MobileGadu

• 1789 Odpowiedzi
  • 344118 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

silentjob

MobileGadu
« Odpowiedź #720 dnia: Marzec 14, 2006, 22:05:12 »
Z naszego działu download.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
MobileGadu
« Odpowiedź #721 dnia: Marzec 14, 2006, 22:19:48 »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
MobileGadu
« Odpowiedź #722 dnia: Marzec 14, 2006, 23:09:30 »
Ciekawe czy zostało poprawione gubienie literek.
Are you shpongled?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
MobileGadu
« Odpowiedź #723 dnia: Marzec 15, 2006, 03:27:22 »
Cytat: "ziele"
Ciekawe czy zostało poprawione gubienie literek.

Nie zostalo poprawione.

MobileGadu
« Odpowiedź #724 dnia: Marzec 15, 2006, 14:14:16 »
Witam!

(oczywiscie uzywam OSTATNIEJ najnowszej wersji (.8.8!)

Mam kilka pytan odnosnie MG.
Uzywam tego programu nalogowo ;) (nie place za GPRS ani za WiFi) wiec udalo mi sie dopatrzyc kilku bledow (irytujacych).

1. Gubienie literek w momencie gdy ktos wysyla do nas wiadomosc. To jest irytujace. Na poczatku myslalem ze to dlatego ze mam klawiature w moim PDA ale widze ze inni tez maja takie problemy..

2. MG nie zapisuje nic (!) do momentu wyjscia z programu :( Czasami musze zrobic soft-reset i pupa zbita. Trace wszytsko co mialem- a MG mam otwarte caly czas.
Czy jest mozliwosc zapisywania zmian typu LISTA KONTAKTOW, HISTORIA od razu a nie czekac z tym do zamkniecia MG?

3. MG czasami nie widzi wiadomosci na serverze (ale widzi je np. TLEN na PC lub KADU.... wiec jak przychodze do domku, wlanczam KADU a tu jakies wiadomosci z poludnia :)

4. Jest ograniczona ilosc wiadomosci w jednym onie (ale baaardzo szybko to sie zapycha i trzeba robic CZYSC OKNO ROZMOWY). Nie mozna tego zwiekszyc?

5. Dlaczego nie mozna kopiowac/wklejac?

6. I ostanio taki dziwny przypadek:
Rozmawialem z dwoma kolezanakami niemalze w jednym czasie.
Zadalem pytanie jednej z kolezanek i gdy ona odpowiedziala- ODPOWIEDZ POKAZALA SIE W OBU OKIENKACH! (tzn tak jak by ta druga tez odpowiedziala!). Narazie tylko raz to zauwazylem i bylem w takim szoku, ze nbie pamietam jak to sie stalo :P

7. Jakiekolwiek szanse na obsluge ENTER jako wyslij? :) Pls...

8. A co z trybem VGA? Literki moga byc mniejsze :)

10. Bardzo wazne dla mnie: czy MG moze samo laczyc mnie z domyslnym GPRSem? Teraz zeby polaczyc GPRS musze wlaczyc PIE na moment, wejsc na jakas strone, poczekac az sie polaczy GPRS (wtedy stop w PIE, GPRS dziala).

9. Wiecej nastepnym razem...

Z gory dziekuje za doczytanie do konca :)

Pozdrawiam!
Krzys

ps. poniewaz nie mieszkam w PL- nie bardzo mam jak robic dotacje :(
Ale zaraz jak odwiedze PL (nie szybko) to na 100% podesle jakies drobne ;) A tak, zeby na dobra flaszke wystarczylo. No i zakaske :)

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
MobileGadu
« Odpowiedź #725 dnia: Marzec 15, 2006, 14:58:54 »
Niektóre żeczy o którch piszesz nie działają ale np u mnie wysyłanie enterem  działa, kopiowanie i wklejanie też działa.
Ja tylko czekam na naprawienie błędu gubienia literek... do reszty można sie przyzwyczaić.
Are you shpongled?

