Ciekawe programy dla PPC - tu tylko polecamy, nie zadajemy pytań

• 1042 Odpowiedzi
  • 569943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

neodom

ciekawe progamy dla ppc :)
« Odpowiedź #390 dnia: Grudzień 07, 2006, 15:42:14 »
XnViewPocket Moim zdaniem najlepsza przegladarka fotek . odpala nie tylko jpg i gify ale pozwala podejzec tga , png i inne egzotyczne formaty . Uwazam ze jest zdecydowanie lepszym progsem niz resco photo viewer a ma ta zalete ze jest darmowy i po polsku .

CAB http://www.grischke.net/ppc/Programy/xnView/install.zip

zip http://www.grischke.net/ppc/Programy/xnView/xnpocket_xscale.zip

« Odpowiedź #391 dnia: Grudzień 08, 2006, 22:17:55 »
Czy jakaś firma w PL sprzedaje Informanta? (z fakturą)
Jan

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #392 dnia: Grudzień 09, 2006, 00:59:17 »
Cytat: "neodom"
XnViewPocket Moim zdaniem najlepsza przegladarka fotek . odpala nie tylko jpg i gify ale pozwala podejzec tga , png i inne egzotyczne formaty . Uwazam ze jest zdecydowanie lepszym progsem niz resco photo viewer a ma ta zalete ze jest darmowy i po polsku .

CAB http://www.grischke.net/ppc/Programy/xnView/install.zip

zip http://www.grischke.net/ppc/Programy/xnView/xnpocket_xscale.zip

Akurat argument z polskim interfejsem Ci nie wyszedł :P Resco spolszczyłem już hoo hoo czasu temu ;P
Are you shpongled?

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #393 dnia: Grudzień 14, 2006, 15:40:22 »
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #394 dnia: Grudzień 16, 2006, 00:20:03 »
Cytat: "Petros"
Cytat: "proci"

Do mierzenia poboru mocy używam "GigearApps BatMem Time" . Dane pokazuje w procentach ale chyba można to zmienić w ustawieniach.

niestety ten program nie pokazuje poboru mocy ani w mA ani w mW. Czy ktoś zna taki program? (eten g500+, wm5)

abcPowerMeter

*

Offline EnD

• 275
    • http://www.kuczok.net/
  • Sprzęt: Era G1, PSP Slim, Lark 35.5c
« Odpowiedź #395 dnia: Grudzień 16, 2006, 12:14:17 »
XnViewPocket ma wg mnie nienajlepszą polską wersję - więc trochę ją zmodyfikowałem [ort, literówki itp] - http://end.tomo.avx.pl/ktp/pl.lng
Napisane: Grudzień 16, 2006, 10:52:11
program graficzny: Pocket Artist...

Po prostu rewelacja [przynajmniej dla mnie :D]
http://www.conduits.com/products/artist/

*

Offline BLAST

• 378
« Odpowiedź #396 dnia: Grudzień 16, 2006, 12:30:10 »
O! Skoro przy programach graficznych jesteśmy to jakie znacie?
Oczywiście oprócz wyżej wymienionego Pocket Artist a także Pocket Painter - również bardzo fajny, Pencil Box Deluxe. Może coś do grafiki wektorowej?
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #397 dnia: Grudzień 16, 2006, 17:18:11 »
Był fajny Photogenics, ale niestety jest tylko na QVGA portrait, w innych rozdzielczościach i orientacjach się wywala - paski przewijania są nadal ustawione tylko na QVGA, więc za dużo obszaru roboczego nie ma :) Za to sam używam PocketArtists tak jak EnD i jest świetny - wygląda jak Fotoszop normalnie :D

Tylko czemu on ma tak małe paski przewijania.

Jest jeszcze do wektorów Vectorsoft Draw

http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=9719
+ biblioteka http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=16802 jeśli bogacze są zainteresowani :))

« Odpowiedź #398 dnia: Grudzień 19, 2006, 20:19:19 »
Witam, bardzo potrzebuje program który rysuje funkcje posiadam Mio P550 z Windows Mobile 5.0

Będę bardzo wdzięczny za jakieś linki itp może być nawet wersje trial
z góry dziękuje

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #399 dnia: Grudzień 19, 2006, 21:19:00 »
siemian87 zobacz TEN, TEN i TEN temat. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.

