FlexMail2007 i lista kontaktów

• 9 Odpowiedzi
  • 1322 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« dnia: Marzec 05, 2007, 22:27:23 »
Szukam odpowiedniego dla mnie klienta poczty. QMail odpada z kilku względów, ProfiMail - całkiem nieźle działa ale nie radzi sobie z Gmailem, wreszcie trafiłem na FlexMail2007.

Wydawało mi się - niemal idealny, jeszcze sms-y obsługuje. Niestety. Nie potrafi współpracować z listą kontaktów na moim EtenieM700, co go całkowicie dyskwalifikuje. Czy to normalne w tym programie?
Jak to wygląda na innych PDA i czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna jego rozwiązanie?
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2007, 23:10:42 »
witam, wlasnie specjalnie dla Ciebie zrobilem test na spv m3000 do isyniejacego kontaktu dodalem maila odpallem flexmail 2007 utwozylem nowa wiadomosc i w miejsce adresu docelowego zaczolem wpisywac nazwe kontaktu i od razu pojawil/podpowiedzial mi sie mail do wyboru, wiec mysle u mnie wszystko oki
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2007, 23:19:01 »
Oczywiście, że FlexMail2007 odwołuje się do listy kontaktów na moim hx4700.  :proud:

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2007, 23:44:02 »
Dzięki.
No to problem można zwęzić tylko do EtenaM700. Gorzej jak się okaże, że to tyko na moim, choć nie mam pojęcia dlaczego tak miałoby być.

Soft reset, ustawianie ponownie FM2007 ja ko domyślny nic nie daje. Może ktoś sprawdzić na podobnej maszynie? X500/M700
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 05, 2007, 23:48:40 »
rozumie ze masz wm5? mysle ze to wina systemu a nie sprzetu... nawiasem mowiac wczoraj flex zmusil mnie do hard resetu , cos pokasowalem i przy uruchamianiu wywalal z 7 blach z bledem i to mnie zmusilo. pozdrawiam
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2007, 00:16:25 »
No to mam rozwiązanie (połowiczne) problemu.
Poszukałem na forum WebIsa i okazało się, ze faktycznie taki problem występuje pod EtenemM700 oraz podobno pod HTC Hermes (= O2 Xda Trion, HTC TyTN).
Rozwiązaniem jest zainstalowanie wersji beta (public preview). Sprawdziłem, działa. Ale nie podoba mi sie płacenie 20 dolków za betę. Zobaczymy jak długo podziała niezarejestrowana.

P.s.
M700 mają są standardowo na WM5.
Ktoś wie czy jest jakiś polski słownik do FlexMaila?
Pozdrawiam
Arqs

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 06, 2007, 08:12:07 »
ok zaciagne i zobaczymy a tak BTW nie ma znaczenia czy jest na sd czy na sprzecie?

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 06, 2007, 08:21:42 »
Zainstalowałem na SD i nie było problemu (oprócz "niewidocznych" kontaktów). Przy wersji beta, nie chce pracować jako aplikacja domyślna.
Albo dlatego, że jest to wersja beta, albo dlatego, że jest niezarejestrowana.
Albo to kolejny bug :)

P.s.
Czy ktoś sprawdzał czy FlexMail działa z BirdieSyncem?
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 06, 2007, 08:38:49 »
Przerabiałem dokładni to samo, z tym samym sprzętem.
Nawet to draństwo kupiłem skuszony promocją, dopiero po fakcie wyszedł brak kontaktów  :wkurzony:

U mnie testowana beta działała bez problemu jako domyślny klient (nie pamiętam która to była wersja).
Niestety beta wysypywała się tak często, że na razie temu programowi powiedziałem stanowcze NIE.

Do czasu pojawienia się stabilnej poprawionej wersji wolę pozostać przy qmailu, też wprawdzie nie jest bez wad (wolno się startuje, liczba opcji konfiguracji przyprawia o zawrót głowy, ...), ale za to mam pewność, że zawsze mi pobierze pocztę, zawsze wyśle, i się nie rozsypie.
Korzystam z niego już parę miesięcy i jeszcze nigdy nie było problemów charakterystycznych dla wm5.0 pod tytułem "konto poczty przestało działać".

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2007, 09:58:37 »
Cytat: "voydac"
Przerabiałem dokładni to samo, z tym samym sprzętem.
Nawet to draństwo kupiłem skuszony promocją, dopiero po fakcie wyszedł brak kontaktów  :wkurzony:

U mnie testowana beta działała bez problemu jako domyślny klient (nie pamiętam która to była wersja).
Niestety beta wysypywała się tak często, że na razie temu programowi powiedziałem stanowcze NIE.

Do czasu pojawienia się stabilnej poprawionej wersji wolę pozostać przy qmailu, też wprawdzie nie jest bez wad (wolno się startuje, liczba opcji konfiguracji przyprawia o zawrót głowy, ...), ale za to mam pewność, że zawsze mi pobierze pocztę, zawsze wyśle, i się nie rozsypie.
Korzystam z niego już parę miesięcy i jeszcze nigdy nie było problemów charakterystycznych dla wm5.0 pod tytułem "konto poczty przestało działać".
mozesz mi np na priva podeslac jesli masz jakis manual do qmail, lub wlasne how to?