 dnia: Kwiecień 29, 2008, 10:35:47 »
Mam MIO A701 i jak wiadomo to jest Palpfon. W niektórych sieciach komórkowych można wykupywać pakiety na GG np. 5 zł za cały tydzień za darmo można pisać przez GG. Czy taka opcja pójdzie w moim Palmpfonie ??? Proszę o odpowiedz. Pozdro

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #197 dnia: Kwiecień 29, 2008, 10:47:52 »
Nie ponieważ ta wersja GG działa wyłącznie w Javie ( w wersji nieobsługiwanej przez WM) ale w czym problem aby z naszego DL pobrać MobileGadu 3 znacznie lepsze) i wykupić u operatora mały pakiet danych  - będzie to znacznie tańsze rozwiązanie pod względem kosztów  :))
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #198 dnia: Kwiecień 29, 2008, 11:07:32 »
znalazłem coś takiego: http://www.orange.pl/portal/map/map/promotionspdet?id=2626622. Myślisz że te 20 Mb wystarczy na cały miesiąc do GG i np. e-mail ??? Moim zdaniem chyba nie ale nie wiem. Jeszcze nie próbowałem i nie wiem ile kB może mieć taka jedna wysłana wiadomość GG. Odpisz

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #199 dnia: Kwiecień 29, 2008, 17:30:59 »
20 MB do samego GG i e-mail (najlepiej SMTP i ściąganie do ppc tylko tych rzeczywiście potrzebnych) spokojnie na miesiąc wystarczy.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline dejwid

• **
  • 134
« Odpowiedź #200 dnia: Maj 27, 2008, 21:12:38 »
oddam 5 miesiecznych karnecikow na GG. 5 zgloszen pod moim i nr gg na PW.

*

Offline 1jedrzej1

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #201 dnia: Wrzesień 08, 2008, 13:25:06 »
Nie ponieważ ta wersja GG działa wyłącznie w Javie ( w wersji nieobsługiwanej przez WM) ale w czym problem aby z naszego DL pobrać MobileGadu 3 znacznie lepsze) i wykupić u operatora mały pakiet danych  - będzie to znacznie tańsze rozwiązanie pod względem kosztów  :))
w dziale Download nie widziałem MobileGadu 3.0 jest wersja 3.0?
HTC HD2
   Manila: 2.5.20181527.0
   ROM: 3.14.479.2
   Radio: 2.15.50.14

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #202 dnia: Wrzesień 08, 2008, 13:46:44 »
nie, skąd Ci to przyszło do głowy ?
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline 1jedrzej1

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #203 dnia: Wrzesień 08, 2008, 13:59:28 »
w dziale Download nie widziałem MobileGadu 3.0 jest wersja 3.0?
specjalnie zacytowałem jas_pik, pewnie pomylka w pisaniu
HTC HD2
   Manila: 2.5.20181527.0
   ROM: 3.14.479.2
   Radio: 2.15.50.14

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #204 dnia: Wrzesień 08, 2008, 14:07:53 »
Sorry, leń ze mnie, nie doczytałem.

*

Offline karol_orki

• 24
  • Sprzęt: SPV m3100
« Odpowiedź #205 dnia: Marzec 10, 2009, 21:37:23 »
Siemka ma ktoś może najnowsze screeny z Mobilnego Gadu ??

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #206 dnia: Marzec 10, 2009, 21:46:38 »
Chyba nic się nie zmieniło - http://mobilegadu.pl/screeny.html

*

Offline P.

• 21
« Odpowiedź #207 dnia: Marzec 12, 2009, 11:40:54 »
Witam...

Jako nowy zadam - zapewne -pytanie laika... Czy jest możliwość zainstalowania EraGG na Qtek 9000?
Mam teraz abonament w Erze i nie moge sobie z tym dać rady. Mam WM 6.1 Proffessional.

Wiem, że w Era był oferowany MDA, a przecież QTEK 9000 i MDA 5000 to chyba to samo ?

Pozdrawiam

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #208 dnia: Marzec 12, 2009, 12:58:27 »
Klient Ery jest w Javie i nie dziala na PPC, zainstaluj MobileGadu, pare watkow nizej o nim jest.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Darqss

• 28
  • Sprzęt: SPV M3100
« Odpowiedź #209 dnia: Czerwiec 20, 2009, 21:08:54 »
A właśnie jeśli bym zainstalował sobie to nowe GG na Javę i do tego program który czyta Jave czy to by działało na Windows Mobile ?