*

Offline Piotr1

• *
  • 75
  • Sprzęt: PDA i-mate, i900 Omnia
« Odpowiedź #400 dnia: Grudzień 22, 2006, 19:30:09 »
Szukam programu podobnego do Pocket Database Viewer (ten niestety nie chce za bardzo pracować na moim PDA-N)

« Odpowiedź #401 dnia: Grudzień 27, 2006, 10:58:37 »
Raczkuję dopiero w PPC, jednak po udanym flashu  (dzięki skalny :-) ) przyszła kolej na dostosowywanie Pocketa. I tu natrafiłem na problem z odblokowywaniem klawiatury/ekranu (PDA: MDA z T-Mobile). Aby ją odblokować trzeba naciskać przycisk Power, trochę to niewygodne (mały przycisk).

Czy ktoś z Was spotkał się z jakimś oprogramowaniem, które zmieniłoby sposób odblokowywania klawiatury/ekranu? Np. Czerwona słuchawka + przycisk Contracts.

Dziękuję za pomoc :)

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #402 dnia: Styczeń 01, 2007, 19:24:32 »
Pisaliście już o spb Pocket Plus, mam go na today-u , mam również spb pocket diary.
Moje pytanie jest takie: czy da się wyłączyć z today-a spb pocket diary i odpalać go z spb pocet plus?
Szukałem w ustawieniach spb pocket plus ikony spb pocket diary i nie ma jej , czy znacie jakąś inną możliwość?

*

Offline gotrek

• *
  • 74
« Odpowiedź #403 dnia: Styczeń 01, 2007, 23:34:49 »
Cytat: "miszelk"
Pisaliście już o spb Pocket Plus, mam go na today-u , mam również spb pocket diary.
Moje pytanie jest takie: czy da się wyłączyć z today-a spb pocket diary i odpalać go z spb pocet plus?
Szukałem w ustawieniach spb pocket plus ikony spb pocket diary i nie ma jej , czy znacie jakąś inną możliwość?

Da sie. W SPB Pocket Plus dodajesz nowa zakladke i wybierasz jej typ: kontakty, taski, kalendarz, itp.
Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

« Odpowiedź #404 dnia: Styczeń 11, 2007, 15:37:31 »
BTW: Zadam teraz pytanie, którego nikt się nie spodziewał, albo które było już omawiane. Jednak przy próbie wyszukiwania, wpisując różne zbliżone frazy, wywala powyżej 10tys. wyników. Tylu postów przeglądał nie będę, więc proszę o pomocny link.

Gdzie lepiej instalować soft, w pamięci PDA czy na karcie? Jakie są "plusy dodatnie i plusy ujemne"  ;) takich rozwiązań? Oczywiście oprócz zajęcia pamięci. Może spadek wydajności, szybkości?

*

Offline mmalus

• 26
  • Sprzęt: Asus P525 / HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #405 dnia: Styczeń 11, 2007, 16:10:03 »
To wpisz slowa kluczowe i zaznacz opcje "Szukaj wszystkich słów". Sukces gwarantowany.

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #406 dnia: Styczeń 11, 2007, 23:52:57 »
Cytat: "adibar"
BTW: Zadam teraz pytanie, którego nikt się nie spodziewał, albo które było już omawiane. Jednak przy próbie wyszukiwania, wpisując różne zbliżone frazy, wywala powyżej 10tys. wyników. Tylu postów przeglądał nie będę, więc proszę o pomocny link.

Gdzie lepiej instalować soft, w pamięci PDA czy na karcie? Jakie są "plusy dodatnie i plusy ujemne"  ;) takich rozwiązań? Oczywiście oprócz zajęcia pamięci. Może spadek wydajności, szybkości?

Masz tutaj temat zaledwie sprzed kilku dni...
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=58309&start=0
Sorry za OT.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

« Odpowiedź #407 dnia: Styczeń 12, 2007, 11:28:02 »
mmalus
Takie ustawienia, szukanie całych fraz i wpisy w cudzysłowach powodowały takie wyniki, o których pisałem.

deva100
Dziękuję bardzo i również przepraszam za śmiecia.

