Elementy WAD/WA2/ikony/tapety

• 212 Odpowiedzi
  • 56053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Elementy WAD/WA2/ikony/tapety
« Odpowiedź #150 dnia: Listopad 03, 2007, 00:52:33 »
Nie rozumiem co może być nie tak z jakością wisbara? Wersja 2.9.0.1 z datą 07.10.12 trialowa. Czy to że nie jest zarejestrowana może być ograniczeniem?

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 03, 2007, 01:04:23 »
Napisałem "może być". Jeżeli nie jest, to ok.  :ok:

« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 03, 2007, 16:15:57 »
Witam ponownie.

Nie moge sobie poradzić z Wisbarem. Odinstalowałem WA2 i zainstlowałem zciągnięte ze strony producenta triale WA3 i WAD. Instalki mam na karcie pamieci w program files. Wrzuciłem do katalogu themes w /karta pamieci/.../Wisbar Advance3/Themes folder ze skinem sciagniety z forum producenta. Skin dla WA3 Rocksta WA3. Katalog Themes musiałem utworzyć bo go nie było. Był za to luzem utworzony przez program na urządzeniu. Tak czy tak skinów nie widać w Wisbarze. I chciałbym się dowiedzieć co trzeba ustawić: Desktop Skin czy Wisbar Adwance Skin bo się już bardzo gubie. Miałem zamiar zakupić oba programy ale jeśli tak ma wyglądać użytkowanie to chyba dam sobie spokój...

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 03, 2007, 16:23:56 »
Po pierwsze raczej jednak instalacja w pamięci urządzenia a nie na karcie. Skiny w trójce wybierasz z menu ustawień. Mogą być gdziekolwiek.
Theme-WisBarTheme-Menu-Install-rozwijasz trójkącik z eksploratorek plików i wybierasz miejsce gdzie masz skin. Potem to zatwierdzasz i dziala.
Piszę o WA, bo WAD-a nie mam i nie używam.

« Odpowiedź #154 dnia: Listopad 03, 2007, 16:33:01 »
OKI AMi  :ok:

Jesteś wielki  :) Nie wiem czemu nie umialem sobie poradzić z tym. PRzeinstalowałem WA3 na urządzenie i jest ok. A wiesz może na czym polega różnica miedzy Theme WA3 a WAD. Na razie mam tylko WA3 ale jak zainstaluje WAD to w ustawieniach Theme pojawi sie też WAD.

A drugie pytanie to jak najprościej kupić Wisbar Adwance 3? Ze strony producenta to wiem, ale może gdzieś w polsce jest mozliwość?

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #155 dnia: Listopad 03, 2007, 16:38:04 »
Ze strony producenta. Zero problemów. Naprawde. Zapłaciłem kartą kredytową i po 15 minutach miałem na skrzynce string aktywacyjny.
Tylko ewentualnie polskie znaczki w owner name :) mogą stanowić problem. Np Łukasz nie jest dobrym imieniem :)

Na temat WAD-a nie wypowiem się bo nie znam, ale tu na forum jest kilku guru w tym temacie.

« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 03, 2007, 16:48:40 »
Hmm... Chyba sie skuszę.

Tylko mam kilka męczących pytań:

1. Rozumiem że w tym momencie dostepna jest do kupienia wersja WA3. Tylko że w nim ikona zasiegu telefonu nie jest skinowana. Czy można to zmienić? W WA2 bylo ok.

2. Czy jak kupie WA3 to jak zainstaluje WA2 mogę wykorzystać licencje trójki żeby aktywować WA2?

3. Gdzieś już był ten problem poruszany ale nie było rozwiązania. W WA3 mam zegarek w formacie 12H. Dodanie HH:MM w ustawiniach nie daje rezultatu. Po prostu pojawia się tylko zero przed godzina jednocyfrową.

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 03, 2007, 17:06:25 »
ad1. w ustawieniach - taskbar - zakładka others - odznacz "The phone icon uses the default icon" i masz skinowalną ikonę telefonu (chyba - nie mam telefonu w swoim iPAQ, ale ta sama sytuacja difoltowo jest z ikoną sieci).
ad2. tego nie wiem, kupiłem trójkę, i nie sprawdzałem. Sądzę, że nie będzie Ci to potrzebne. Trójka jest lepsza imo.
ad3. chyba jest faktycznie taki bug. Pewnie Chris poprawi to w jakiejś kolejnej wersji. Pisałem o tym do niego już jakiś czas temu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 17:22:51 wysłana przez AMi »

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 03, 2007, 17:16:43 »
ad 3. Wpisz H:mm i będzie ok :) Przynajmniej na compacie, WA 3.0, build 2

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 03, 2007, 17:35:02 »
goofy3:  :ok:
Przespałem co najmniej dwa subrelease. Już jest 3.1.0.2  :shock:

« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 03, 2007, 22:25:55 »
goofy3 tez mam build 2 ale niestety nie dzial na SPV M650.

