MobileGadu

• 1789 Odpowiedzi
  • 344681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PiKNew

• 437
  • Sprzęt: iPaq h5550, Loox n560
MobileGadu
« Odpowiedź #510 dnia: Październik 01, 2005, 21:02:10 »
w Opcjach -> więcej -> DEBUG. Nie będzie to log, ale program na ekran powinien wyrzucić komunikaty, jeśli coś "nie wyjdzie" - te komunikaty należy podesłać (przepisać do maila ;)?).

MobileGadu
« Odpowiedź #511 dnia: Październik 01, 2005, 21:41:38 »
Cytat: piknew
1.17.2 - 2005-09-29
+ dodano opcję zapobiegania wyłączeniu urządzenia przy dłuższej nieaktywności użytkownika

jak dla mnie bomba, działa super na moim MDA II

podziękowania okrasze przelewikiem bo sie słusznie należy
SDTV team

MobileGadu
« Odpowiedź #512 dnia: Październik 01, 2005, 23:22:36 »
OT.
A ja mam pytanko do autora :) Zaznaczam ze nie mam jeszcze PDA (no i laik jestem :P) ale ostatnio obserwowalem jak moj kolega gadal z kims przez GG w swoim iPAQu. Osoba z ktora rozmawial bardzo szybko pisala. Zreszta ja na kompie tez pisze szybko i rozmawial z niektorymi osobami zasuwajac jak rakieta. Normalnie na PDA nie jest czlowiek w stanie napisac cokolwiek czy przeczytac bo juz leci nastepna linia tekstu rozmowcy.

Czy nie mozna by wstawic wczesniej przygotowanego tekstu (krotkiego zdania) podobnie jak sie wstawia ikonki (emotikony) czyli jednym ruchem. Czyli wybieramy z listy i mamy jednym ruchem cale zdanie np: "jestem na PDA, prosze pisz wolniej" itp. ?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
MobileGadu
« Odpowiedź #513 dnia: Październik 02, 2005, 00:47:16 »
jeronimo: Taki tekst mozesz sobie przygotowac np w pocketOgonku (28 roznych 'skrotow'). Wystarczy wiec na klawiaturze wybrac opcje F(x) i juz masz dostepne wszystkie skroty (wyrazy-zdania) przygotowane wczesniej.
pocketOgonek:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66407960

MobileGadu
« Odpowiedź #514 dnia: Październik 02, 2005, 21:54:29 »
acha thx za info :) o tym nie wiedzialem.... zreszta o wielu rzeczach jeszcze nie wiem dopoki nie bede mial PDA w lapkach ;)

[Dodano: 2005-10-02 23:42:36]
a w zwyklej Marchevce jest taka mozliwosc?

MobileGadu
« Odpowiedź #515 dnia: Październik 11, 2005, 13:25:31 »
Zaintalowałem na swoim mio 168 mobilegadu 1.17.2 i nie odświeża mi listy kontaktów , co można z tym zrobić ?

MobileGadu
« Odpowiedź #516 dnia: Październik 12, 2005, 18:56:07 »
Czy MobileGadu ma mozliwosc, lub bedzie miala mozliwosc szablonów textów odpowiedzi. Widzialem cos takiego w MSN Mobile i na MobileGadu tez by cos takiego sie przydalo.

pozd

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
MobileGadu
« Odpowiedź #517 dnia: Październik 12, 2005, 20:34:47 »
Zainstaluj sobie pocketOgonka i bedziesz mial szablony w kazdym programie.

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #518 dnia: Październik 13, 2005, 10:38:15 »
Dwie sprawy:

- niedługo wyjdzie update - aktualizacja bramki Orange - znowu coś zmienili i SMSy na bieżącej wersji nie działają (mimo komunikatu o sukcesie)...

- ten update będzie zawierał prawdopodobnie poprawkę dla WM 5. Niestety, ŻADEN użytkownik tego systemu nie skontaktował się by przekazać jakiekolwiek info o problemie (a ja nie mam odpowiedniego sprzętu, emulator ma też pewne ograniczenia...). Uznaję więc, iż program działa bezbłędnie na tym systemie i jakiekolwiek zgłoszenia problemów bez podania wszystkich szczegółów będą ignorowane. Moja cierpliwość ma po prostu pewne granice.

