MobileGadu

• 1789 Odpowiedzi
  • 324573 Wyświetleń

MobileGadu
« Odpowiedź #210 dnia: Marzec 06, 2005, 21:39:06 »
oki oki nowe konto dziala ale za to stare ni h...:(

*

Offline lipciopda

• 6801
MobileGadu
« Odpowiedź #211 dnia: Marzec 06, 2005, 21:53:28 »
znajac zycie na stacjonarnym komputerze masz pewnie haslo z duzych liter albo cos w tym stylu... konto to konto - jak dobrze podasz login i haslo to musi dzialac a skoro tylko tobie nie dziala to znaczy ze gdzies sie pomyliles

MobileGadu
« Odpowiedź #212 dnia: Marzec 06, 2005, 22:04:44 »
hmmm no to jest mysl ztymi duzyni literami :P nawet nie wiedzialem ze ma to znaczenie bo wychodzi na to ze jaks pierdulka musi byc bo wszystko inne sie zgadza..dzieki sprawdze

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
MobileGadu
« Odpowiedź #213 dnia: Marzec 07, 2005, 00:32:59 »
BadBoy ile ty masz lat? :) Albo jakie masz doswiadczenie z komputerami? Nie wiedziales ze wielkosc znakow sie liczy? :))

MobileGadu
« Odpowiedź #214 dnia: Marzec 07, 2005, 09:44:19 »
hahha bardzo kofa mac smieszny jestes az sie poplakalem dowcipnisiu.wielkosc nie zawsze sie liczy geniuszu jeden np w hasle na poczcie a co do Gg to wielkosc ta sama i nadal nie dziala..zegnam

*

Offline kanczug

• 19211
MobileGadu
« Odpowiedź #215 dnia: Marzec 07, 2005, 09:47:30 »
Oczywiscie ze nie zawsze sie liczy... ale czesto jest to kluczowa sprawa. Dlatego gdy mowilem bys sprawdzil dokladnie haslo i login... chodzilo mi m.in. o wielkosc znakow. Troche mnie to rozbawilo, a malo mam ostatnio powodow do smiechu, takze nie bierz tego do siebie :)

*

Offline lipciopda

• 6801
MobileGadu
« Odpowiedź #216 dnia: Marzec 07, 2005, 10:33:35 »
Cytat: badboy4ever
hahha bardzo kofa mac smieszny jestes az sie poplakalem dowcipnisiu.wielkosc nie zawsze sie liczy geniuszu jeden np w hasle na poczcie a co do Gg to wielkosc ta sama i nadal nie dziala..zegnam

badboy4ever - chyba troszke przesadziles... wszyscy sa tu mili i staraja ci sie pomoc wiec ten tekst byl troche nie na miejscu - tym bardziej do jednej z niewielu osob, ktora jak malo kto wykazuje niespotykana cierpliwosc rowniez do twoich postow

MobileGadu
« Odpowiedź #217 dnia: Marzec 07, 2005, 11:04:25 »
dobra przepraszam bardzo unioslem sie jak szczeniak,,wiem ze moje posty staja sie nieco trywialne ale nie lubie jak cos mi nie wychodzi po raz enty:)..wywalcie tego mojego debilnego posta i tyle....
..wiem ze wiele mi pomogliscie szczegolnie admin a wlasciwie tylko on nie urazajc innyh ale moja znajomosc komputera  ogranicza sie do podstaw raczej (wole nauki humanistyczne ) czyli do tego do czego go potrzebuje a poza tym czlowiek cale zycie sie uczy :) (podobno)poprostu zmienilem prace i niestety musze sie przystosowac do mobilnosci jak jej niechce stracic i dlatego kupilem pda bo laptop mi sie nie usmiecha zbytnio..no sorki jeszcze raz :(..gupi jestem i tyle ponioslo mnie

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
MobileGadu
« Odpowiedź #218 dnia: Marzec 07, 2005, 11:23:32 »
Do Twej wypowiedzi dodam,  ze szczegolnie takie forum jak to,  jest przeszukiwane wstecz, do wypowiedzi nierzadko sprzed kilkunastu miesiecy.
Warto więc czasem przeczytac co się i JAK napisało bo potem 'wstyd
się ciagnie' za człowiekiem.
Ponadto sposób zadawania pytań, budowa zdania wpływa na możłiwość elektronicznego szukania po fragmentach wypowiedzi.
A niektóre z nich sie do tego po prostu nie nadają.  