MobileGadu
« Odpowiedź #726 dnia: Marzec 15, 2006, 15:12:30 »
Heh, na 100% nie dziala mi kopiowanie, nie dziala mi enter.
Mam HTC Universal z WM5.0 (bez updatow za to).

Mam wrazenie ze wszytskie opcje w confie przegladnalem.
Sprawdzalem tez ustawiania w programie- naprawde nie moge kopiowac, nie moge tez wysylac enterem....

Dzieki za odp!
Pozdarwiam,
Krzys

MobileGadu
« Odpowiedź #727 dnia: Marzec 15, 2006, 15:22:07 »
Witam
Ja mam pytanie jak sie instaluje tego mobile gadu, nie wysmiejcie mnie bo jestem poczatkujacy.

*

Offline JaroW

• **
  • 224
  • Sprzęt: Dell Axim X50v WM6.1 VOIP Professional  + SD 4GB TRANSCEND 150X + CF 1GB KINGSTON 50X +GLOBALSAT 338
MobileGadu
« Odpowiedź #728 dnia: Marzec 15, 2006, 15:27:24 »
nie instaluje sie tylko kopiuje caly katalog i odpala sie z exe :lol:

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
MobileGadu
« Odpowiedź #729 dnia: Marzec 24, 2006, 01:14:38 »
Na hx4700 z WM5.0 Enter tez neidziala. Problem ze znikajacymi literkami wciaz jest i od czasu do czasu MG lubi sie przymulic. gdyby jeszcze dalo sie zrobic zeby MG samo wymuszalo wlaczanie sesji GPRS byloby fajnie.

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
MobileGadu
« Odpowiedź #730 dnia: Marzec 27, 2006, 14:46:07 »
Rozwiazaniem na przymulanie jest czyszczenie okna rozmowy co jakis czas (ja to robie co 1500sekund).

MobileGadu
« Odpowiedź #731 dnia: Marzec 27, 2006, 14:51:27 »
Cytat: "columb"
Heh, na 100% nie dziala mi kopiowanie, nie dziala mi enter.
Mam HTC Universal z WM5.0 (bez updatow za to).

Mam wrazenie ze wszytskie opcje w confie przegladnalem.
Sprawdzalem tez ustawiania w programie- naprawde nie moge kopiowac, nie moge tez wysylac enterem....

Dzieki za odp!
Pozdarwiam,
Krzys

tez mam universala. dziala kopiuj wklej. a enter i owszem nie. ale jest na to sposobik :) jak napiszesz co masz napisac to dajesz prawy kursor i enter. mozna sie przyzwyczaic. a zawsze to bez rysika :)

MobileGadu
« Odpowiedź #732 dnia: Marzec 27, 2006, 15:51:47 »
Powiedzcie dlaczego nie moge zaistalować MobileGG na SPV M3000 ??
podczas próby instalacji wyskakuje mi okieno Invalid XML Language file! a na  PocketGG mam już inne problemy wogóle ne widze co do mnie piszą i co ja pisze a słychać sygnał nadejścia wiadomości

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
MobileGadu
« Odpowiedź #733 dnia: Marzec 27, 2006, 16:48:20 »
Cytat: "eurologistics_SPV_M3000"
Powiedzcie dlaczego nie moge zaistalować MobileGG na SPV M3000 ??
podczas próby instalacji wyskakuje mi okieno Invalid XML Language file! a na  PocketGG mam już inne problemy wogóle ne widze co do mnie piszą i co ja pisze a słychać sygnał nadejścia wiadomości

MobileGadu sie nie instaluje tylko po rozpakowaniu zipa kopiuje do palmtopa.

