Czy i jak da się uporządkować ikonki programów w menu głównym LEO

• 7 Odpowiedzi
  • 1930 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Na początek może drobne wyjaśnienie, stary ze mnie Nokiowiec i Symbianista a Leo to mój pierwszy WM phone więc jeśli pytanie jest bezdennie głupie przyjmijcie moje najszczersze przeprosiny i udzielcie mi odpowiedzi o wielcy miłośnicy HTC...
Do rzeczy... Menu w formie plastra miodu jest super pod warunkiem że można zajrzeć do odpowiedniego katalogu zamiast gnać przez 3 czy cztery pełne ikon ekrany.
Stąd też moje pytanie czy da się to zrobić na stockowym ROMIE orange, a jeśli nie co trzeba ściągnąć i zainstalować aby taką możliwość uzyskać?
Z góry dziękuję za odpowiedź...

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
Odp: Czy i jak da się uporządkować ikonki programów w menu głównym LEO
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2010, 19:47:28 »
Da się.

Pierwsza rzecz to posegreguj sobie wszystko w: My device -> Windows -> Menu start.

Następnie poszukaj programu JWMD Icon Changer - można za jego pomocą ustawiać kolejność wyświetlania ikon w menu start oraz zmieniać poszczególne ikony.

Instrukcja sortowania za pomocą JWMD Icon Changer - wchodzisz w interesujący Cie folder (w którym masz już porządane elementy, tyle że wyświetlają się nie w takiej kolejności jakbyś chciał), następnie: menu -> tools -> sort current items. Ustawiasz przenosząc w górę i w dół przy czym wyglądać to będzie tak

1 2 3
4 5 6
7 8 9
itd...

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2010, 20:16:15 »
 :D Dziękuję bardzo  :proud:
Jeśli można jeszcze jedno pytanie: czy da się to załatwić z komputera? (mówię o zmianach katalogów).
Ten dotykalski ekran trochę zbyt dobrze reaguje i muszę często wracać z poziomu menu start  :mysli:
A i jeszcze jedno... próby przeniesienia ikony IE skończyło się komunikatem ostrzegającym że niektóre programy mogą nie działać po przeniesieniu...

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2010, 00:19:12 »
Na zbyt czuły ekran zainstaluj program HD2 Tweak w wersji 1.2.0 i tam zmniejsz czułość ekranu - bez tego będziesz się wściekał (nie da się do tego przyzwyczaić)

Z poziomu komputera powinieneś móc to zrobić po podłączeniu przez Active Sync.

Co do komunikatu to ja takiego dziwactwa nie miałem, bo wszystko robiłem przez Resco Explorera - co i Tobie polecam :) Natomiast jeśli robisz to standardowym exploratatorem i obawiasz się że coś będzie nie tak, to zawsze możesz sobie zrobić kopię folderu menu start na karcie pamięci.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2010, 07:57:19 »
 :mysli:Z poziomu ASync nie mogę zajrzeć do katalogów.
Może wypiszę ci nazwy tych katalogów :
  • Bazy Danych
    Application Data
    ConnMgr
    Documents and Settings
    My Documents
    Storage card
i tyle katalogu WINOWS brak więc nie da rady  :-| :(

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2010, 11:21:57 »
Tutaj Ci niestety nie pomogę - u mnie jest folder Windows widoczny. Ale nie rób też problemu ze zrobieniem tego z poziomu telefonu - mnie by nie przyszło do głowy żeby sie podłączać do kompa żeby kilka folderów utworzyć ;)

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2010, 11:42:29 »
Może po prostu jest ukryty? Włącz pokazywanie ukrytych plików i folderów.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2010, 14:09:55 »
Nie pisałem o tym, ponieważ ja mam ustawione aby explorator nie wyświetlał plików ukrytych, a mimo to je widzę :)