MobileGadu

• 1789 Odpowiedzi
  • 350437 Wyświetleń

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: MobileGadu 2.0 - do sciagniecia
« Odpowiedź #990 dnia: Wrzesień 25, 2007, 14:14:25 »
@chester_csr
tak tylko dla testu - zmień na moment rom i przetestuj MG2 na innym.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Raphael Eclipse WWE || 4GB SDHC
« Odpowiedź #991 dnia: Wrzesień 25, 2007, 14:30:19 »
to napewno nie jest spowodowane PF'em bo działają poprawnie poprzednie wersje więc gdzie jest problem?! jak dla mnie program muli i tyle.

*

Offline PiKNew

• 437
  • Sprzęt: iPaq h5550, Loox n560
« Odpowiedź #992 dnia: Wrzesień 25, 2007, 15:07:33 »
to napewno nie jest spowodowane PF'em bo działają poprawnie poprzednie wersje więc gdzie jest problem?! jak dla mnie program muli i tyle.

Sprawa jest prosta - nie będę w stanie niczego poprawić bo nie wiem, dlaczego 156 kontaktów "zwiesza" ci PDA na 5 minut... Mam kilka pomysłów na zwiększenie wydajności, jednak na 100% nie będzie to poprawa, która będzie stanowiła zmianę jakościową. Dlatego chyba musisz pozostać przy 1.1.8.8/1.1.8.9

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #993 dnia: Wrzesień 25, 2007, 16:45:35 »
Nie rozumiem - chcesz się obrazić na cały świat za to że nie działa MG2 i nie używać go czy może przetestować program na innym romie.
To że wersja 1.xx działała na tym romie nie oznacza jednoznacznie że rom jest dobry czy MG złe. Wielu użytkowników nie odnotowuje problemów z MG, tylko pewna część takie problemy ma. Poprzyglądałem się użytkownikom zgłaszającym problemy i część z nich to właśnie użytkownicy PF. Nie twierdzę że PF jest zły, wręcz przeciwnie. Ja jednak w takim przypadku przetestował bym inny rom zamiast przez ponad tydzień jęczeć na forach.
Zmiana romu to kwestia 10 min, powrót do poprzedniego nie więcej niż 15min i zyskasz pewność.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2007, 16:49:59 wysłana przez may »

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Raphael Eclipse WWE || 4GB SDHC
« Odpowiedź #994 dnia: Wrzesień 25, 2007, 17:39:06 »
may nie chcę juz komentować tego co pisałeś. jeszcze potestuję i odezwę się. działa komus na pf3.0, 3.1 prawidłowo to MG2?

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #995 dnia: Wrzesień 26, 2007, 00:51:29 »
Super!
Wersja 2 v4242 to poprostu rakieta, wszystko szybko i sprawnie dziala.
@OleYek - Uzylem skrotu nazwy dzialu. Spolszczenia... = Spolszczenia i polskie programy, tam watek o MG1X jest juz od dawna. Mysle ze pasuje on tam bardziej niz tu.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #996 dnia: Wrzesień 26, 2007, 00:54:33 »
faktycznie czemu tam sie nie dokleiliscie tam zawsze autor szybko reaguje i wiecej osob zglada

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #997 dnia: Wrzesień 26, 2007, 08:03:38 »
gader, pimpus:

IMHO gdyby bylo w dziale spolszczenia to chyba wileu ludzi by tam nie zajzalo, przez to ze 99,9% watkow tam dotyczy spolszczen i osoby ktorzy nie potrzebuja spolszczen nie zagladaja tam w ogole (oczywiscie patrze przez swoj pryzmat) a GG bardziej jest popularne na urzadzenia z GSM, ale to tylko IMHO i moge sie mylic :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #998 dnia: Wrzesień 30, 2007, 12:05:46 »
A ja wlasnie zainstalowalem sobie wersjie 4272 i tez mam problem z kontaktami;/ ...tzn. importuje dobrze jezeli chodzi o predkosc z tym ze polowa kontaktow to same cyfry i jak sie polacze pokazuje mi ze w wielu kontaktach jestem zablokowany;/ no i faktycznie co do okna rozmowy zdecydowanie za male!! a mam uniwersala 3.2cale i malo miejsca ze az w oczy szczypie...strach pomyslec co maja ci co maja cos mniejszego:)

PS. lepiej bylo by dodac pare nowych funkcji do starszej wersji niz produkowac sie nad nowa ktora praktycznie wyglada tak samo a nawet i gorzej przez wielkosc okna.