*

Offline kanczug

• 19211
MobileGadu
« Odpowiedź #219 dnia: Marzec 07, 2005, 11:36:38 »
Luzik... nie ma problemu. Postaram sie nastepnym razem po prostu nie komentowac tego publicznie i zasmiac sie po cichu gdzies pod biurkiem :)

MobileGadu
« Odpowiedź #220 dnia: Marzec 07, 2005, 11:53:13 »
dobra dobra no ponioslo mnie zyje ostatnio w stresie ...co mam sie polozyc krzyzem...na 2 raz walne sie o kant stolu jak mnie najdzie ochota na takie debilne teksty...wywalcie tego posta i juz albo dajcie to tego dzialu z gupimi tekstami bo jeszcze swojego nie widzialem a definitywnie sie tam nadaje 90% moich wypowiedzi

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
MobileGadu
« Odpowiedź #221 dnia: Marzec 08, 2005, 12:10:13 »
taka mala sugestia co do mobile gadu... na pewno ktos juz wspominal o mozliwosci zmniejszania czcionek pod VGA ale jeszcze moglaby byc mozliwosc wysylania smsow z programiku i przede wszsytkim kopiowania i wklejania tekstu do okna rozmowy i okienka z wpiywanym zdaniem

*

Offline PiKNew

• 437
  • Sprzęt: iPaq h5550, Loox n560
MobileGadu
« Odpowiedź #222 dnia: Marzec 08, 2005, 17:23:36 »
Hmm,
- zmniejszenie czcionek - jeszcze raz proszę o konkrety: które czcionki, gdzie... W oknie rozmów - nie ma problemu, ale w interfejsie - wymaga to resize także niektórych elementów, a wtedy zaręczam, iż nie będą one wyglądały za dobrze. Nie przewiduję realizacji w najbliższym czasie.

- kopiowanie, wklejanie ok, ale SMSy? w jaki sposób, zasugeruj. Co najwyżej mogłaby to być bramka ERY (Omnix) gdzie jest udokumentowane API. Raczej nie będę rozwijał programu a'la Eskimos na PC...

Pragnę podziękować osobom, które wspomogły rozwój programu poprzez małą/większą wpłatę.
Szkoda tylko, iż można te osoby policzyć na palcach jednej ręki, a jeszcze palców zostanie... ale to już taka moja mała dygresja ;)

Myślę, iż w ciągu kilku dni powinna się pojawić możliwość kopiowania i wklejania tekstu rozmów (wklejanie już jest "CTRL+V"...) oraz obsługa bramki Era Omnix.

Pozdrawiam,
Marcin

*

Offline kanczug

• 19211
MobileGadu
« Odpowiedź #223 dnia: Marzec 08, 2005, 17:46:01 »
Podaj numer konta i pozostale dane potrzebne do przelewu. Podam odpowiednie info przy okazji publikacji newsa na temat kolejnej wersji programu.

Co do wielkosci znakow to chodzi glownie o liste kontaktow.

*

Offline lipciopda

• 6801
MobileGadu
« Odpowiedź #224 dnia: Marzec 08, 2005, 20:42:34 »
ja osobiscie uwazam ze zmiana wielkosci znakow w okienku rozmowy jest nieporozumieniem - bedzie za male - jesli zdecydujesz sie to zrobic zrob w opcjach wybor zeby mozna bylo samemu zdecydowac

co do sms... mnie one akurat nie sa potrzebne wiec sie nie wypowiadam

uwazam ze wazniejsza rzecza jest obsluga profili :D - profile, profile, profile

aha - tak sobie wczoraj chcialem cos sprawdzic i skorzystac z opcji "szukaj kontaktu"... no i nie znalazlem takiej opcji - jest opcja dopisywania ale to jak juz znamy jakis numer a jak tylko imie i nazwisko to co zrobic ?

a to dla tych ktorym sie program podoba i chcieliby aby autor go rozwijal - bo po forum widac, ze lista zyczen jest dluga... ludzie zastanowcie sie - nie stac was na przelanie nawet symbolicznej zlotowki ? watek byl otwierany ponad 4000 razy - nawet jak to bedzie tylko 200-300 osob to dla autora bedzie to jakies podziekowanie... kurcze - zrezygnujcie z jednego biletu do kina...

nr konta Marcina w programie w informacji o autorze

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #225 dnia: Marzec 08, 2005, 21:19:51 »
lipciopda, nie powinieneś przekazywać w ten sposób moich danych (np. nr konta) - program jest całkowicie free. Jesli ktoś chciałby "wspomóc", znajdzie odpowiednie dane w "O programie...".

Myślę, że EOT dla tego zagadnienia.

