Kożystając z okazji zapytam o coś z czym ostatnio walczę i nie mogę zwalczyć, może ktoś z was coś na ten temat wie. Wiadomo, aby tłumaczyć system potrzebne są pliki MUI. Jest taki plik o nazwie shellres.dll, w którym zawiera się tłumaczenie dwóch pozycji ze start menu. Mianowicie Settings i Programs. Otórz, dziwne jest, że gdy tłumaczę te dwie pozycje w pliku mui dla shellres.dll (string resource: 343) na Ustawienia , Programy, to ikonki tych folderów ze start menu, zmianiają się wizualnie na zwykłe foldery, nazwy się nie zmieniają na tłumaczone, a po wejściu do settings nie widać appletów panelu sterowania. Przetrzepałem wszystkie resourcy i nie znalazłem nic innego na ten temat. Również w rejestrze nie ma takich wpisów jak Settings czy Programs. (Są ale ścieżki dostępu, których nie można tłumaczyć). Dlatego, pozostały mi te dwie rzeczy do przetłumaczenia. Czy ktoś wie co jest z tym grane?? Na forum msdn nikt nic nie wie, na pda dev też. Dziwniejsze jest to, iż inne systemy lokalizacyjne tłumaczą te dwie pozycje bez problemowo. Czyżby jakaś emulacja w locie z poziomy C++ lub C# ? Czy ma ktoś jakąś sugestię na ten temat?