DOKTOP i inne takie

• 11 Odpowiedzi
  • 1513 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DOKTOP i inne takie
« dnia: Kwiecień 19, 2004, 10:28:58 »
Wiekszosc z Was wie zapewne co to jet DokTop. Dla tych co nie wiedza jest to program na PPC , ktory laczac sie przez internet pobiera najnowsza baze art. z dziedziny medycyny i diagnostyki. Pytanie brzmi, czy ktos zna cos podobnego ale z fizyki, biologii i ogolnie jakie czasopisma mozna sobie pobierac na PPC?

DOKTOP i inne takie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2004, 13:28:12 »
poczytaj od RedFishu
a co ma Doktop do czasopisma??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
DOKTOP i inne takie
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2004, 13:37:44 »
Doktop to nie tylko baza lekow ale takze newsy i artykuly z branzy medycznej.

DOKTOP i inne takie
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2004, 15:37:35 »
no wlasnie o to mi chodzi, newsy i artykuly ale z czasopism fizycznych, biologicznych i ogolnie jakie gazety w Polsce oferuja taka "usluge". A baza lekow jest najwyzej dwa razy w roku wiec nie ma co pobierac, chodzi wlasnie o te newsy i art.
Doktop do czasopisma ma to, ze jest tam duzo art. z MP - czyli Medycyny Praktycznej

DOKTOP i inne takie
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2004, 11:21:51 »
Witam,
Nie baza leków jest co pół roku, tylko co pół roku publikowane są spisy leków w formie papierowej. Baza leków w Doktopie aktualizowana jest na bieżąco (wg moich spostrzeżeń co kilka dni) i dotyczy to nie tylko głównych pozycji w liście, ale takich danych jak ceny, refundacja, wskazania i in.
Wracając do szukanych przez qubus23 danych, to proponuję przeszukać kanały AvantGo (http://www.avantgo.com), jest tam tego zatrzęsienie.
Pozdrowienia...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
DOKTOP i inne takie
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2004, 20:32:18 »
Tyle tylko ze w AvantGo nie zbyt duzo medycznych pism PL.

DOKTOP i inne takie
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2004, 00:46:13 »
Nie oszukujmy się, siedzę w medycynie i w polskojęzycznych czasopismach wiadomości z dziedziny nauk medycznych pojawiają się z conajmniej 1-2 miesięcznym opóźnieniem w stosunku do uznanych pism anglojęzycznych. Kanał MESCAPE publikuje streszczenia wybranych artykułów medycznych z najwyżej 1-2-dniowym opóźnieniem (omówienia doniesień z aktualnie odbywających się posiedzeń, kongresów na bieżąco), a dobór wiadomości (przynajmniej w dziedzinie kardiologii - w tym "siedzę") jest więcej niż celujący.

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
Odp: DOKTOP i inne takie
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 05, 2007, 12:28:50 »
rpczarnec, czy Twoj doktop działa na WM6.0? Cos mi sie nie chce zaonstalować, a na stronie www.mp.pl nie ma (moze jeszcze nie ma) wersjii WM6.0 :(

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 05, 2007, 17:17:38 »
Ale stary wątek odkopałeś :P W pierwszej połowie 2004 roku jeszcze nie było WM 6 i wątpię, żeby rpczarnec udzielił Ci odpowiedzi na to pytanie ;) Następnym razem możesz napisać na PW, żeby nie odgrzebywać starych wątków.

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 05, 2007, 20:51:56 »
Dzieki.Jesteście nieocenieni!!!!!Od 6 mies uzytkowałem i korzystałem z doktopa i nie wiedziałem ze mozna go uaktualniac!!!Na co dzień bardzo sie przydaje baza leków i ceny.Teraz jestem na bieżąco!!!!!Pozdrawiam wszystkich.G.

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 05, 2007, 21:25:15 »
Ależ prosimy :grin: Sam go używałem,choć lekarzem nie jestem. Bardzo przydatny jak trzeba się dowiedzieć czegoś o czymś co właśnie połknęliśmy. :smile:
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline rola

• 21
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 05, 2007, 21:42:07 »
Doktop bez problemu działa na WM 6. Najlepiej istalować go z caba wyciągniętego z exe-ka.