MobileGadu

• 1789 Odpowiedzi
  • 344151 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
Odp: MobileGadu 2.0 - do sciagniecia
« Odpowiedź #960 dnia: Wrzesień 18, 2007, 13:45:10 »
Czy przypadkiem w oknie Szukania nie brakuje pola Nazwisko?
Ktoś potwierdzi?

*

Offline PiKNew

• 437
  • Sprzęt: iPaq h5550, Loox n560
« Odpowiedź #961 dnia: Wrzesień 18, 2007, 13:48:52 »
Ktoś potwierdzi?

Co chcesz potwierdzać? Nie ma to znaczy, że nie ma...

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #962 dnia: Wrzesień 18, 2007, 14:37:33 »
Ktoś potwierdzi?

Co chcesz potwierdzać? Nie ma to znaczy, że nie ma...

Dzięki.
PS. Aleś miły.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #963 dnia: Wrzesień 18, 2007, 20:44:05 »
zskk
Marcin udostepnil kiedys wersje 1.1.8.9, ktora miala wysylanie wiadomosci enterem. A co do Twojego problemu to musisz miec cos namieszane u siebie bo wersja 2.0 dziala bardzo stabilnie.

Dokładnie - właśnie testuję przez pół dnia nową wersję i jestem pod wrażeniem. Zapowiada się bardzo dobrze, jednak mam uwagi:
- ikonka w pasku na dole ekranu w WM 5.0 - kliknięcie wywołuje program, jednak fajnie byłoby gdyby działała jak w gg pecetowym: ukazywała rozwijane menu z możliwością wywołania programu, zmiany statusu, itp.
- szukanie kontaktów: brak możliwości szukania po nicku oraz po nazwisku.
- dodać przycisk ukrywania/pokazywania listy kontaktów: aktualne rozwiązanie (menu: kontakty -> ukryj listę) jest  :ok: ale wymaga 2 kliknięć, jest mało intuicyjne. Dodanie małego przycisku  załatwiłoby temat ;).

Konfiguracja: SMS - dodanie konfiguracji dla bramki orange multibox. Notyfikacja - nie działa wibracja.
Poza tym, może można wbudować w klienta możliwość sprawdzania co jakiś czas poczty emailowej ;). Przyzwyczaiłem się w konnekcie do informacji o nowej poczcie i gdyby się dało, to myślę, że wielu przyjęłoby z radością taki dodatek.

Czy da się zastosować animowane emotki zamiast statycznych?

Reasumując - naprawdę dobra robota!
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #964 dnia: Wrzesień 19, 2007, 15:31:40 »
Wiem ze pewnie robie jakis podstawowy blad, ale mi wyswietla sie komunikat "Nie mozna polaczyc sie z serwerem".
Zapewne cos mam nie dokonfigurowane.
jakaś Motorola->C25->C35i->3210->S35i->S45i->T630->SXG75->FS T830->no właśnie, co tu wybrać?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #965 dnia: Wrzesień 19, 2007, 15:48:51 »
Wiem ze pewnie robie jakis podstawowy blad, ale mi wyswietla sie komunikat "Nie mozna polaczyc sie z serwerem".
Zapewne cos mam nie dokonfigurowane.

A w jaki sposob sie laczysz z siecia i probowales inne serwery niz domyslny?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
« Odpowiedź #966 dnia: Wrzesień 20, 2007, 00:45:48 »
Ja rowniez mam ten problem a mianowicie MG za cholere nie chce sie polaczyc przez GPRS/EDGE po kablu i BT przez AS chodzi az miło, ale po EDGE za nic... caly czas "rozłączono" zmienialem serwery z domyslnego na inne i nic, mam wizarda z romkiem od orange bez jakichkolwiek zmian<jeszcze>, wie ktos co na to poradzic??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #967 dnia: Wrzesień 20, 2007, 09:12:58 »
Ja rowniez mam ten problem a mianowicie MG za cholere nie chce sie polaczyc przez GPRS/EDGE po kablu i BT przez AS chodzi az miło, ale po EDGE za nic... caly czas "rozłączono" zmienialem serwery z domyslnego na inne i nic, mam wizarda z romkiem od orange bez jakichkolwiek zmian<jeszcze>, wie ktos co na to poradzic??

Nauczyc sie czytac forum i korzystac z funkcji szukaj.

