MobileGadu

• 1789 Odpowiedzi
  • 344550 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MobileGadu
« Odpowiedź #570 dnia: Listopad 30, 2005, 06:40:15 »
Cytat: lachutm
U mnie na MDA Compact jest to samo. Wyglada to mniej wiecej tak, jakby na moment rowny dlugosci dzwieku sygnalizujacego nadejcie wiadomosci klawiatura sie zwieszala i literki wystukane w tym momencie nie pojawia sie na ekranie.
U mnie dokładnie to samo, wersja gg 1.1.8.6
MDA Compact

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
MobileGadu
« Odpowiedź #571 dnia: Listopad 30, 2005, 12:35:44 »
Dolaczam sie. Jezeli w momencie kiedy wciskam jakas literke nadejdzie wiadmosc, literka ta nie zostaje wyswietona. Czesto jak pisze, patrze tylko na klawiaturke, potem sie okazuje, ze w kazdym wpisanym wyrazie brakuje jednej lub wiecej literek.
Druga sprawa, to jesli w momencie kiedy wysylam wiadomosc, inna przyjdzie do mnie, to widac tylko moja, a wiadomosc od osoby znika (pozostaje pusty wiersz). Wersja ta sama co w moim ostatnim poscie.

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
MobileGadu
« Odpowiedź #572 dnia: Listopad 30, 2005, 12:57:06 »
Cytat: voydd
Druga sprawa, to jesli w momencie kiedy wysylam wiadomosc, inna przyjdzie do mnie, to widac tylko moja, a wiadomosc od osoby znika (pozostaje pusty wiersz). Wersja ta sama co w moim ostatnim poscie.

Sprawdz jaka masz wersje, u mnie bylo to samo ale od wersji 1.1.8.5 blad ten jest naprawiony.

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
MobileGadu
« Odpowiedź #573 dnia: Listopad 30, 2005, 13:25:54 »
Mam wersje 1.1.8.5 wlasnie (z 20.11.), ale od niedawna, nie zdazylem sprawdzic czy tego bledu juz nie ma. Jesli tak jak piszesz, lachutm, juz to zalatwiono, to dobrze:)

*

Offline PiKNew

• 437
  • Sprzęt: iPaq h5550, Loox n560
MobileGadu
« Odpowiedź #574 dnia: Listopad 30, 2005, 14:21:52 »
Nie załatwiono... U mnie nie ma problemu, więc nie będę w stanie tego poprawić. Choć mogę się zastanowić oczywiście czysto teoretycznie nad powodem takich sytuacji (ale teraz nie mam na to niestety czasu).

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
MobileGadu
« Odpowiedź #575 dnia: Listopad 30, 2005, 19:29:33 »
... a mi się marzy, żeby następna wersja obsługiwała klawisz ENTER z klawiatury Qteka 9100 - jego dwukrotne, szybkie wciśnięcie = Wyslij ...
W zamian obiecuję jakąś dotację dla autora :ohreally:
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
MobileGadu
« Odpowiedź #576 dnia: Listopad 30, 2005, 20:00:23 »
No wlasnie, skoro temat zostal juz poruszony..
Marcinie czy przewidujesz kiedyś wprowadzenie dodatkowych funkcji dla posiadaczy pda z modulami telefonicznymi? Wiem, ze byla juz o tym mowa, jednak od tamtego czasu minelo juz sporo czasu i wiele nowych modeli pojawilo sie na rynku. Chodzi mi o funkcjonalnosc typu wibra przy nadejsciu wiadomosci itp. Masz w planach (dalszych lub blizszych) wprowadzenie takich opcji?

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #577 dnia: Listopad 30, 2005, 20:24:45 »
Nie mam zamiaru. Zerknij, jaki mam sprzęt (a bez testów to sobie moge co najwyżej popisać na kartce)... BTW. Zdaje mi się, że gdzieś napotkałem informację, w której ktoś pisał, że notyfikacja wyzwala mu wibrację. Ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć, gdzie to widziałem. Może włączenie wibry to sprawa jakiejś "niezależnej" konfiguracji?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
MobileGadu
« Odpowiedź #578 dnia: Listopad 30, 2005, 20:59:25 »
OK, rozumiem.
Co do wibry to probowalem juz kombinowac z systemowymi notyfikacjami dostepnymi w menu "settings/alarms & notofications", niestety nie sa one powiazane z notyfikacjami w MobileGadu. Byc moze trzeba by pogrzebac w rejestrze i poszukac odpowiedniego klucza. Niedlugo bede robil hard reset wiec wczesniej przejrze rejestr i pokombinuje troche, moze natrafie na rozwiazenie tego problemu ;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
MobileGadu
« Odpowiedź #579 dnia: Listopad 30, 2005, 22:37:52 »
Jak wyciszysz PDA i wlaczysz sobie w MobileGadu dzwieki dla kazdej rozmowy (nawet aktywnej) do wibra dziala. Co do gubienia znakow to mialem to samo na Qtek 9100 z najnowsza wersja.

