Czat w htc? jaka java?

• 9 Odpowiedzi
  • 6389 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BROWAReq

• 17
  • Sprzęt: Motorola DEFY
Czat w htc? jaka java?
« dnia: Listopad 27, 2009, 13:36:28 »
Witam.
Czy komuś udało się wejść na czat np czaterię za pomocą tel. z windows mobile? Szukam ale nigdzie nie mogę znaleźć javy, która obsługiwałaby czaty.
Z góry dzięki za pomoc - pozdrawiam.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Czat w htc? jaka java?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2009, 15:27:43 »
Mi sie wydaje czy to jest strona internetowa wymagajaca javy?
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline BROWAReq

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2009, 16:37:17 »
Tak, zdaje się, że tak właśnie jest. Gdy otwieram w operze wyskakuje mi komunikat o braku środowiska java, lecz nie mogę nigdzie znaleźć javy dla WM. Mam zainstalowany: Esmertec Jbed Build ID: 20070822.1.1 - uruchamia gry w javie oraz operę mini ale na czat wejść nie można.

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2009, 17:21:50 »
Takiej Javy jakiej wymagają czaty (w formie plugina do przeglądarki) nie ma dla urządzeń mobilnych.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2009, 18:00:36 »
W operze mini za nic nie odpalisz czata opartego na javie. Jedyna szansa w operze mobile i skyfire no i może netFront, ale czy działa, nie wiem. I wersja zainstalowanej javy nie ma nic wspólnego z chatem w przeglądarce

*

Offline BROWAReq

• 17
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 27, 2009, 18:15:05 »
W operze mobile niestety tez nie odpala. Skyfire jeszcze nie próbowałem. Zainstalowałem przed chwilą pełną wersję NetFront 3.3 - pozaznaczałem pluginy tak jak w wątku o kurniku.pl ale ani czat ani kurnik nie działa. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł czy sobie po prostu odpuścić?
Zainstalowałem SkyFire. Tutaj już widać poprawę - wyskakuje okienko do logowania czego wcześniej niestety nie doświadczyłem na innych przeglądarkach. Niestety nie można nic w pisać w okienko, czyli w sumie nie można przejść już do konkretnego pokoju ;/
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 18:33:19 wysłana przez BROWAReq »

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 27, 2009, 21:14:39 »
Sprawdz mach5. BTW ta java na stronach oprocz tego ze to ten sam jezyk programowania ma bardzo malo wspolnego z grami java.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline BROWAReq

• 17
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2009, 23:41:09 »
Mach5 zainstalowany jednak wersja Trial prosi o hasło,a po wybraniu, że się chce traiala nie łączy się wogóle z internetem... Mógłby ktoś z użytkowników Mach5 sprawdzić czy działa na nim Czateria- czy da się wejść na pokój i pisać cokolwiek?? Nie chcę płacić za ull wersję, która nie wiadomo czy będzie działać ;/
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2009, 22:18:15 wysłana przez BROWAReq »

*

Offline BROWAReq

• 17
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 04, 2009, 22:18:23 »
Mach5 zainstalowany jednak wersja Trial prosi o hasło,a po wybraniu, że się chce traiala nie łączy się wogóle z internetem... Mógłby ktoś z użytkowników Mach5 sprawdzić czy działa na nim Czateria- czy da się wejść na pokój i pisać cokolwiek?? Nie chcę płacić za ull wersję, która nie wiadomo czy będzie działać ;/
Dodam, że w netfront 3.3 działa mi Kurnik bezproblemowo już ale czat dalej nie rusza - to jakaś inna java>>??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 00:43:11 wysłana przez BROWAReq »

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 15, 2010, 22:53:11 »
Dodam, że w netfront 3.3 działa mi Kurnik bezproblemowo już ale czat dalej nie rusza - to jakaś inna java>>??

hej i jak poradziles sobie z tą javą?