Poraz milion pierwszy:

SKASOWAC wszystkie polaczenia orange w ppc, wejsc na http://ustaw.orange.pl i ustawic polaczenie "INTERNET po GPRS"

*

Offline pawianmalpa

• *
  • 59
  • Sprzęt: a920 --> mda compact --> htc tytn --> htc universal --> htc kaiser --> samsung i600 --> asus p506 --> samsung i780
« Odpowiedź #968 dnia: Wrzesień 20, 2007, 20:56:13 »
testuję na vario i wszystko fajnie poza tymi ogonkami, niestety jest inny problem. Nie wiem z czego to wynika, ale opłata za gprs mnie troche zaskakuje. Jak zaglądam w spis połączeń to pakiety 10kb zjada mi co 10 minut, nawet jesli nie rozmawiam. Dodam, ze łacze sie po PLAY. Jesli ktoś wie o co tu chodzi, niech wali
pozdrawiam

*

Offline Soho

• 22
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #969 dnia: Wrzesień 20, 2007, 21:13:07 »
wizaaa i tytn @wm6 leży aplikacja. import kontaktów = zwis pocketa. sr, odpalam, kontakty sie jakims cudem zaimportowały, no to pora połączyc i... kolejny zwis.

Ja to niestety potwierdzam... Wizard, WM5. Działa wszystko oprócz gadu, mogę spokojnie sobie wiadomości na gazecie przeglądać, słuchać muzyki itp, a gadu zwis... A jest to troszkę denerwujące.

Ps lekko offtopowy... Są jakieś pakiety GPRS w Orange? Bo na razie żadnych informacji nie znalazłem...

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #970 dnia: Wrzesień 20, 2007, 23:10:10 »
testuję na vario i wszystko fajnie poza tymi ogonkami, niestety jest inny problem.
Ktora masz wersje? Bo w obecnej 2.0.0.4223 problem z ogonkami powinien byc juz rozwiazany.

*

Offline zajac

• 742
« Odpowiedź #971 dnia: Wrzesień 21, 2007, 00:28:16 »

Nauczyc sie czytac forum i korzystac z funkcji szukaj.

Poraz milion pierwszy:

SKASOWAC wszystkie polaczenia orange w ppc, wejsc na http://ustaw.orange.pl i ustawic polaczenie "INTERNET po GPRS"

Chcialem zauwazyc ze szukalem na forum i nie znalazłem konkretnego rozwiazania... dalej nie idzie sie polaczyc i Twoj sposob rowniez zawiodł... polaczenie jest bo bez problemu mozna przegladac stronki a gg nie laczy...  jakiej pomysły??

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #972 dnia: Wrzesień 21, 2007, 09:42:13 »
OleYek
Lacze sie po pol Internet GPRS
Probowalem innych serwerow niz domyslny i nic. Dalej "nie mozna polaczyc sie z serwerem"

Soho
Sa pakiety. Ja mam Internet GPRS 5 zl=5 MB. Tylko to bylo dobre gdy mialem zwykla komore i stronki wyswietlaly sie dosc okrojone. Teraz przy normalnym wygladzie  i przede wszystkim wadze stron trzeba czegos wiekszego.
Inne pakiety tez sa, ale to najlepiej przejsc sie do jakiegos konkretnego tj wiekszego salonu Orange. W malych malo wiedza zazwyczaj.
jakaś Motorola->C25->C35i->3210->S35i->S45i->T630->SXG75->FS T830->no właśnie, co tu wybrać?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #973 dnia: Wrzesień 21, 2007, 09:43:50 »
Ja tylko zapytam, jestes pewien ze ustawile Internet PO GRPRS a nie WAP po GPRS ? Bo zawsze z tym jest problem...

*

Offline zajac

• 742
« Odpowiedź #974 dnia: Wrzesień 21, 2007, 15:15:59 »
Ja tylko zapytam, jestes pewien ze ustawile Internet PO GRPRS a nie WAP po GPRS ? Bo zawsze z tym jest problem...

TAK JESTEM PEWIEN, wizard to moj pierwszy pocket ale z komorkami mam juz kilka lat doczynienia, i wiem co ustawiam...

