musisz podłubać w ustawieniach SIP dla SPB FSK. Wiem na pewno, że można ją postawić do pionu :-) W tej chwili jej nie mam, ale w WM 2003 SE szło to mniej więcej tak:
klikasz strzałkę do góry obok symbolu SIP, dalej "options" i jeszcze raz "options" przy "input method". Na którejś z zakładek wybierasz skina dla FSK, zdaje się, że nawet jest podgląd. Potwierdzasz... i gotowe.
Napisane: Styczeń 31, 2007, 15:44:10
trochę może od czapy, ale w końcu topic jest o ciekawych programach i naszych typach... więc back to basics.
Aha, bez linków; do większości były wcześniej

SPB Pocket Plus (może i kombajn, ale potrafi DUŻO. Niestety, tak samo DUŻO zabiera pamięci

)
SPB Finance (bardzo przyzwoity menedżer finansów, zaplanowane transakcje, blabla)
SPB Diary (klasa sama dla siebie. Ja używam jako wtyczki do SPB +, bo inaczej jest zbyt bałaganiarski)
SPB Backup (siedzę na WM 2003, więc absolutnie niezbędna rzecz)
SPB Weather (prognozy pogody dla dowolnego miejsca na świecie... no, prawie)
SPB Time (zegarek, stoper, wygaszacz ekranu, przeraźliwy alarm!)
WebIS Pocket Informant 2007 (przecudnej urody i możliwości PIM. Pocket Outlooka bije na kaczy puch)
SK Software SK Tools (soft do dłubania w systemie. DUŻE możliwości)
VGAKEY (wielojęzyczna klawiatura [SIP]. Obczajona na tym forum, big thx!)
Resco Explorer 2005 (wolę go od TCMD, głównie dzięki wtyczce do rejestru)
Resco Pocket Radio (setki internetowych stacji radiowych)
Resco Photo Viewer (przeglądarka obrazków, ale i filmów. I wtyczka do robienia snapshotów!)
Resco Audio Recorder (dyktafon... ale z możliwością zapisu od razu do mp3. Dobra rzecz)
Oxios Memory (takie małe cóś do czyszczenia pamięci z niedobitków softu... zaskakująco skuteczne! I też namiar z tego forum)
TCPMP (a jakże. Nie znam lepszego odtwarzacza. I bez flame wars proszę

)
Microsoft Reader (mam 200 MB książek w formacie .lit ...)
AutoPilot (hehe)
iGo 2006 (hihi)
Pocket GrandMaster Light (szachy... nieźle gra, skurczybyk. No, ale w końcu to Grand Master...)
Rampart Chess (jak wyżej)
PDAMill Arvale i Arvale Short Tales (sympatyczne pseudo-RPG)
iO UPG Pocket Heroes (Herosi I na PPC... nostalgia)
SkyForce Reloaded (polska scrollowana szczelanka. Jak na starych automatach!)
Astraware Bejeweled, Zuma i Sudoku (świetne, i graficznie, i koncepcyjnie)
i last but not least, PPCSoft psShutXP (czyli wyłącznik ekranu / pocketa / soft reset w polu systemowym).
Trochę tego jest. Przy czym oczywiście moje typy są szalenie arbitralne, po prostu MNIE to pasuje.
Z rzeczy znanych, lubianych, a nieposiadanych: Pocket Artist, Agenda Fusion, wszystko od SBSH Software, Undercroft, The Quest...