Panowie jak pisałem w pierwszym poście wiem o kodach systemowych na wyłączenie transmisji poza nadajnikami Play ale z tego co czytałem to operator daje sobie do 24 h na wprowadzenie/wyłączenie tej blokady. Po drugie nie wiem czy mms wtedy nie są definitywne wyłączone.
Pomińmy telefony bo widzę, że już masz faworyta, więc nie ma sensu na siłę cię przkonywać na hd2 zwłaszcza że desire to też bardzo dobry wybór. Co do szybki desire też jak ci niefortunnie upadnie to szyba zbite niestety. Różnice polegają na tym, że hd2 jest większy co zmniejsza manulaność i pewność trzymania telefonu w jednej ręce co bardziej go naraża na upadek. To tyle co do telefonu.
Teraz PLAY. Nie do końca kojarzę o co ci chodzi z tym wyłączaniem i włączaniem. W play są też pakiety troche droższe na całą Polskę również po sieci PLUS ale tylko chyba 500 MB i w cenie 35 zł.
Natomiast z MMS'ami również nie za bardzo rozumiem, jak będzie mała muzyczka czy obrazek to pewnie po mms'ie przejdzie (ale co do opłat po sieci plus musisz zadzwonić lub przejść się do PLAY i zapytać), natomiast jak będzie coś większego to chyba tak czy tak przechodzi załącznik, który dopiero pobierany jest jak mu na to zezwolisz czyli po necie, a w roamingu PLUS bez pakietu raczej ci nie radzę : 130 MB = 500 zł. Więc jeśli MMS ma być wyznacznikiem i tak dużo z tego korzystasz to jesteś dla mnie wyjątkiem. Bo mms'ów może w życiu wysłałem 2 a dostałem może 4. Chyba lepiej mailem coś wysłać ? Oczywiście nie będe dyskutował z tym, zrobisz jak będzisz chciał wszystko zależy od tego czy większość czasu jesteś w zasięgu PLAY czy W Plusie.
Kod pod względem ochrony jest bardzo dobry i zawsze działa, gorzej z odświeżaniem liczników pakietów.