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #580 dnia: Listopad 30, 2005, 22:48:53 »
Cytat: jakub kańczugowski
Jak wyciszysz PDA i wlaczysz sobie w MobileGadu dzwieki dla kazdej rozmowy (nawet aktywnej) do wibra dziala.

hehe, to moze zasymuluję tę opcję odgrywając jakiś "wirtualny" dźwięk...

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
MobileGadu
« Odpowiedź #581 dnia: Listopad 30, 2005, 23:18:34 »
Cytat: jakub kańczugowski
Jak wyciszysz PDA i wlaczysz sobie w MobileGadu dzwieki dla kazdej rozmowy (nawet aktywnej) do wibra dziala. Co do gubienia znakow to mialem to samo na Qtek 9100 z najnowsza wersja.
Ten sposob dziala ale polowicznie. Wibra zadziala w momencie, gdy rozpoczyna sie nowa rozmowa oraz gdy MobileGadu jest trayu (np jak jestem w today). Natomiast gdy kontynuujemy rozmowe (niewazne czy jest aktywna czy nie) wibra juz nie zadziala. Dopiero gdy zamkniete zostanie okienko z rozmowa i zostanie rozpoczeta nowa wtedy zadziala (ale znow jednorazowo). Mam nadzieje, ze jasno wytlumaczylem o co chodzi ;)
Tak czy owak jest to juz spore usprawnienie :)

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #582 dnia: Listopad 30, 2005, 23:24:33 »
Jesteś pewien, że masz włączoną opcję "także dla aktywnej"? Ew. może tu nie chodzi o dźwięki a tę "kopertę" czyli notyfikację?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
MobileGadu
« Odpowiedź #583 dnia: Listopad 30, 2005, 23:33:02 »
Tak, opcja "takze dla aktywnej" jest na 100% wlaczona.
Koperta pojawia sie przy kazdej otrzymanej wiadmosci a wibra zadziala tylko za pierwszym razem wiec to chyba nie o to chodzi. Moim zdaniem chodzi tu o "dymek", ktory pojawia sie tylko jak MobileGadu jest w trayu lub gdy zaczynamy rozmowe z nowa osoba. Sa to wlasnie te momenty, w ktorych wibra sie wlacza.

MobileGadu
« Odpowiedź #584 dnia: Grudzień 01, 2005, 15:31:55 »
mam pytanko!! zaistalowałem MGG i nie wiem dlaczego ale nie mogę sobie poradzić z dziwiękiem przychodzącej wiadomości. Jest to krótkie, ciche beep :(  Przeważnie tego nie słysze :( wieć nawet nie mogę nacieszyć sie faktem iz aplikacja się nie rozłącza. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, gdzie można i czy wogóle mozna zmienić dzwiek przychodzącej wiadomości???

teraz zaczął "ćwierkać", ale robi to tylko gdy jest włączony pocket, jak wyłącze go - podczas przychodzącej wiadmości jest tylko beep??

*

Offline kanczug

• 19211
MobileGadu
« Odpowiedź #585 dnia: Grudzień 01, 2005, 23:05:21 »
Wylaczasz PDA z polaczonym GG z serwerem? To spowoduje rozlaczenie programu...

MobileGadu
« Odpowiedź #586 dnia: Grudzień 02, 2005, 09:43:02 »
mam 6515, połączenie jest podtrzymane, telefon tez działa wiec GG tym bardziej nie powinno się rozłączyc i tego nie robi, ale "nie ćwierka" :)

*

Offline kanczug

• 19211
MobileGadu
« Odpowiedź #587 dnia: Grudzień 02, 2005, 22:54:14 »
Telefon i polaczenie to co innego. Natomiast GG musi caly czas komunikowac sie z serwerem by polaczenie bylo podtrzymywane - po wylaczeniu PDA GG nie moze tego robic.

