Najlepszy klient VNC

• 11 Odpowiedzi
  • 3478 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ded

• 46
    • Perfect Systems
  • Sprzęt: Kaiser
Najlepszy klient VNC
« dnia: Styczeń 11, 2009, 15:04:33 »
Poszukuje najlepszego waszym zdaniem klienta VNC. Szukalem na forum, ale brak jakiegokolwiek porownania. Interesuje mnie aby dzialal po zmianie orientacji ekranu. Ma dzialac na kaiserze, najlepiej darmowy, ale nie koniecznie. Na komputerze pc, ktorym chce sterowac jest zainstalowany UltraVNC, ale to chyba nie ma zanaczenia, bo jest kompatybilny np z klientem RealVNC. Jesli ktos ma porownanie po korzystaniu z kilku programow, to bardzo prosze o rade.
Rzeczy niemozliwe robie od reki, na cuda potrzebuje wiecej czasu.

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
Odp: Najlepszy klient VNC
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2009, 18:44:22 »
vncview- nie działa :P Ale sprawdź http://www.cs.utah.edu/~midgley/wince/vnc.html

również czekam na inne propozycje :-?

*

Offline Alwin

• *
  • 78
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2009, 18:57:19 »
Poszukuje najlepszego waszym zdaniem klienta VNC. Szukalem na forum, ale brak jakiegokolwiek porownania. Interesuje mnie aby dzialal po zmianie orientacji ekranu. Ma dzialac na kaiserze, najlepiej darmowy, ale nie koniecznie. Na komputerze pc, ktorym chce sterowac jest zainstalowany UltraVNC, ale to chyba nie ma zanaczenia, bo jest kompatybilny np z klientem RealVNC. Jesli ktos ma porownanie po korzystaniu z kilku programow, to bardzo prosze o rade.

Ja używam .Net VNC Viewer http://dotnetvnc.sourceforge.net/ działa przy zmianie orientacji i co najważniejsze można skalować ekran itp....

*

Offline niuseek

• 15
  • Sprzęt: Asus P750 + 8 GB MicroSDHC Ultra Mobile, Nokia N95 + 4 GB MicroSDHC
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2009, 14:30:16 »
Mysle ze chodzi Ci o program ktory potrafi obslugiwac twoj pda/ppc z poziomu PC.
W tym wypadku polecam SoTi Pocket Controller Pro V6 http://www.soti.net/. Dziala na wiekszosci pda i nie ma problemow z jego obsluga.

*

Offline Alwin

• *
  • 78
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2009, 15:16:40 »

Mysle ze chodzi Ci o program ktory potrafi obslugiwac twoj pda/ppc z poziomu PC.
W tym wypadku polecam SoTi Pocket Controller Pro V6 http://www.soti.net/. Dziala na wiekszosci pda i nie ma problemow z jego obsluga.

niuseek czytaj ze zrozumieniem (tekst pogrubiony)- oczywiście bez urazy
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 15:20:15 wysłana przez Alwin »

*

Offline niuseek

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2009, 23:48:26 »
W takim razie wyprobojcie "PTvncWM5" nie wyglada na cudo ale ma calkiem ciekawe funkcje. Przetestowalem na Viscie z moim Asusem P750 wm6.1 i dziala bez problemu.

*

Offline Alwin

• *
  • 78
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2009, 07:33:48 »
W takim razie wyprobojcie "PTvncWM5" nie wyglada na cudo ale ma calkiem ciekawe funkcje. Przetestowalem na Viscie z moim Asusem P750 wm6.1 i dziala bez problemu.

No niuseek "zabiłeś mi ćwieka" działa znacznie szybciej niż pozostałe programy, tylko szkoda że przy zoomowaniu jakość obrazu ulega pogorszeniu, no chyba że źle coś robię ?

Dzięki

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2009, 08:09:41 »
Ja używam .Net VNC Viewer http://dotnetvnc.sourceforge.net/ działa przy zmianie orientacji i co najważniejsze można skalować ekran itp....
Właśnie sobie potestowałem - fajny  :ok:
Nie orientujesz się ile łącza "zjada" i czy wykorzystuje jakąś kompresję przesyłanych danych?  :smile:

*

Offline Alwin

• *
  • 78
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2009, 08:23:50 »
open niestety się nie orientuje, poza tym dziś zobaczyłem jaki to ten .Net VNC jest wolny ;), czytaj propozycje niuseek

Tutaj jest fajny artykuł http://www.smartphonemag.com/cms/blogs/3/1572

PT Pocket Office bardziej PRO niż PTvncWM5 więcej możliwości ale płatny
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 10:10:48 wysłana przez Alwin »

*

Offline niuseek

• 15
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2009, 10:23:15 »

No niuseek "zabiłeś mi ćwieka" działa znacznie szybciej niż pozostałe programy, tylko szkoda że przy zoomowaniu jakość obrazu ulega pogorszeniu, no chyba że źle coś robię ?

Dzięki

Chcialem naprawic swoj poprzedni blad :P. Ja uzywam magnifier, to jest cos jak lupa w windowsie. A jesli o optymalizacje chodzi to mysle ze jak klikniesz dwa razy przycisk ktory przypisales za menu to znajdziesz drugie menu z ciekawszymi opcjami. Widzialem tam tez licznik przeslanych danych. Ja znalazlem ta optymalizacje ale nie za bardzo mi dzialala. Przetestuje "PT Pocket Office" jak znajde troche czasu.

*

Offline Alwin

• *
  • 78
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 21, 2009, 10:34:24 »
już znalazłem zostaje przy PTpocketOffice  :O~ ma skalowanie po stronie serwera 1:1 działa znacznie szybciej od .NET VNC przy połączeniu GPRS i jest ok ;) dzięki za naprowadzenie na ten programik

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 21, 2009, 10:35:34 »
PT Pocket Office bardziej PRO niż PTvncWM5 więcej możliwości ale płatny
Zdaje się, że oba są płatne :(