AMi znowu walcze z themesami. zmienilem na jakis vista cos tam i gdy chce zmienic na defaltowy to juz sie nie da. wogóle nie wiem co sie dzieje.

wybieram

wisbar theme>menu>instal>wybieram jakis themes>zatwierdzam ok

i wskakuje mi nazwa do spisu themesow tam gdzie mam po prawo menu. jak wychodze okejem to jest dymek Import i informacja o urzyciu dzwięków zwiazanych z tym skinem.

To samo gdy wejde

wisbar theme>menu> tu mam spis skinów łącznie z defaultowym

chce wybrac default i zatwierdzam apply. nic sie nie zmienia tylko przy wyjscu z tego menu puta znowu o sound....

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 04, 2007, 18:20:02 »
Pobrałem i zainstalowałem najnowszy wa  3.1.0.2. Chodzi bardzo ładnie.
Co do Twojego problemu veight, to nie wiem co napisać. Sound to mało. Po wyborze tematu, powinien oprócz "Sound scheme" pojawić się wybór "Taskbar buttons", który trzeba zaptaszkować.
Może podstawiasz tematy z 2 wersji wisbara?

« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 07, 2007, 16:08:09 »
Ściągnąłem najnowszą wersje WA2 (2.9.0.2), poprawiony został błąd błędnego wyświetlania skórek :) Teraz działa wszystko jak trzeba, polecam dla wszystkich u których WA3 działa kiepsko.

Przy okazji zadam pytanko: Czy wisbar automatycznie powinien wczytać (o ile jest w katalogu ze skórką) temat pulpity *.tsk ? W niektórych skórkach jest w katalogu ale się nie ładuje.

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 07, 2007, 16:27:35 »
Wydaje mi się, że Wisbar nie zmienia tematów today. Trzeba to zrobić samemu.

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #164 dnia: Listopad 07, 2007, 17:32:44 »
Wydaje mi się, że Wisbar nie zmienia tematów today. Trzeba to zrobić samemu.
Tak. WA na pewno tego nie robi. ANi 2x, ani 3x

« Odpowiedź #165 dnia: Listopad 10, 2007, 00:23:37 »
Znikneła mi ikonka nawiązywania połączenia na gornym pasku. Jak wylacze WA 2 pojawia sie systemowa, a gdzy wa2 jest aktywny znika ikonka sily sygnalu i a nie pojawia sie sluchawka ze sie nawiazuje polaczenie. Czy cos namieszalem w opcjach ? uzywam tematu pocket xp, na innych tematach rowniez nie ma sluchawki. bede wdzieczny za info.
thx

« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 13, 2008, 09:28:39 »
Witam jestem nowy i przez to troche zielony mam pytanie skad moge wziac paczki z motywami, dockami , ikonami  itp tak zeby zrobic wlasny styl a nie powielac czyis??

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 13, 2008, 12:26:01 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 23:15:05 wysłana przez AMi »

*

Offline M.A.T.I

• 21
    • ja na Allegro
  • Sprzęt: SPV M3000 + 1GB + NAVIBE Sirf Star III i HTC TP
« Odpowiedź #168 dnia: Luty 17, 2008, 20:37:52 »
Witam.
Mam kilka drobnych pytań co do robienie własnych skrótów. Mam Wisbar Advance 2 i usunąłem górny i dolny pasek, zrobiłem swój i teraz nie wiem jak zrobić żeby po tapnięciu na zrobioną ikonke np. głośnika, pokazał mi się regulator głośności (tak jak jest to w oryginalnym pasku), to samo chciałbym uczynić z poziomem sygnału (tak żeby ikonka była animowana ) oraz żeby były wyświetlane nieodebrane połączenia i łączność (WiFi i GPRS) i bateria (animowana ikonka bez napisu z %)

Z góry dziękuje za wszelaką pomoc.
Pozdrawiam
to ten ostatni dzień to Twoja karma ja rzucam wdzięk Twój los to przyszłość marna ...
to jest armagedon, legendarna noc czarna, M.A.T.I wchodzi na forum jak bomba nuklearna

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #169 dnia: Kwiecień 20, 2008, 20:35:29 »
Trochę odświeżę temat...
Jak przestawić pasek start na dół ekranu?
Nienawidzę Androida!