Spb Full Screen Keyboard a MG
« Odpowiedź #588 dnia: Grudzień 20, 2005, 16:26:00 »
czy udało sie komuś uruchomić Spb Full Screen Keyboard razem z Mobile Gadu ? Mi sie ta sztuka nie udaje !

*

Offline chato.pl

• 4852
MobileGadu
« Odpowiedź #589 dnia: Grudzień 23, 2005, 18:38:16 »
najprościej zapytać autora Mobie Gadu ;)

*

Offline chato.pl

• 4852
MobileGadu
« Odpowiedź #590 dnia: Styczeń 05, 2006, 23:32:15 »
Jakoś tak bez żadnej wzmianki pojawiła się wersja 1.1.8.7 ... wiem, że zmiana w stosunku do poprzedniej jest niewielka (dodano nowy serwer GG) ale przez brak jakiejkolwiek informacji dowiedziałem się o niej dopiero dzisiaj .
Marcinie - apeluję do Cię - poświęć 30 min. i zrób proszę choćby najprostrzą stronkę domową MobileGadu, bo chłopaki z PDAclubu są i tak mocno zajęci, więc na info o nowych wersjach w dziale Download już nie liczę (tam nadal jako najnowsza wersja opisana jest v1.18.5 z dnia 2005-11-20)
[ no offence boys ]

*

Offline chato.pl

• 4852
MobileGadu
« Odpowiedź #591 dnia: Styczeń 05, 2006, 23:52:34 »
A ha - kiedyś marudziłem, że nie można w Qtek'u 9100 wysłać wiadomości poprzez wciśniecie klawisza Enter ... Otóż można i to na 2 sposoby (pojawiło się to w innym wątku, więc zbiorę to tu dla potomnych).
Jeden podał sajlent:
Enter nie dziala ale wystarczy wcisnac wczesniej TAB i potem Enter i wiadomosc zostaje wyslana

a na drugi wpadłem sam:
gdy kończy się pisać wypowiedź wystarczy przycisnąć klawisz ze strzałką w prawo :arrow: potem ENTER i już  

czyli ten temat mamy z baśki

*

xenium

Emotikony w Mobile Gadu
« Odpowiedź #592 dnia: Styczeń 06, 2006, 18:24:47 »
witam czy mozna samemu dodac inne emotikony z GaduGadu do Mobile Gadu.Prosze o podpowiedz jak to zrobic.Z gory bardzo dziekuje

*

Offline kanczug

• 19211
MobileGadu
« Odpowiedź #593 dnia: Styczeń 07, 2006, 01:15:41 »
Gdyby autor podsylal mi info na maila byloby latwiej...

*

Offline chato.pl

• 4852
MobileGadu
« Odpowiedź #594 dnia: Styczeń 07, 2006, 01:19:01 »
toć do niego apeluję

Re: Spb Full Screen Keyboard a MG
« Odpowiedź #595 dnia: Styczeń 07, 2006, 16:13:40 »
Cytat: "xero_boy"
czy udało sie komuś uruchomić Spb Full Screen Keyboard razem z Mobile Gadu ? Mi sie ta sztuka nie udaje !

Wystarczył soft reset i jest OK

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #596 dnia: Styczeń 07, 2006, 16:34:14 »
Cytat: "ch@to"
Jakoś tak bez żadnej wzmianki pojawiła się wersja

Po to właśnie dodałem funkcję sprawdzania, czy jest nowa wersja. Więc "wzmiankę" miałeś w samym programie. Dodatkowo, po co pisać na forum jeśli zmiana ta była dla użytkownika praktycznie nieistotna (+1 serwer).

*

Offline PiKNew

• 437
Re: Emotikony w Mobile Gadu
« Odpowiedź #597 dnia: Styczeń 07, 2006, 16:59:23 »
Cytat: "xenium"
czy mozna samemu dodac inne emotikony z GaduGadu do Mobile Gadu

Tak, przegrywasz "obrazki" do katalogu aplikacji i edytujesz plik "MobileGadu.exe.emt", który jest definicją emotikon.

*

Offline chato.pl

• 4852
MobileGadu
« Odpowiedź #598 dnia: Styczeń 07, 2006, 17:00:23 »
a zrobisz tą stronkę  :?:  wtedy nię byłoby takich sytuacji :wink:
(w razie czego służę pomocą)

*

Anonymous

MobileGadu
« Odpowiedź #599 dnia: Styczeń 07, 2006, 21:56:44 »
prosze o maly instruktarz jak edytowac "MobileGadu.exe.emt" z gory wielkie dzieki