MobileGadu
« Odpowiedź #734 dnia: Marzec 28, 2006, 23:26:22 »
kopiuje cały folder z zipowanym mobile GG i wgrywam go z palmtopa podczas instalacji wyskakuje mi komunikat Invalid XML language file :(

oby dwa pliki co są dostępne na pdaclub mi nie działają

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
MobileGadu
« Odpowiedź #735 dnia: Marzec 28, 2006, 23:41:49 »
jakiej instalacji :?:
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
MobileGadu
« Odpowiedź #736 dnia: Marzec 28, 2006, 23:59:55 »
Rozpakowujesz na PC zipa sciagnietego z pdaclubu do folderu np MobileGadu. Nastepnie poprzez kopiuj/wklej umieszczasz ten plik w pamieci pocketa i odpalasz gotowy program. Gdzie tu jest instalacja??

MobileGadu
« Odpowiedź #737 dnia: Marzec 29, 2006, 00:27:33 »
Już mam Śmiga jak szalone dzięki za podpowiedź laikowi SUPER

POZDRO

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
MGvGPS
« Odpowiedź #738 dnia: Kwiecień 05, 2006, 22:14:39 »
Mam pomysl na dodatek do MobileGadu
gdyby sie udalo do opisu wstawic dane wspolrzedne z GPSu byl by to bajer nad bajerami.
Np w taka linijke http://mapa.szukacz.pl/?x=638228&y=486495&t=Tu%20Jestem&z=1

MobileGadu
« Odpowiedź #739 dnia: Kwiecień 05, 2006, 23:05:42 »
Fajny pomysł, tylko co jak jestem za granicą. Na jakiej mapie pokzać wówczas swoją pozycję?[/url]

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
MobileGadu
« Odpowiedź #740 dnia: Kwiecień 05, 2006, 23:53:11 »
Wtedy zostaje  http://3dtracking.net ale ma slabe pokrycie Polski ;(

MobileGadu
« Odpowiedź #741 dnia: Kwiecień 10, 2006, 22:46:29 »
moze mi ktos pomoze, zrobiłem tak jak ma byc wrzuciłem go na karte pamieci i...za pierwszym razem ruszył elegancko, wszystko chodziło, z tym ze był podłaczony do komputera. I teraz nie wiem czy to ma cos do rzeczy, bo dzisiaj tzn na drugi dzien juz ani razu mi sie nie połaczył z serwerem. I jest tak, jak podłaczony jest do kompa to szuka serwera, ale nie znajduje. A JAK NIE JEST PODłACZONY TO OD RAZU WYSKAKUJE BłAD, ZE NIE ZNALEZIONO SERWERA.
I teraz prosba do wszystkich wiedzacych , a najlepiej posiadaczy spv m3000 jakie macie ustawienia, konfiguracje, czy zmienialiscie cos, czy trzeba cos ustawić, bo zaczyna mnie to draznić.
dzieki za pomoc

*

Offline timi

• *
  • 63
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
MobileGadu
« Odpowiedź #742 dnia: Kwiecień 17, 2006, 17:54:26 »
Podobniej jak nizej gg nie dziala wyskakuje komunikat ze nie mozna ustanowic polaczenia z serwerem,i na karcie plusa i ery . Po podlaczeniu do komputera dziala ok. Net na spv tez dziala. tylko z gg sa problemy. Gprs prawidlowo skonfigurowany. Czy jest jakies prawdopodobienstwo ze bedzie dzialac na i plus sim data? Dziekuje za odp; pozdrawiam
Samsung Galaxy S

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
MobileGadu
« Odpowiedź #743 dnia: Kwiecień 18, 2006, 08:57:21 »
Cytat: "timi"
Podobniej jak nizej gg nie dziala wyskakuje komunikat ze nie mozna ustanowic polaczenia z serwerem,i na karcie plusa i ery . Po podlaczeniu do komputera dziala ok. Net na spv tez dziala. tylko z gg sa problemy. Gprs prawidlowo skonfigurowany. Czy jest jakies prawdopodobienstwo ze bedzie dzialac na i plus sim data? Dziekuje za odp; pozdrawiam

Mam dokładnie ten sam probem - po podłączeniu do kompa MG działa. Gdy wizard nie jest podłączony z PC wywala momentalnie komunikat "Nie można ustanowić połączenia z serwerem!" - nie jest to komunikat wynikający ze złej konfiguracji GPRS... bo IE działa jak trzeba, problem ten mam także przy konfiguracji poczty... z serwera wp.pl. Pewnie gdzieś mam zablokowane połaczenia via GPRS dla innych programów niż IE - tylko gdzie? Co robić?