I jeszcze taka mala sugestia, skoro juz prace nad nia trwaja i zeby czyms sie zdecydowanie wyroznila moze by dalo rady zmienic kolory z szarego na pomaranczony i okienek rozmowy na zolty tak zeby przypominala stara wersjie gg z pc ? :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2007, 12:46:15 wysłana przez unkown »

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #999 dnia: Wrzesień 30, 2007, 12:58:04 »
I jeszcze taka mala sugestia, skoro juz prace nad nia trwaja i zeby czyms sie zdecydowanie wyroznila moze by dalo rady zmienic kolory z szarego na pomaranczony i okienek rozmowy na zolty tak zeby przypominala stara wersjie gg z pc ? :)
znaczy wiochę odwalić ?

« Odpowiedź #1000 dnia: Wrzesień 30, 2007, 13:09:22 »
znaczy wiochę odwalić ?

tylko taki pomysl zeby troche koloru dodac jak juz sie robi cos nowego a nie tylko taki zwykly szary "systemowy" i zdecydowanie by to wygladalo jak 2.0 a nie przyrownywalo do 1.0 i tez milsze dla oka by bylo a mysle ze duzym problemem nie byla by zmiana kolorow belek bo nie mowie tu o grafice tylko kolorkach a jak autor na bierzaco dlubie w nowej wersji to przy okazji mogl by pomyslec nad tym, rownie dobrze mile widzana zapewne bylo by inna kolorystyka a to z gg na pc pierwsze przyszlo mi na mysl
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2007, 13:30:17 wysłana przez unkown »

*

Offline Saracen

• 32
  • Sprzęt: Ipaq 214
« Odpowiedź #1001 dnia: Wrzesień 30, 2007, 15:01:25 »
Mam abonament w PLAY . GG działa  kiedy ustawię połączenie przez INTERNET, jednak nie działają wtedy przeglądarki i nie otwiera się żadna strona. Przy połączeniu przez przez wap działają strony www, a nie działa z kolei GG. Mój telefon to HTC TOUCH. Czy można tak skonfigurować połączenie, żeby działały obie te rzeczy jednocześnie?  Dobra, już nieważne, właśnie sobie z tym poradziłem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2007, 21:51:25 wysłana przez Saracen »

*

Offline wron3k

• 33
    • http://wronek.wikidot.com
  • Sprzęt: HTC-Wizard
« Odpowiedź #1002 dnia: Wrzesień 30, 2007, 15:33:23 »
1.przydało by się przenieść "Usuń wszystkie" do "Zarządzaj"
2.funkcja sprawdź działa  tylko na kontakcie z którym prowadzimy rozmowę,może lepiej by było jeśli ta funkcja nazywała by się "Sprawdź w KP" lub "Katalog..." i była by zawsze aktywne...
3.będzie kiedyś obsługa bramki Orange Mbox ?a i bramki Ery mi nie działają...
4.wywalenie dźwięków i grafik z EXE'ka do osobnego folderu spowalnia aplikacje ?
5.no i może jakaś wyróżniająca się ikonka MG np:
http://search.deviantart.com/?section=browse&qh=boost%3Apopular+age_sigma%3A24h+age_scale%3A5&q=gadu+gadu

*

Offline PiKNew

• 437
  • Sprzęt: iPaq h5550, Loox n560
« Odpowiedź #1003 dnia: Wrzesień 30, 2007, 16:10:22 »
1.przydało by się przenieść "Usuń wszystkie" do "Zarządzaj"

Dlaczego? "Dodaj", "Usuń" też?? - nie popadajmy w skrajności - "zarządzaj" grupuje opcje exportu / importu kontaktów i tyle.

