ikony uruchomionych programow

• 18 Odpowiedzi
  • 2387 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
ikony uruchomionych programow
« dnia: Sierpień 12, 2007, 14:06:38 »
szukam programiku - najlepiej freeware ktory pokazywalby kolo przycisku start ikonki uruchomionych progsow.
rzecz podobna jaka ma w swoich opcjach wisbar, mysle ze kazdy rozumie o co biega :)
z gory dziekuje za odpowiedzi :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: ikony uruchomionych programow
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2007, 14:26:12 »

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2007, 14:41:12 »
dziekuje.a jest jeszcze cos innego?
MB juz mialem i niezbyt mi pasowal :(

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 12, 2007, 18:49:12 »
Kilka uruchomionych programów? Nie miałem jeszcze u siebie takiej kombinacji (nie twierdze, że to niemożliwe). Odpowiednim sofcikiem można "x" wyłączyć ostatecznie każdy program a nie oglądać parade ikonek uruchomionych programów.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2007, 18:57:53 »
tu nie chodzi o podziwianie parady ikonek ani o zamykanie, tylko o wygodne przełączanie między otwartymi programami. Ja mam otwarte zazwyczaj 4-5 programów i u mnie Magic Button znakomicie się sprawdza. Innego takiego programu niestety nie znam, tzn. są inne task managery ale nie wyświetlają ikonek

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 12, 2007, 18:58:45 »
O to chodzi, że re_ chce oglądać "paradę ikonek odpalonych programów". U mnie często chodzi kilka aplikacji naraz i to rozwiązanie jest dobre nie tyle żeby wiedzieć co jest uruchomione (bo przecież wiem co uruchomiłem :P), ale dlatego, że bardzo łatwo i szybko można się przełączać między aplikacjami. No, ale ja używam WAD2... ;)

O killcabbie mnie ubiegł ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2007, 19:00:47 wysłana przez Tricolore »

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 12, 2007, 19:12:54 »
tu nie chodzi o podziwianie parady ikonek ani o zamykanie, tylko o wygodne przełączanie między otwartymi programami. Ja mam otwarte zazwyczaj 4-5 programów i u mnie Magic Button znakomicie się sprawdza. Innego takiego programu niestety nie znam, tzn. są inne task managery ale nie wyświetlają ikonek

Tobie chodzi o pBar ?

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 12, 2007, 19:14:45 »
Wszędzie parady nawet ikonki paradują  :E Czy ten wasz Magic button działa tylko pod WAD2?

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 12, 2007, 19:24:06 »
Makubo i jak zwykle trafna i najlepsza odpowiedź w stylu:

P: Gdzie jest irda w Mio?
O: Ja nie używam irdy, więc po co komukolwiek irda?

P: Jak wyświetlać ikonki uruchomionych programów?
O: Ja nie miałem takiej sytuacji, więc zapomnij o takim programie.

Ehh :swirus:

Czy ten wasz Magic button działa tylko pod WAD2?
Ten "nasz" MB nie ma nic wspólnego z WA2, jednak po tobie można się spodziewać każdych pytań.

PS.
Nie miałem jeszcze u siebie takiej kombinacji (nie twierdze, że to niemożliwe).
Oboszszsz, faktycznie trudno sprawdzić czy to możliwe. Odpal np. Calendar, a potem Contacts i już masz taką "kombinację".

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 12, 2007, 22:08:59 »

P: Gdzie jest irda w Mio?
O: Ja nie używam irdy, więc po co komukolwiek irda?

P: Jak wyświetlać ikonki uruchomionych programów?
O: Ja nie miałem takiej sytuacji, więc zapomnij o takim programie.

Ehh :swirus:

Czy ten wasz Magic button działa tylko pod WAD2?
Ten "nasz" MB nie ma nic wspólnego z WA2, jednak po tobie można się spodziewać każdych pytań.

PS.
Nie miałem jeszcze u siebie takiej kombinacji (nie twierdze, że to niemożliwe).
Oboszszsz, faktycznie trudno sprawdzić czy to możliwe. Odpal np. Calendar, a potem Contacts i już masz taką "kombinację".

Nędzny z ciebie prowokant, nawet moje cytaty przeinaczasz. Zaskoczył mnie Twój post bo ani się nie znamy o ani nam o nic nie poszło a tu jakiś uraz, niesprowokowany atak. A może masz kompleksy, raczej skłaniałbym się nad wypaleniem umysłu i brakiem konstruktywnego myślenia w przedmiotowym topicu stąd Twoje OT. Pisz do mnie w prywatnych wiadomościach jak masz problemy a nie zaśmiecaj otwartych topiców marnymi prowokacjami.

PS. prośba do adminów i modów: zajelibyście się takimi prowokantami od czasu do czasu bo nawet jeśli moje posty dla kogoś są małowartościowe to nikogo w nich nie atakuje w przeciwieństwie do przedmówcy Poklika.

*

Offline krissto

• **
  • 207
  • Sprzęt: F-S Loox n560, iPhone3G, HTC Desire
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 12, 2007, 22:53:28 »
Nie żebym się wtrącał w przemiłą dyskusję.
Poklik faktycznie chyba niepotrzebnie Cię strofuje Makubo. To nie jego sprawa tylko zarządzających ale powiedz mi gdzie merytoryczna rada dla kolegi re_ w Twoich postach?
Tak z nudów pytam tylko...

