Nowy rom a Centrum Urządzeń Mobilnych

• 3 Odpowiedzi
  • 583 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gomis

• 44
  • Sprzęt: Acer N50 Nokia E51
Nowy rom a Centrum Urządzeń Mobilnych
« dnia: Październik 28, 2009, 17:22:30 »
Witam,

Mam pytanie dotyczące wgrywania nowego romu. Mianowicie, mam na bieżąco aktualizowany telefon z komputerem. Tzn. w komputerze mam ważne terminy w kalendarzu. I czy jeżeli wgram do telefonu nowy rom, i podłączę go do komputera, to czy na PDA skopiują mi się terminy itd. które miałem zsynchronizowane ze starym romem?
Nokia 3310 > Nokia 3510i > Nokia 6610i > Sony Ericsson K750i > Nokia E51 > HTC Hermes (Era MDA Vario II) > Nokia E51 + Acer N50

*

Offline orzo

• 1042
Odp: Nowy rom a Centrum Urządzeń Mobilnych
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2009, 17:35:17 »
PIM Backup i nie będzie problemu... :ok:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2009, 09:10:48 »
PIM Backup i nie będzie problemu... :ok:

jeśli używa synchronizacji, to jednak będzie problem... po synchro dostanie piękne duble wszystkiego.

Z drugiej strony, nie sprawdzałem (bo nie używam synchronizacji) co się stanie, gdy PIMBackupem zachowamy nie zapisy kontaktów itp., tylko pim.vol (wtedy trzeba dołączyć już tylko wiadomości i ew. inne pliki, które się chce). Bardzo prawdopodobne, że po przywróceniu pim.vol (uwaga: trzeba zaznaczyć opcję "rename", bo nadpisanie tego pliku się nie powiedzie! Po operacji reset i już jest) synchronizacja przejdzie poprawnie.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2009, 09:58:01 »
Witam,

Mam pytanie dotyczące wgrywania nowego romu. Mianowicie, mam na bieżąco aktualizowany telefon z komputerem. Tzn. w komputerze mam ważne terminy w kalendarzu. I czy jeżeli wgram do telefonu nowy rom, i podłączę go do komputera, to czy na PDA skopiują mi się terminy itd. które miałem zsynchronizowane ze starym romem?

Tak, dodają się. Dodasz nowe powiązanie nie będzie problemu. Usuniesz stare powiązanie i dodajesz nowe. Nie ma problemu. Na wszelki wypadek zrób sobie jednak backup wszystkich danych  PIM poprzez PIM backup.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...