--
pozdrawiam,
Marcin

MobileGadu
« Odpowiedź #519 dnia: Październik 14, 2005, 10:14:44 »
Witam,

Mam zainstalowane WM 5.0 i nie moge uruchomic MobileGG. W konfiguracji zaznaczylem logowanie bledow ale zaden log w katalogu nie zostal stworzony i zaden komunikat sie nie pojawil. Prosze powiedziec moze zle szukam pliku log-u.

Marek S

MobileGadu
« Odpowiedź #520 dnia: Październik 14, 2005, 16:19:33 »
widze ze autor programu tu zaglada to jako nowy user PDA pozwole napisac sobie pare sugestii/uwag

- gdy rozmawiam z paroma osobami to musze na "dolnej zakladce" przewijac strzalkami (prawo-lewo) zeby dojsc do danej osoby. Czy nie mozna by w ustawianiach dodac mozliwosc zeby zamiast dlugiej nazwy usera z ktorym rozmawiam pokazywal sie tylko numer okienka (jak beda numerki  [1] [2] [3] [4] ... to bedzie to wygode do przelaczania bo mniej miejsca zajmie)
- przydalaby sie tez mozliwosc czytania calego statusu danej osoby w nowym okienku  - bo dlugie statusy sie nie mieszcza
- a da sie zrobic "minimaliwowanie" listy kontaktow - tak zeby podczas rozmowy bylo wiecej miejsca (cos podobnego jest w pocketgadu)?
- no i milym dodatkiem byloby pokazywanie/przesylanie zdjec w GG

Gdyby takie rzeczy byly to IMHO to bylby to dla mnie najlepszy programik  ;) Pozdrawiam autora + DoBrA rObOtA :))

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
MobileGadu
« Odpowiedź #521 dnia: Październik 14, 2005, 16:36:28 »
- a da sie zrobic "minimaliwowanie" listy kontaktow - tak zeby podczas rozmowy bylo wiecej miejsca (cos podobnego jest w pocketgadu)?

to już jest ale mało wygodne w użytkowaniu. Trzaba kliknąć w kontakty i wybrać z menu pokaż kontakty. Kiedyś sugerowałem dodanie guzika obok wyślij (troche by się wtedy zmniejszył) ale chyba został mój pomysł odzucony.
Are you shpongled?

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #522 dnia: Październik 14, 2005, 18:01:23 »
Cytat: mareksuski
WM 5.0 i nie moge uruchomic MobileGG

Myślę, że uruchomić możesz, tylko się do tego nie przyznajesz... Co innego połączyć. Ale wspominałem już, że WM 5.0 się nie zajmę, aż ktoś nie dostarczy mi więcej szczegółow (albo się zgłosi na ochotnika do testów).

Cytat: jeronimo
pokazywal sie tylko numer okienka

A czy ty to przemyślałeś? Jak sobie wyobrażasz rozpoznanie po prostym "1" że dana zakładka dotyczy rozmowy z... ?

bo dlugie statusy sie nie mieszcza

Ale można je przewijać. Jak? Popróbuj "joystickiem" po postawieniu kursora na pasku informacyjnym.

a da sie zrobic "minimaliwowanie" listy kontaktow

Da się, ale nie będę robił czegoś, co już jest - menu "Kontakty->Pokaż kontakty"

no i milym dodatkiem byloby pokazywanie/przesylanie zdjec

Może kiedyś będzie...