« Odpowiedź #408 dnia: Styczeń 17, 2007, 13:36:25 »
tv remote control coś mi nie chce działać, jak dam ucz, i klikne na przycisk na panelu, to słychać dzwięk i zapala się czerwona dioda i całe urządzenie wisi, Acer n35, możecie mi powiedzieć jak to skonfigurować ??

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #409 dnia: Styczeń 23, 2007, 00:45:27 »
jaka dobra klawiaturke virtualna zeby moc paluchem jednej reki w czasie jazdy maila napisac ?

*

silentjob

« Odpowiedź #410 dnia: Styczeń 23, 2007, 00:49:31 »
SPB Full Screen

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #411 dnia: Styczeń 23, 2007, 02:31:04 »
jak sciagalem triala to byl na caly ekran w pozycji landscape. A mi chodzi o klawiature na przykladowo pol ekranu ale w pozycji pionowej, zeby mozna bylo w czasie jazdy kciukiem jednej reki pisac .

*

Offline AndiC

• *
  • 77
  • Sprzęt: ASUS P535/Omnia
« Odpowiedź #412 dnia: Styczeń 31, 2007, 09:34:18 »
Nie wiem czy juz to było ale mam takie pytanie czy jest jakiś prog pod palma dzieki któremu mozna połączyć w moim przypadku N71 z Asusem 636n tak aby obraz z kamery fona był widoczny na palmie cos jak BTWebCam

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #413 dnia: Styczeń 31, 2007, 14:17:52 »
Cytat: "dziadek7"
Cytat: "edmun"
korzystając z tematu a szukajka mało mi dała.
potrzebuje program do zrzutów z ekranu ale nie taki który włącza się, wtedy ustawia się ustawienia i dopiero robi zrzut, tylko taki który:
 - ustawia się raz na zawsze
 - po zainicjowaniu programu robi zrzut i nie wywala się na ekran

Pewnie niektórzy powiedzą "Po co mi to"
a ja odpowiadam że wygodnie zrobić zrzut z ekranu jakimkolwiek przyciskiem sprzętowym niż wywalać się z np. z automapy i odpalać program i wracać z powrotem do automapy

1. klawiatura ma przycisk do robienia zrzutów
2. a może to 'GetPDAScreen' robi zrzuty z pozycji PC/Laptop po AS

A może coś takiego: http://www.freewareppc.com/graphics/magicss.shtml
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