--
Marcin

*

Offline lipciopda

• 6801
MobileGadu
« Odpowiedź #226 dnia: Marzec 08, 2005, 21:23:02 »
Cytat: piknew
lipciopda, nie powinieneś przekazywać w ten sposób moich danych (np. nr konta) - program jest całkowicie free. Jesli ktoś chciałby "wspomóc", znajdzie odpowiednie dane w "O programie...".

jasne, przepraszam - juz sie poprawilem

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #227 dnia: Marzec 09, 2005, 20:59:16 »
Wersja 1.06 do pobrania, zmiany to:
+ dodano możliwość wysyłania SMSów poprzez bramkę EraOmnix
* kilka poprawek i optymalizacji kodu - jak zawsze ;) - ważne, iż w przypadku poprawiania kodu, mogą się pojawić błędy, które wcześniej nie występowały. Ale o tym zapewne wtedy napiszecie.

Moduł SMS nie jest za dobrze przetestowany, gdyż po kilku próbach wykorzystałem limity bramki :)

pozdrawiam,
Marcin

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
MobileGadu
« Odpowiedź #228 dnia: Marzec 09, 2005, 22:07:15 »
Super :) działa jakby szybciej, a co do sms - może by dodać starą bramkę plusa? http://www.text.plusgsm.pl/sms/ byłoby rewelacyjnie !!! i żeby faktycznie można było wybrać ciut mniejsze czcionki zwłaszcza na VGA

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #229 dnia: Marzec 09, 2005, 22:18:27 »
Cytat: maku
może by dodać starą bramkę plusa?

Znasz API? Tzn. jaki URL musi być przesłany by wysłać SMSa?

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
MobileGadu
« Odpowiedź #230 dnia: Marzec 09, 2005, 22:56:26 »
Niestety nie :(

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
MobileGadu
« Odpowiedź #231 dnia: Marzec 09, 2005, 22:58:01 »
A nie prościej wysłać maila pod numer +48xxxxxxxxx@text.plusgsm.pl ?

*

Offline perla

• 2689
MobileGadu
« Odpowiedź #232 dnia: Marzec 10, 2005, 06:24:05 »
Cytat: Cezex
A nie prościej wysłać maila pod numer +48xxxxxxxxx@text.plusgsm.pl ?
To dziala na pewno tylko musi byc czysty text a nie html.

*

Offline perla

• 2689
MobileGadu
« Odpowiedź #233 dnia: Marzec 12, 2005, 10:02:35 »
Odnosze wrazenie ze ver 1.06 ma klopot ze zwracaniem pamieci.
Kilka prob ladowania , uzywania MG i wyladowywania, zabiera wolna pamiec.
Nie jeste w 100 % tego pewien bo w tym czasie uzywalem innych programow ale tylko ten jest 'nowy'. Pomogl tylko soft reset i znow mialem 2 x 14 Mb.
Czy inni potwierdzaja.
Ps. MG jak wiekszosc programow trzymam na karcie.

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #234 dnia: Marzec 12, 2005, 10:12:28 »
Uruchom jakis monitor procesu i zobacz - bo nic pod tym wzgledem nie zostalo zmienione...

*

Offline kanczug

• 19211
MobileGadu
« Odpowiedź #235 dnia: Marzec 12, 2005, 10:17:22 »
Tak naprawde do praktycznie zaden program nie potrafi efektywnie zwalniac pamieci - w koncu to Windows :)

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #236 dnia: Marzec 12, 2005, 11:13:27 »
Program zawsze zwalnia, ale właśnie sam Windows o tym do końca nie wie ;) Ale można go poinformować o tym używając takiego małego przycisku, przez fachowców zwanego SoftReset :)

*

Offline perla

• 2689
MobileGadu
« Odpowiedź #237 dnia: Marzec 12, 2005, 14:29:03 »
Troszke mnie to zastanowiło bo po tych operacjach na MG  pozostalo mi ok 3 Mb wolnego , czego juz dawno nie mialem. Ale podkreslam ze to tylko przypuszczenie. Niech inni potestują.

MobileGadu
« Odpowiedź #238 dnia: Marzec 12, 2005, 17:55:23 »
Mam zainstalowana najnowsza wersje MobileGadu i przy probie polaczenia pojawiaja mi sie komunikaty:
Szukanie serwera GG...
Wykryto serwer...
Polaczono z ...
Logowanie nieudane...
Wydaje mi sie ze wszystko mam dobrze ustawione,co w takim razie robie zle??

*

Offline PiKNew

• 437
MobileGadu
« Odpowiedź #239 dnia: Marzec 12, 2005, 18:27:02 »
Cytat: Tytus24
Wydaje mi sie ze wszystko mam dobrze ustawione,co w takim razie robie zle??

Źle wpisujesz hasło...