*

Offline zskk

• 18
  • Sprzęt: blu ejndżel :E
« Odpowiedź #975 dnia: Wrzesień 21, 2007, 15:30:23 »
Ja to niestety potwierdzam... Wizard, WM5. Działa wszystko oprócz gadu, mogę spokojnie sobie wiadomości na gazecie przeglądać, słuchać muzyki itp, a gadu zwis... A jest to troszkę denerwujące
widac nie tylko ja mam ten problem. robiłem hr - nie pomaga, wizard po prostu nie akceptuje 200kontaktów, po prostu sie wiesza, a włąsciwie kompletnie zwalnia zeby po ~20minutach dopiero wrócic do funkcjonalnosci, za duzo po prostu to dla niegio, na innych softach równiez... tytn po zmianie softu 'jakos' przełknął ale tez zwiecha minutowa jest... moze to wina reszty softu w tle? mam spb phone suite+spb pocket plus tylko w tle działające?

ps. gdzie znajde mg 1.1.8.9 ?? nie moge nigdzie znalesc... gogle dziwnie sie zachowują... http://www.google.pl/search?hl=pl&q=mobile+gadu+%271.1.8.8%27&btnG=Szukaj&lr=lang_pl any idea??

*

Offline PiKNew

• 437
« Odpowiedź #976 dnia: Wrzesień 21, 2007, 16:39:23 »
widac nie tylko ja mam ten problem. robiłem hr - nie pomaga, wizard po prostu nie akceptuje 200kontaktów, po prostu sie wiesza

hmm, właśnie wykonałem import pliku z 500 kontaktami (sztucznie plik przygotowałem) - i wszystko jest w porządku...

a mg 1.1.8.9 (patch) - znajdziesz tutaj -> http://mparka.webpark.pl/MobileGadu/MobileGadu1189.zip

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #977 dnia: Wrzesień 23, 2007, 13:17:13 »

TAK JESTEM PEWIEN, wizard to moj pierwszy pocket ale z komorkami mam juz kilka lat doczynienia, i wiem co ustawiam...
Podobnie do mnie, a GG dalej sie nie laczy.

*

Offline bielak85

• 31
« Odpowiedź #978 dnia: Wrzesień 23, 2007, 18:02:17 »
Siema mam fona spv m700 gg dziala ale nie wiem jak skonfigurowac by podlaczyc go z netem ??
HTC Diamond
Diamentowy Rom 3.2a Wersja Full Wypas

*

Offline zajac

• 742
« Odpowiedź #979 dnia: Wrzesień 25, 2007, 10:56:23 »
Siema mam fona spv m700 gg dziala ale nie wiem jak skonfigurowac by podlaczyc go z netem ??

Nowe gadu samo laczy sie z netem poprzednie wersje tego nie mialy wchodzisz w opcje->konfiguracja->zakladka zaawansowane i tam zaznaczasz "ptaszkiem" łacz samodzielnie z siecia, ok i gadu bedzie samo nawiazywało polaczenie GPRS

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Raphael Eclipse WWE || 4GB SDHC
« Odpowiedź #980 dnia: Wrzesień 25, 2007, 11:55:29 »
wszystko zależy od ilości kontaktów. ja mam ponad 150(okroiłem je na potrzeby MG) i tylko zwis... może po kilku min by załapał ale wolę 1.1.8.8 bo chociaż działał jak trzeba... Może jakaś nowsza wersja"działająca i obsługująca więcej kontaktów a zarazem działająca szybciej"?

*

Offline PiKNew

• 437
« Odpowiedź #981 dnia: Wrzesień 25, 2007, 12:04:09 »
Może jakaś nowsza wersja"działająca i obsługująca więcej kontaktów a zarazem działająca szybciej"?

Czy ktoś czyta poprzednie posty - MG2 nie ma limitu ilości kontaktów (limit to dostępność pamięci) - jak pisałem wykonałem test z 500 kontaktami, proces wczytania tego pliku czy późniejszy ładowania aplikacji nie zajmował więcej niż kilka sekund... Nie mam jednak wiedzy na temat szybkości waszych PDA... ale chyba tak źle nie jest?

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
« Odpowiedź #982 dnia: Wrzesień 25, 2007, 12:19:57 »
Może jakaś nowsza wersja"działająca i obsługująca więcej kontaktów a zarazem działająca szybciej"?

Czy ktoś czyta poprzednie posty - MG2 nie ma limitu ilości kontaktów (limit to dostępność pamięci) - jak pisałem wykonałem test z 500 kontaktami, proces wczytania tego pliku czy późniejszy ładowania aplikacji nie zajmował więcej niż kilka sekund... Nie mam jednak wiedzy na temat szybkości waszych PDA... ale chyba tak źle nie jest?

mam wizardz WM6 na PF3.0 więc jest bardzo szybki i ma ok 28mb wolnego ramu. Przed chwilą ja robiłem test: kontakty importowałem z pliku, wcisnąłem połącz i czekałem ponad 5 min;] mam 156 kontaktów. więc proszę nie wymyślaj że w kilka sekund zasysa Ci 500 kontaktów i łączy się z serwerem...  :mad:

i nie mówię że jest jakiś limit ale zaje*iście muli się nawet przy 150 kontaktach  :] i zanim się połączy mija 5min... :/

sprawdziłem jeszcze raz dla pewności i znowu ponad 5 minut...