Offline wyrm

• *
  • 82
  • Sprzęt: iPaq 3630 -> Mio 169 -> Xda Exec -> HTC Kaiser
« Odpowiedź #414 dnia: Styczeń 31, 2007, 15:15:33 »
musisz podłubać w ustawieniach SIP dla SPB FSK. Wiem na pewno, że można ją postawić do pionu :-) W tej chwili jej nie mam, ale w WM 2003 SE szło to mniej więcej tak:
klikasz strzałkę do góry obok symbolu SIP, dalej "options" i jeszcze raz "options" przy "input method". Na którejś z zakładek wybierasz skina dla FSK, zdaje się, że nawet jest podgląd. Potwierdzasz... i gotowe.
Napisane: Styczeń 31, 2007, 15:44:10
trochę może od czapy, ale w końcu topic jest o ciekawych programach i naszych typach... więc back to basics.
Aha, bez linków; do większości były wcześniej :)
SPB Pocket Plus (może i kombajn, ale potrafi DUŻO. Niestety, tak samo DUŻO zabiera pamięci  :huh: )
SPB Finance (bardzo przyzwoity menedżer finansów, zaplanowane transakcje, blabla)
SPB Diary (klasa sama dla siebie. Ja używam jako wtyczki do SPB +, bo inaczej jest zbyt bałaganiarski)
SPB Backup (siedzę na WM 2003, więc absolutnie niezbędna rzecz)
SPB Weather (prognozy pogody dla dowolnego miejsca na świecie... no, prawie)
SPB Time (zegarek, stoper, wygaszacz ekranu, przeraźliwy alarm!)
WebIS Pocket Informant 2007 (przecudnej urody i możliwości PIM. Pocket Outlooka bije na kaczy puch)
SK Software SK Tools (soft do dłubania w systemie. DUŻE możliwości)
VGAKEY (wielojęzyczna klawiatura [SIP]. Obczajona na tym forum, big thx!)
Resco Explorer 2005 (wolę go od TCMD, głównie dzięki wtyczce do rejestru)
Resco Pocket Radio (setki internetowych stacji radiowych)
Resco Photo Viewer (przeglądarka obrazków, ale i filmów. I wtyczka do robienia snapshotów!)
Resco Audio Recorder (dyktafon... ale z możliwością zapisu od razu do mp3. Dobra rzecz)
Oxios Memory (takie małe cóś do czyszczenia pamięci z niedobitków softu... zaskakująco skuteczne! I też namiar z tego forum)
TCPMP (a jakże. Nie znam lepszego odtwarzacza. I bez flame wars proszę  :) )
Microsoft Reader (mam 200 MB książek w formacie .lit ...)
AutoPilot (hehe)
iGo 2006 (hihi)
Pocket GrandMaster Light (szachy... nieźle gra, skurczybyk. No, ale w końcu to Grand Master...)
Rampart Chess (jak wyżej)
PDAMill Arvale i Arvale Short Tales (sympatyczne pseudo-RPG)
iO UPG Pocket Heroes (Herosi I na PPC... nostalgia)
SkyForce Reloaded (polska scrollowana szczelanka. Jak na starych automatach!)
Astraware Bejeweled, Zuma i Sudoku (świetne, i graficznie, i koncepcyjnie)
i last but not least, PPCSoft psShutXP (czyli wyłącznik ekranu / pocketa / soft reset w polu systemowym).

Trochę tego jest. Przy czym oczywiście moje typy są szalenie arbitralne, po prostu MNIE to pasuje.
Z rzeczy znanych, lubianych, a nieposiadanych: Pocket Artist, Agenda Fusion, wszystko od SBSH Software, Undercroft, The Quest...
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
  • Loox 720 , SE K850i , HTC HD2
    • www.prosiakt.fotosik.pl
« Odpowiedź #415 dnia: Luty 01, 2007, 15:30:27 »
chciałem sobie przetestować WorldMate. sciąnąłem wersję testową  ale nie instaluje sie w Loox'ie 720.wszystko jest ok , instaluje mi sie na PC potem uruchamia sie ActiveSync ,ładuje na palmtopa, na koniec jest komunikat jak zawsze przy instalowaniu programów na palmtopa:"sprawdż ekran w PPC ..." i tu sie zaczynają schody >w Palmtopie pojawia sie okno instalacji , i nic nie rusza , tak jakby sie zawiesił , po kilku minutach nic sie nie dzieje i zamykam  te okno instalacji.
Może ktos wie co sie dzieje??

Program do zmiany dzwięku sms Mda Compact 3
« Odpowiedź #416 dnia: Luty 02, 2007, 13:57:36 »
Poszukuje programu,przez który można zmieniać dzwieki na sms-a w windows mobile 5.Oryginalnie można tylko jako dzwiek dzwonka ustawić sobie jakiś inny dzwiek niż oryginalny na przykład jakieś mp3 lub tym podobne.Pomóżcie ,jak wrzucić jakiś fajny dzwięk na smsa w Windows Mobile 5.Najlepiej jakby to był darmowy programik.Jak coś to podam gg 3816141

*

Offline pablo

• **
  • 216
  • Sprzęt: Acer N311, Samsung I5700
« Odpowiedź #417 dnia: Luty 07, 2007, 08:54:05 »
Witam ,
czy jest inny program podobny do tego http://www.freewareppc.com/clock/mp3wecker.shtml

chodzi o funkcjonalność wizualną .
pozdrawiam

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #418 dnia: Luty 07, 2007, 15:57:20 »
Funkcjonalnosc wizualna ???
Jesli to jest budzik to masz jeszcze Spb Time, Pocket Wakeup i kilka innych

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #419 dnia: Luty 07, 2007, 16:41:40 »
czy pocket wakeup jest po angielsku? Bo w necie znalazlem tylko wersje francuska