*

Offline jachraniak

• 2152
MobileGadu
« Odpowiedź #744 dnia: Kwiecień 18, 2006, 09:19:12 »
Cytat: "grnt"
Wystarczyło usunąć wszystkie połączenia GPRS poza tym właściwym. Tzn skasowałem połączenie Orange Internet, które jest domyślnie w SPV z Orange, są w nim ustawienia do WAP. Pozostało tylko to które stworzyłem. MobileGadu sam znajduje serwer. Działa bardzo dobrze. :)

wiśta wio... łatwo powiedzieć  :D
w moim wizardzie MG działa jedynie przy połączeniu z PC po odłaczeniu już nie,
proszę, proszę o solucję tego przedsięwziecia, o usunieciu połączeń i dodaniu nowego.

*

Offline timi

• *
  • 63
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
pomoc
« Odpowiedź #745 dnia: Kwiecień 18, 2006, 21:19:43 »
jachraniak
 No ale chyba znalazłem rozwiązanie na około.
Mobile gadu nie potrafi zainicjować połączenia gprs. Trzeba to polaczenie nawiązać samodzielnie. Np uruchomiając przeglądarke www i odpalając pierwszą z brzegu stronke. Po tym manewrze mb sie zalogowało Smile
Z tego co wiem są również programy które pozwolą na nawiązanie połączenia i podtrzymanie go. (nie trzeba bawić się z przeglądarką)
Mam nadzieje że to Pan pomoże Smile pozdrawiam
 mam to od kogos innego omn mi pomogl teraz ja pomoge tobie .
Samsung Galaxy S

*

Offline jachraniak

• 2152
Re: pomoc
« Odpowiedź #746 dnia: Kwiecień 19, 2006, 08:15:52 »
Cytat: "timi"
jachraniak
 No ale chyba znalazłem rozwiązanie na około.
(...)
Mam nadzieje że to Pan pomoże Smile pozdrawiam
 mam to od kogos innego omn mi pomogl teraz ja pomoge tobie .

dzięki za odzew - tyle że nie działa

*

remigiusz.b

MobileGadu
« Odpowiedź #747 dnia: Maj 12, 2006, 13:48:53 »
Witam! Znalazłem pewną zależność, która może ruszy problem połączenia Mobile gadu po GPRS’e. Jakiś czas temu borykałem się z problemem połączenia z serwerem poczty i wyczytałem na forum że trzeba usunąć ustawienia wap z ustawień gprs, Ja zrobiłem troche inaczej i pobrałem ustawienia dla qtek’a 9100 z strony operatora (orange) i zapisałem w telefonie, następnie przestawiłem Start => Ustawienia => Połączenia => Połączenia  => Zawansowane => wybur sieci i przestawiłem konfiguracje na pobraną z orange. Zdążyłem sprawdzić WWW i poczte (działa) niestety jeżeli chodzi o mobile Gadu to niezdążyłem bo przyszedł komunikat „brak środków na koncie, :-(  Proponuje w ten sposób spróbować

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
MobileGadu
« Odpowiedź #748 dnia: Maj 12, 2006, 14:10:29 »
u mnie nie ma problemow, plus

*

remigiusz.b

MobileGadu
« Odpowiedź #749 dnia: Maj 12, 2006, 14:12:39 »
Cytat: "dr_Henio"