jak zainsalowac np. gg na palma??

• 5 Odpowiedzi
  • 1324 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 13, 2005, 14:29:39 »
mam ipaq h6340, pobieram np.pocket gg lub inna aplikacje tego typu, ale nie wiem jak ja zainstalowac?? wyswietla sie komunikat ze brak aplikacji potzebnej do uruchomienia tej (pocket gg) aplikacji?? co mam zrobic?? moj system to wm pocket pc 2003 prosze o wyrozumialosc i pomoc, bo jestem zielony;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2005, 14:33:52 »
Jak jestes zielony to powinienes przynajmniej przeczytac regulamin forum. Tam wyraznie napisano ze osoby "zielone" powinny przed zadaniem pytania na forum przeczytac Dzial dla Poczatkujacych (przynajmniej dwa pierwsze artykuly - w Twoim przypadku szczegolnie ten drugi), FAQ, itd...

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2005, 15:43:11 »
Widze Panie Jakubie, że wyrozumiałość nie jest Pana mocną stroną. Forum jest dla wszystkich użytkowników, a nie tylko tych, którzy znają palmtopy jak własną kieszeń. Poza tym gdybym ja miał problem to też bym prosił o pomoc w tym miejscu z nadzieją, że ktos mi odpowie na nurtujące mnie pytania w wyczerpujący sposób. Rozumiem, że praca admina jest czasami przytłaczająca, gdy opdowiada się często na te same pytania, ale wystarczyło podać linka i byłoby po sprawie.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2005, 15:53:41 »
zrobilem dokladnie tak jak jest napisane w dziale dla poczatkujacych, utworzylem nowy folder przenioslem wszystkie pliki - i nic!! i tak potrzebuje innej aplikacji... nie zawracalbym glowy gdyby to bylo takie oczywiste... wersje programow pobieralem pod moj system... podobnie inne aplikacje... skype sam sie zainstalowal i nie bylo problemu, z reszta nie moge sobie niestety poradzic ;(

*

Offline deker

• *
  • 70
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 13, 2005, 16:34:50 »
Może mi się uda ci pomóc.Polecam Pocket Gadu 3 można ja pobrać z http://www.pdaclub.pl/dl/?sortby=t&sort=asc&f_cat=8 przekopiowujesz ten plik do twojego pda i z tamtąd file explorerem uruchamiasz .Sam ci się ładnie zainstaluje .

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 13, 2005, 17:24:05 »
Cytat: Dzialyna
Widze Panie Jakubie, że wyrozumiałość nie jest Pana mocną stroną. Forum jest dla wszystkich użytkowników, a nie tylko tych, którzy znają palmtopy jak własną kieszeń. Poza tym gdybym ja miał problem to też bym prosił o pomoc w tym miejscu z nadzieją, że ktos mi odpowie na nurtujące mnie pytania w wyczerpujący sposób. Rozumiem, że praca admina jest czasami przytłaczająca, gdy opdowiada się często na te same pytania, ale wystarczyło podać linka i byłoby po sprawie.

Jestem bardzo wyrozumialy. Czy ja napisalem cos niegrzecznego? Tylko przypomnialem jakie mamy tutaj zasady. To jest kilka punktow ktore wystarczy przeczytac i przyswoic sobie. Po to powstal dzial dla poczatkujacych by kazdy mogl znalezc tam odpowiedz na podstowe pytania, a nie zadawac je na forum. Czy to tak trudno zrozumiec? Ponadto forum nie jest dla "wszystkich" uzytkownikow, ale tylko dla tych ktorzy stosuja sie do regulaminu. Nie rozumiem o co Ci chodzi. Przeciez dokladnie naprowadzilem osobe pytajaca na artykul ktory ma przeczytac! Moze mam do takiej osoby jeszcze zadzownic i podytkowac jej rozwiazanie telefonicznie?

[Dodano: 2005-01-13 17:27:47]
Cytat: macmati
zrobilem dokladnie tak jak jest napisane w dziale dla poczatkujacych, utworzylem nowy folder przenioslem wszystkie pliki - i nic!! i tak potrzebuje innej aplikacji... nie zawracalbym glowy gdyby to bylo takie oczywiste... wersje programow pobieralem pod moj system... podobnie inne aplikacje... skype sam sie zainstalowal i nie bylo problemu, z reszta nie moge sobie niestety poradzic ;(

Co to znaczy ze przeniosles wysztkie pliki? Nalezy przeniesc tylko jeden plik CAB. Tak jak napisalem w dziale dla poczatkujacych, nalezy przegrac ten plik CAB do PDA, a nie rozpakowywac go na PC i przegrywac do PDA jego zawartosc. PocketGadu dostarczane jest zdaje sie w formie pliku ZIP, gdzie wewnatrz jest CAB - nie jest to kolejny plik ZIP!