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #170 dnia: Kwiecień 20, 2008, 21:45:14 »
masz w tutku  :grin:
1. tapiesz długo ekran rysikiem
2.jak Ci się rozwinie menu kontekstowe to bierzesz page ->full screen
3.a potem znowu pkt 1. i new ->button i wybierasz obrazek paska start, jaki tam chcesz
4. new ->shortcut->cascade start menu i znajdujesz obrazek przycisku który otwiera start menu  :)

« Odpowiedź #171 dnia: Czerwiec 04, 2008, 13:38:37 »
Czy jest polskie tłumaczenie do wisbar advanced 3?

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
  • Sprzęt: LG540
« Odpowiedź #172 dnia: Czerwiec 16, 2008, 15:08:36 »
Mam takie pytanie ściągnołem Windows Vista LITE do WA2 mam do niego również klawiaturke (skin) i Ikonki lecz nie bardzo mogę sie z orientować co gdzie jest. Znaczy gdzie są te pliczki systemu do podmiany? No kurde już 3 h siedźe i nic pomocy.

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #173 dnia: Czerwiec 16, 2008, 19:18:04 »
Klawiaturka jest do Resco Keyboard, a ikonki do Wisbar Advance Desktop.

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
  • Sprzęt: LG540
« Odpowiedź #174 dnia: Czerwiec 17, 2008, 09:10:01 »
A jak to jest z wydajnością takiego PDA? Czy wydajnośc nie spada po wgraniu całej masy tych wszystkich zmian?

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 17, 2008, 09:45:49 »
Jakaś różnica w wydajności zawsze jest, ale jeśli się nie przesadzi z bajerami, to raczej się jej nie zauważa. Najlepiej samemu potestować przez pewien czas i sprawdzić.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 28, 2008, 00:25:16 »
Ja od początku kontaktu z PDA korzystam z WisBar Advance (aktualnie v3). Próbowałem też właśnie bez niego żyć ale jakoś ułatwia mi on wiele przy pracy na tych wspaniałych "komputerkach". Większej różnicy nie zauważyłem w wydajności bez tego prog. Teraz jeszcze od kilku dni bawię się właśnie z WisBar Advance Desktop i jestem bardzo zadowolony, lecz wiadomo, że samemu sprawdzić jest najlepiej  B)
Napisane: Czerwiec 17, 2008, 22:58:21
Odświeżam...
Ma ktoś pomysł jak zapisac ustawienia WA3iWAD? Bo za każdym HR lub zmiana ROMu jest to mało wygodne aby ciagle ustawiac to wszystko od nowa, szczególnie jak ma sie tego troche na pulpicie :S
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwiec 28, 2008, 01:06:25 »
Przecież ustawienia są zapisywane. Wystarczy przekopiować sobie skina wraz z elementami, które zostały użyte (na kartę lub do komputera) i po HR wrzucić je w to samo miejsce. Zobacz co znajduje się w w paczkach ze skinami (tutaj lub z forum wisbara) i bedziesz wiedział jakich plików potrzebujesz.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #178 dnia: Czerwiec 28, 2008, 12:35:14 »
Ok, w takim razie pocwicze z tym :) Wiem, że gdy sie odinstalowywuje WisBar'a to pyta sie czy zostawić ustawienia, lecz nigdy sie nie odinstalował u mnie do końca... Nie wiem jak z WADesktop'em bo jego jeszcze nie odinstalowywałem, a to właśnie o niego mi najbardziej chodzi bo wiele skrótów mam na pulpicie :E
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline glodoss

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #179 dnia: Czerwiec 30, 2008, 14:17:54 »
Ja z kolei mam inny problem. Po zainstalowaniu WAD znikają mi opcje ustawień dla głównego wisbara. Czyli mogę ustawić motyw tylko dla WAD a nie dla WA3. Pozatym działa tylko domyślny.. kiedy próbuję uruchomić inne to zawsze coś nie działa..
jakieś pomysły?