MobileGadu
« Odpowiedź #523 dnia: Październik 14, 2005, 18:28:17 »
pokazywal sie tylko numer okienka

A czy ty to przemyślałeś? Jak sobie wyobrażasz rozpoznanie po prostym "1" że dana zakładka dotyczy rozmowy z... ?

no oczywiscie ze przemyslalem!  Takie cos bylo pod konsolowym GG w linuxie. Przelaczalo sie pomiedzy numerami aktywnych okienek.
Zreszta jak przelaczysz nr [1] to widzisz odrazu fragment rozmowy i widac z kim gadasz - jesli to pomylka to mozesz odrazu przelaczyc sie na okno sasiedznie nr[2].
Przelaczenie sie w pare sekund pomiedzy piecioma rozmowcami jest wygodniejsze niz przesuwanie NICKOW (to co wczesniej opisalem).

Zreszta zrob sobie test ;)
Wpisz 5 osob do GG. Niech kazda osoba bedzie wpisana nie jako krotki nick tylko jako conajmniej dwa slowa (czyli zamiast Patii - "kuzynka Patrycja P.")  :P Teraz rozmawiaj z tymi 5 osobami naraz. Przeskoczenie z rozmowy ktora rozpoczela sie pierwsza do rozmowy ktora rozpoczela sie jako piata chyba nie jest zbyt wygode? Moze ja sie czepiam ale tak to jest gdy sie ma ok 150osob w GG :P

Zreszta to o czym pisze to sugestia zeby byla mozliwosc wyboru w opcjach konfiguracyjnych. Jesli ktos chce miec pelny opis to domyslnie tak niech bedzie, a jesli ktos chce inaczej to gdzies tam odhacza ptaszka ;) ;) ;)

pozdrowionka

MobileGadu
« Odpowiedź #524 dnia: Październik 15, 2005, 00:38:57 »
Witam

Pan PiKNew ma racje. Program uruchamia sie ale kiedy wybieram polacz to nic sie nie dzieje (doslownie). Zadnych komunikatow ani logow. Jesli chodzi o testowanie/debugowanie to zglaszam sie na ochotnika poniewaz zalezy mi na tym aby moc rozmawiac przez MobileGG. Prosze skontaktowac sie ze mna przez GG aby uzgodnic jak to zrobic.

Pozrdrowienia

Marek S.

MobileGadu
« Odpowiedź #525 dnia: Październik 15, 2005, 16:40:55 »
To ja tez sie zglaszam nochotnika do testow wersji dla WM5.0 Po kliknieciu 'polacz' nic sie nie dzieje... Nie wiem jak dostarczyc wiecej szczegolow...

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #526 dnia: Październik 15, 2005, 16:44:05 »
Napiszcie do mnie maila... Adres w "O programie...";

MobileGadu
« Odpowiedź #527 dnia: Październik 15, 2005, 17:13:37 »
witam, jestem uzytkownikiem orange pop i mam problem z gprs w swoim telefonie(telefon moj to se  t610). zakupilem subskrypcje na gg.. ale nie moge sie polaczyc poprzez gprs. Czasem laczy mnie kilkadziesiat minut, czasem minute i rozlacza (ale za kazdyym razem polaczyc nie moze).. Ktos mial moze podobny problem?

konfigurowalme swoj telefon zgodnie z ustaw.orange.pl i nie dziala

[Dodano: 2005-10-15 17:23:18]
Cytat: rAfal_r
witam, jestem uzytkownikiem orange pop i mam problem z gprs w swoim telefonie(telefon moj to se  t610). zakupilem subskrypcje na gg.. ale nie moge sie polaczyc poprzez gprs. Czasem laczy mnie kilkadziesiat minut, czasem minute i rozlacza (ale za kazdyym razem polaczyc nie moze).. Ktos mial moze podobny problem?

konfigurowalme swoj telefon zgodnie z ustaw.orange.pl i nie dziala

te ustawienia co byly w telefonie z dawnej ideii staly sie niaaktywne i wykasowac tez sie ich nie da...

