Mam pytanie, czy Excel Mobile na pewno posiada pełną funkcjonalność Excela jeśli chodzi o edytowanie plików powstałych pod "zwykłym" Excelem?
Sporządziłem sobie pewien arkusz, dość skomplikowany (lubuję się w 158-krotnie zagnieżdżonych formułach) i zauważyłem, że niektóre formuły w PDA przerabiane są od razu na wartości. Już wcześniej jednak moja podejrzliwość została obudzona faktem, że po pierwszej edycji pliku na PDA system polecił mi zapisanie go pod nową nazwą z uwagi na jakąś niekompatybilność.
Prosiłbym - jeśli ktoś wie - o wskazanie, jakie dokładnie ograniczenia występują w Excel Mobile jeśli chodzi o formuły (długość? sięganie do innych arkuszy? niedostępność pewnych funkcji?) oraz o kwestię kompatybilności Excela 2003 i Excel Mobile w wersji 6.1. Zwracam uwagę, że problem dotyczy edycji w programie nowszym pliku utworzonego w programie starszym, co teoretycznie nie powinno mieć miejsca.
Zamiast małego, zgrabnego telefonu noszę w kieszeni cegłę w postaci MDA Vario II, żeby móc korzystać m.in. z Excela, a tu taka wtopa.