2.funkcja sprawdź działa  tylko na kontakcie z którym prowadzimy rozmowę,może lepiej by było jeśli ta funkcja nazywała by się "Sprawdź w KP" lub "Katalog..." i była by zawsze aktywne...

Analogicznie jak w gg na pc - spradzasz tylko aktywnego rozmówcę lub nieznajomego, który coś napisał. A ty kogo chciałbyś sprawdzać? BTW. jest opcja Szukaj...

3.będzie kiedyś obsługa bramki Orange Mbox ?a i bramki Ery mi nie działają...

Mbox - nie będzie - nie mam dostępu do tej bramki więc nie oprogramuję. Era, hmm, ogólnie powodów może być dużo ;) ale zgadywać nie będę ;)

4.wywalenie dźwięków i grafik z EXE'ka do osobnego folderu spowalnia aplikacje ?

Spostrzeżenie? Uwaga? Pytanie? Coś innego? ;)

5.no i może jakaś wyróżniająca się ikonka MG np:
http://search.deviantart.com/?section=browse&qh=boost%3Apopular+age_sigma%3A24h+age_scale%3A5&q=gadu+gadu

Możesz sobie sam podmienić...

PS. Ogólnie jeśli chodzi o zgłoszenia błędów preferuję email (tutaj też zaglądam). Bez szczegółów a jedynie "mg nie łączy się" na pewno nie będę w stanie pomóc, ale może ktos inny bedzie ;)

*

Offline deeb

• **
  • 125
  • Sprzęt: loox C550 with wm6 on board
« Odpowiedź #1004 dnia: Październik 01, 2007, 00:06:40 »
A skąd można ściągnąć wersje 2.0.0.4272 ???

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #1005 dnia: Październik 01, 2007, 00:11:22 »
pomyśl....
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2007, 00:14:39 wysłana przez may »

*

Offline deeb

• **
  • 125
  • Sprzęt: loox C550 with wm6 on board
« Odpowiedź #1006 dnia: Październik 01, 2007, 00:48:28 »
hmmmmm... :P:D już nigdy więcej Spamu nie bede robił:P

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #1007 dnia: Październik 01, 2007, 10:27:41 »
A mi w dalszym ciagu nie potrafi znalezc serwera, tzn nie laczy sie z serwerem.
jakaś Motorola->C25->C35i->3210->S35i->S45i->T630->SXG75->FS T830->no właśnie, co tu wybrać?

*

Offline crowM

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC TyTn
« Odpowiedź #1008 dnia: Październik 03, 2007, 11:47:45 »
A mi w dalszym ciagu nie potrafi znalezc serwera, tzn nie laczy sie z serwerem.

mam ten sam blad. MG nie chce sie polaczyc. wyswietla mi wyszukiwanie serwera... a potem rozlaczono...
jak ktos zna powod/rozwiazanie  prosze zeby odpowiedzial w tym watku.

tytn, orange, najnowszy oficjalny rom htc(wm6)
(internet mi chodzi bdb)

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #1009 dnia: Październik 03, 2007, 11:51:35 »
Mam to samo, SR pomaga.

« Odpowiedź #1010 dnia: Październik 03, 2007, 12:17:22 »
Witam, za nic nie chce sie polaczyc w sposob inny niz wifi a chyba sprawdzalem wszystkie ustawienia... Potrzebuje zeby laczyl sie w terenie przez PLUS GSM... Mam komunikaty typu "polaczono... rozlaczono" i nie mam pomyslu co dalej. Eten x500+

*

Offline zskk

• 18
  • Sprzęt: blu ejndżel :E
« Odpowiedź #1011 dnia: Październik 03, 2007, 16:41:09 »
ja dalej do wątku z zwisami wielominutowymi. koledze na tytnie smiga, bo sprawdzalem z ciekawosci, nie wiem jaki soft bo na szybkiego. u mnie na wizzie mam core2 rom i tutaj wisi za jajca i kwiczy, dzisiaj przechodze na pathfindera o ile swiatlosc dopomoze w innym wątku na tym forum :E to zobacze czy tam tez wisi kompletnie

edit: przy próbie odpalenia wersji 1.1.8.9 dostaje błąd 'Invalid XML language file!' co z tym zrobic?
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2007, 21:36:55 wysłana przez zskk »

