Komunikatory

• 2 Odpowiedzi
  • 583 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Komunikatory
« dnia: Kwiecień 30, 2009, 10:19:53 »
Od jakiegoś czasu poszukuję jakiegoś dobrego komunikatora, dzięki któremu mógłbym odtrąbić "śmierć sms". Dotychczas korzystałem z kilku: Agile Messenger, Palringo. Pierwszy jest płatny i to dosyć sporo. Kosztuje 44,95 USD. Drugi jest darmowy, ale niedopracowany i dosyć ubogi w funkcje. Natomiast po instalacji jednego z nowych ROM odkryłem, że jest tam wgrany komunikator QIK. Wcześniej nie miałem z nim do czynienia.
Szczególnie zależy mi na obsłudze Google Talk. Większość z moich znajomych jest dostępna w Google Talk poprzez Chat Gmaila.
Jednakże pomimo kilku prób nie udało mi się zmusić komunikatora do pracy. A szkoda, bo wygląda bardzo obiecująco. Czy ktoś może ma doświadczenie w konfiguracji tego komunikatora ?

Ponieważ nie było żadnego odzewu sam rzuciłem się w wir walki z ustawieniami. Niestety nie udało mi się skonfigurować komunikatora QIK. Przetestowałem również komunikator Bombus w wersji na Pocket PC również bez rezultatu pozytywnego. Obydwa mają jakiś problem z połączeniem się z Gmailem.
Zrezygnowany już miałem w desperacji zakupić, któryś płatny komunikator: Agile Messenger lub IM+, jednak znalazłem jeden niepozorny programik o dziwnej nazwie. Programik nazywa się Nebohodimo IM: http://nhim.sourceforge.net/HomePage .
Program obsługuje jedno konto Gmaila lub Jabbera. Jest prosty i ma wszystko czego mi trzeba. Działa czat Gmaila oraz powiadamianie o poczcie na Gmailu :) Program działa w tle. W przypadku nadejścia wiadomości lub poczty program sygnalizuje dźwiękiem oraz wyskakuje powiadomienie na ekranie Today.
Jestem nim zachwycony......... Szczerze polecam każdemu poszukującemu programu do czatu Gmaila !

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2009, 00:00:29 wysłana przez jackmarc32 »
Nokia 6670, HP Ipaq 2210, Samsung I600, Samsung I780

Odp: Komunikatory
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2009, 09:51:32 »
Na symbianie korzystalem ze slicka, niestety wersja na windows nie trzyma poziomu :-|. Co do Nebohodimo to też nie powala, najwygodniejszy chyba wydaje sie IMplus, w ogóle cos słabo z komunikatorami

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
Odp: Komunikatory
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2009, 18:11:49 »
jackmarc32 - piszesz, ze Nebohodimo jest prosty i Ci odpowiada, a parlingo ubogi w funkcje :) przy okazji - napisz cos wiecej o tym parlingo pod katem GG oraz Google Talk