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #528 dnia: Październik 26, 2005, 21:34:00 »
Wrzuciłem na serwer wersję 1.18.1 - zmian jest kilka, m.in. (przeklejam changelog):

1.17.3 - 2005-10-12
* poprawka dla WM 5.0 (tylko w protokole sieciowym, wciąż występuje problem z wyświetlaniem wiadomości)
1.17.4 - 2005-10-13
* poprawione wysyłanie SMSów przez bramkę Orange
1.17.5 - 2005-10-15
* drobne poprawki (dokładniejsza kontrola stanu połączenia sieciowego)
* edycja kontaktu - poprawka błędu dodawania prefiksu kraju przy nr telefonu komórkowego

1.18.1 - 2005-10-26
* całkowita przebudowa mechanizmu prezentowania wiadomości
* poprawka błędu - odebrana wiadomość zostanie poprawnie wyświetlona - na 99,99% ;)
* drobne optymalizacje
+ zapewniona zgodność z WM 5.0

--
pozdrawiam,
Marcin

MobileGadu
« Odpowiedź #529 dnia: Październik 26, 2005, 21:50:34 »
czy mozna na stara wersje wgrac nowa? (wszystkie ustawiania zostana usuniete, tak?)

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #530 dnia: Październik 26, 2005, 22:18:43 »
Wszytkie ustawienia (i archiwum) zawarte są w pliku "MobileGadu.exe.db" - i on na pewno musi pozostać (nie ma go w pakiecie zip więc raczej go nie nadgrasz...)

Tak więc nadgraj wszystkie pliki nowymi. Wyjątkiem może być ew. "MobileGadu.exe.emt" jeśli sam przygotowywałeś definicje emotikonów...

Jeśli będzie sytuacja, że dana wersja MG ma tak duże zmiany, iż spowoduje utratę dotychczasowych ustawień - wyraźnie o tym napiszę.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
MobileGadu
« Odpowiedź #531 dnia: Październik 26, 2005, 22:58:53 »
Wrzuciłem na serwer wersję 1.18.1

A na jaki serwer ??
Bo w "Download" PDAclubu nadal jest v1.17.2 z 2005-09-29, a link do strony domowej (http://home.elka.pw.edu.pl/~mparka) kończy się na 404 Not Found :mysli:
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline poiesis

• **
  • 125
  • Sprzęt: hp 4150 & Zire 71
MobileGadu
« Odpowiedź #532 dnia: Październik 27, 2005, 08:03:30 »
http://www.pdaclub.pl/getit.php?id=386

pod tym adresem;]
dziekujemy autorowi.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
MobileGadu
« Odpowiedź #533 dnia: Październik 27, 2005, 14:05:46 »
W dziale DOWNLOAD zawsze jest najnowsza wersja, nawet jesli opis nie jest aktualny.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
MobileGadu
« Odpowiedź #534 dnia: Październik 27, 2005, 14:08:42 »
thx, będę o tym pamiętał
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline frijerz

• **
  • 104
  • Sprzęt: ASUS 696
MobileGadu
« Odpowiedź #535 dnia: Październik 28, 2005, 20:03:20 »
A ja mam pytanie o opcje wyszukiwania kontaktow: jesli kogos sobie znajde to najpierw chcialbym poczytac info o danej osobie, potem moze porozmawiac a w koncu dodac do listy. Czy jest szansa ze taka mozliwosc sie pojawi, zamiast tylko jednej opcji: DODAJ?

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #536 dnia: Październik 28, 2005, 22:50:52 »
nie pojawi się

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
MobileGadu
« Odpowiedź #537 dnia: Październik 29, 2005, 01:18:37 »
Czy bedzie mozliwosc zapisywania opisow, np. w postaci rozwijanej listy ostatnio wpisywanych?

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
MobileGadu
« Odpowiedź #538 dnia: Październik 29, 2005, 02:41:44 »
Wygląda na to, że nowa wersja ma niewielki błąd - jeżeli w momencie logowania do serwera gg wszystkie kontakty są niewidoczne/niedostępne, to słoneczka mimo zalogowania pozostają szare.
Zmieniają barwę na czerwoną dopiero w momenie gdy choć jedno z nich zmieni status.

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #539 dnia: Październik 31, 2005, 09:09:50 »
Cytat: jacol
nowa wersja ma niewielki błąd

- kilka poprzednich miało ten sam błąd ;) - już poprawione -> 1.18.2