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 12, 2007, 23:04:08 »
szukam programiku - najlepiej freeware ktory pokazywalby kolo przycisku start ikonki uruchomionych progsow.
rzecz podobna jaka ma w swoich opcjach wisbar, mysle ze kazdy rozumie o co biega :)
z gory dziekuje za odpowiedzi :)
Podpowiem tylko o PocketPlus (niestety nie-freeware). Jeden z programów w pakiecie to AltTab. Znakomicie nadaje się do przełączania między uruchomionymi aplikacjami. Mam podpięty pod klawisz sprzętowy.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 12, 2007, 23:44:08 »
[Ciach! Część posta usunąłem, było faktycznie niepotrzebne.]
Więc specjalnie dla Krissto "merytoryczna" odpowiedź:
Wejdź w Start> Settings> System> Memory> Runing programs i już mamy kontrolę nad programami. :neutral:

Ok, jak mod chce, to niech usunie zbędny OT, niepotrzebnie zaśmieciłem wątek. Sorry Re_.

PS.
nawet moje cytaty przeinaczasz
To nie były cytaty...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2007, 23:50:37 wysłana przez Poklik »

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 13, 2007, 00:10:45 »
(...)

To Forum ma wielu swoich krzykaczy. Jednym z nich był kiedyś niejaki Ravel. Z Makubo :arrow: starliśmy się kiedyś... Ja po prostu nie zwracam uwagi na krzykaczy. Czego i Wam życzę/radzę.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 13, 2007, 08:10:04 »
mój post był stwierdzeniem, że ja akuratnie nie korzystam z tej metody i polecam POCKET PLUS. Poczytajcie a stwierdzicie, że 3/4 postów w tym forum to luźne dyskusje i stwierdzenia forumowiczów. Poniekąd moja rada o POCKET PLUS jest jakąś formą rady i ukierunkowania na inne możliwości (nie przełączania ikonek tylko ich faktycznego zamykania.

Poklik - gdzie autor postu pisze, że wie o możliwości faktycznego zamykania ikonek? Może mój post rzuca mu inne światło na sprawę?

TomekWypych - gdzie ja krzyczę teraz czy też poprzednio w tym topicu? Przeczytaj to co napisałem wyobrażając sobie mój głos całkowicie spokojny a inaczej zaczniecie mnie odbierać :) I faktycznie masz rację, że jeśli komuś czyjaś wypowiedź się nie podoba to nie należy atakować autora bo wtedy samemu jest się krzykaczem (Poklik)

pozdrawiam

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 13, 2007, 08:55:54 »
mój post był stwierdzeniem, że ja akuratnie nie korzystam z tej metody i polecam POCKET PLUS. Poczytajcie a stwierdzicie, że 3/4 postów w tym forum to luźne dyskusje i stwierdzenia forumowiczów. Poniekąd moja rada o POCKET PLUS jest jakąś formą rady i ukierunkowania na inne możliwości (nie przełączania ikonek tylko ich faktycznego zamykania.

ale teraz to Ty przeinaczasz... gdzie niby proponowałeś Pocket Plus? To przecież zaproponował AMI, a Ty zamiast zaproponować cokolwiek wyraziłeś zdziwienie że ktoś może takiego softu potrzebować, co wypunktował Poklik może istotnie w trochę zbyt obcesowej formie

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 13, 2007, 13:38:10 »
Pisząc o odpowiednich sofcikach miałem też na myśli SPB PLUS. Dzięki Poklikowi, jego nagłej chęci do pokłucenia się z kimś i otrzymania przyklasku za OT mamy jedną wieką "kłutnie" i nagonkę na mnie. I dziwić się polskiej sytuacji polityczmej. Proponuje zakończyć temat nagonki i skupienie się na właściwym wątku, inaczej dalej będziemy się po polskiemu żarli jeśli to wam sprawia przyjemność.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 13, 2007, 14:01:05 »
dzieki za odpowiedzi.
spb pocket plusa mam, alt tab jest tam bardzo wygodny.
chcialem oprocz tego miec po prostu wyswietlone ikonki, czasem latwiej tapnac palcem w cos niz robic to przyciskiem :)
wiem ze jest masa task managerow i innych tego typu - zanim zapytalem pogooglowalem troszke, jednaknie znalzlem nic ciekawego - stad moje pytanie bo moze ktos uzywa i poleci mi cos sprawdzonego :)

wisbar ma z tymi ikonami dokladnie to co mi jest potrzebne(inne jego funkcje mnie mniej interesuja) ale nie mam mozliwosci juz z niego korzystac(pomijajac ze zzera niepotrzebnie RAM...) a z drugiej strony najzwyczajniej mnie na niego nie stac i stad pytanie o cos innego, bo nawet progs stricte sluzacy do zarzadzania taskami platny, bedzie od niego tanszy no i mniej bedzie obciazac sprzet :)
a tak OT - makubo, ile masz lat? nie szkoda ci twoich i cudzych nerwow? of kors bez obrazy, nie mam nic do ciebie ;)

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 13, 2007, 14:13:10 »
30 latek - każdy by się bronił, Ty też ;)

AMEN