Do autora: da radę odmulić trochę MG żeby działało na Wizardzie prawidłowo(tak jak wersja 1.1.8.8)??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2007, 12:24:49 wysłana przez chester_csr »

*

Offline PiKNew

• 437
« Odpowiedź #983 dnia: Wrzesień 25, 2007, 12:49:03 »
mam wizardz WM6 na PF3.0 więc jest bardzo szybki i ma ok 28mb wolnego ramu. Przed chwilą ja robiłem test: kontakty importowałem z pliku, wcisnąłem połącz i czekałem ponad 5 min;] mam 156 kontaktów. więc proszę nie wymyślaj że w kilka sekund zasysa Ci 500 kontaktów i łączy się z serwerem...  :mad:

hmm, test (160 kontaktów):

h5550:

import 160 kontaktów - 6 sekund
zalogowanie 3 sekundy, wysyłanie i odbiór zmian na kontaktach - kolejne 5 sekund...

n560:
import 160 kontaktów - 4 sekundy
zalogowanie 2 sekundy, wysyłanie i odbiór zmian na kontaktach - kolejne 4 sekund...

na pewno nie jest to 5 minut... nawet po soft-resecie (wtedy nic nie jest zbuforowane) każdy z tych etapów zajmuje o około 3-4 sekundy więcej

*

Offline zajac

• 742
« Odpowiedź #984 dnia: Wrzesień 25, 2007, 13:03:33 »
u mnie na wizardzie ze standardowym romem od orangutana zalogowanie i zaladowanie dostepnych kontaktow nie trwa dluzej niz 5-10sek, samo sciagniecie listykontaktow przy pierwszym polaczeniu nie bylo dluzsze niz 10sek mam okolo 160 kontaktow...

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
« Odpowiedź #985 dnia: Wrzesień 25, 2007, 13:21:30 »
więc co tak muli?!

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #986 dnia: Wrzesień 25, 2007, 13:39:44 »
1) Czemu ten watek jest w dziale PPC a nie w Spolszczenia... jak watek o MG 1.x?
2) Czemu w tym watku brak jest informacji o updejtach?
3) Mi chodzi wolno WM2003SE 40MB RAM, probowalem na Storage i w RAM Polaczenie mam GPRS z Plusa.
4) Logiczne ze szybciej bedzie chodzil zainstalowany na RAMie w h5550 z procem PXA250 400 MHz i polaczeniu WLAN niz na Wypasionym procku Ti 200 MHz dopalany WM6 i polaczeniu GPRS/EDGE i trzymany na Storage.
5) MG 1.x mialo ten feler, ze po naglym wylaczeniu nic nie zostawalo zapisane - konfig, archiwum itp. Bycmoze teraz zapis jest czestszy i dlatego zamula
6) Czesto mam tak, ze nie moge sie rozlaczyc. Wybieram rozlacz i to wszystko. Opcje polacz-rozlacz staja sie szare, a ja jestem nadal polaczony :)
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #987 dnia: Wrzesień 25, 2007, 13:45:55 »
1) Czemu ten watek jest w dziale PPC a nie w Spolszczenia... jak watek o MG 1.x?

Bo watek dotyczy PPC i ze spolszczeniem nie ma nic wspolnego ?

*

Offline PiKNew

• 437
« Odpowiedź #988 dnia: Wrzesień 25, 2007, 13:56:30 »
6) Czesto mam tak, ze nie moge sie rozlaczyc. Wybieram rozlacz i to wszystko. Opcje polacz-rozlacz staja sie szare, a ja jestem nadal polaczony :)

podejrzewam to samo, co było dla opcji "połącz" - nalezy poczekać na kolejny update...

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
« Odpowiedź #989 dnia: Wrzesień 25, 2007, 14:03:08 »
no właśnie ale wersja 1.1.8.8 na tym samym wizardzie przy tych samych zainstalowanych programach śmiga jak trzeba. Na 1.1.8.8 pobranie listy i zalogowanie to max 5sec a na 2.x łojoj... zwis na 5min :] pojawi się "wersja" dla wizarda(dla ppc z procami 200MHz a nie 600MHz;])