Odp: MobileGadu
« Odpowiedź #1012 dnia: Październik 04, 2007, 11:25:05 »
Hmmm.
Wygląda na to, że MobileGadu wyłącza mi klawiaturę sprzętową w MDA III (nawet nie włącza się podświetlenie).
Robiła tak stara wersja (sprzed ostatniego gigantycznego updatu), pierwsza wersja nowego wypustu tego nie robiła, i znów najnowsza blokuje.

update: to jednak nie MobileGadu. Edytuję bo nie widzę gdzie skasować posta.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2007, 11:51:00 wysłana przez sebanr1 »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #1013 dnia: Październik 04, 2007, 15:20:23 »
Mam MG 2.0.0.4272 i nadal nie działa mi przycisk "OK" w ustawieniach  :|
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline abasz

• 48
  • Sprzęt: Toshiba e750
« Odpowiedź #1014 dnia: Październik 05, 2007, 20:07:36 »
Ktoś może mi doradzić co mogę zrobić oprucz HR żeby mobilegadu 2 uruchamiało sie u mnie?
Mam toshibe e750 z win 2003 przy próbie uruchomienia mam komunikat "brak ważnej licencji na używanie programu"
Kopiowałem juz kilka razy przez czytnik kart i activesync, do kliku lokalizacji i stale to samo.

« Odpowiedź #1015 dnia: Październik 08, 2007, 15:48:08 »
niestety u mnie na MDA Compact III wersja MG 2.0 wogóle nie chce ruszyć. co robić? od niedawna jestem posiadaczem MDA Compact III nabytego w ofercie Ery. ogólnie jestem zadowolony, przesiadłem się po dwóch latach używania MDA III. niestety mam problem z uruchomieniem na MDA Compact III programu MobileGadu w wersji 2.0. poprzednia wersja (1.18) chodzi bez problemów, ale jest ona niedoskonała (nie łączy się sama z netem po uruchomieniu programu, brak ikonki szybkiego uruchamiania itd.). czy ktoś miał podobny problem z wersją 2.0? dodam że wersję 2.0 bez problemu instalowałem i używałem na starym MDA III. na MDA Compact po rozpakowaniu i przekopiowaniu całości na kartę pamięci po kliknięciu ikonki programu pojawia sie na chwilę standardowe w PDA kółeczko (radarek) jakby program miał się uruchomić i nic się dalej nie dzieje. zmiana sprzętu i zonk niestety. proszę o pomoc.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2007, 08:47:15 wysłana przez marco1973 »

*

Offline maciek006

• 3
« Odpowiedź #1016 dnia: Październik 10, 2007, 17:54:21 »
Witam, nie pokazują mi sie emoty, jak dostaje od kogoś wiadomość w opcja nie mogę zdanej opcji znaleść :/
XDA Exec + 2gb SD

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #1017 dnia: Październik 10, 2007, 21:53:09 »
juz jest wersja 2.0.0.4310 ale jeszcze nie mialem okazji jej przetestowac.
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline G|Paq

• 48
  • BBM: 21E9922B
  • Sprzęt: BlackBerry 9700
« Odpowiedź #1018 dnia: Październik 14, 2007, 10:35:27 »
Jedna mała sugestia.
Brakuje moliwości ukrywania statusu dla poszczególnych kontaków.
Jest opcja "Tylko dla przyjaciół", ale nic ona nie zmienia.
Przynajmniej u mnie.

Pozdrawiam...

*

Offline nlk

• *
  • 86
  • Sprzęt: TyTN TNT 2.0; HTC Touch HD, Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #1019 dnia: Październik 15, 2007, 09:48:58 »
Nie działają u mnie emoticony.
Sprzęt: HTC TyTN WM6