Ciekawe programy dla PPC - tu tylko polecamy, nie zadajemy pytań

• 1042 Odpowiedzi
  • 569230 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ciekawe progamy dla ppc :)
« Odpowiedź #300 dnia: Maj 18, 2006, 09:35:45 »
witam, potrzebuje jakiegos dobrego calculatora, spacetime mi odpowiada ale jest za $$$ (no chyba ze ma ktos wersje z witaminka to bardzo chetnie) czego oczekuje:
-liczenie całek podstawa, bardziej rozbudowane zadania, całki podwojne,potrojne itd, jestem studentem na politechnice.

moge liczyc na pomoca?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #301 dnia: Maj 18, 2006, 12:21:51 »
jak chcesz witamimni to idź do apteki
na forum nie rozmawiamy o pirackim oprogramowaniu :evil:  
przeczytaj regulamin :!:

« Odpowiedź #302 dnia: Maj 18, 2006, 22:48:43 »
marcinl: jak jestes taki madry to podaj alternatywny program do spacetime oczywiscie freeware a wtedy Cie ozłoce.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #303 dnia: Maj 19, 2006, 00:28:35 »
http://home.comcast.net/~jonsachs/#Eval 1.0
http://www.mathopolis.com/aceit_calculator_ppc.html

A regulaminu radze jednak przestrzegac. Jesli nie przez szacunek dla wlascicieli tego serwisu to chociaz z uwagi na dosc drastyczne konsekwencje jego nieprzestrzegania.

« Odpowiedź #304 dnia: Maj 19, 2006, 23:51:35 »
dziekuje i zapoznam sie z regulaminem oraz bede go przestrzegal

pozdrawiam

*

Offline sfah

• 26
    • http://sfah.pl
« Odpowiedź #305 dnia: Czerwiec 09, 2006, 14:40:51 »
PocketBreeze przed jak i po hardresecie nie obsluguje mi prztrzymania stylusa na wybranym dniu i wciśnięcia CREATE TASK - po prostu chce się właczyc i od razu wyłacza. Spotkał się ktoś z tym? Musze robic zadania przez NEW > TASK

« Odpowiedź #306 dnia: Czerwiec 13, 2006, 01:23:58 »
WIELKA PROŚBA O POMOC

witam
jezeli ktos moze mi pomóc
mam mediona 95901 i problem z odwóceniem ekranu w orientacji pionowej. JS Landscape niestety nie działa - czarny ekran i po ptakach
nic nie mozna zrobic - na szczęście soft reset pomaga :)

szukam programiku który zadziałA na moim maleństwe
system operacyjny to CE bodajze 4.0 (choc nie jestm pewien)

« Odpowiedź #307 dnia: Czerwiec 18, 2006, 21:00:01 »
przylacze sie do rozmowy i tematu ..kto mi poleci jakas mape nieba ( gwiazdy ,konstelacje itp) dobrze by bylo zeby byla zintegrowana z gps

*

Offline voydd

• 443
  • Sprzęt: Galaxy S, G1, Kaiser, Loox 720, SE W950i
« Odpowiedź #308 dnia: Czerwiec 19, 2006, 00:12:20 »
Cytat: "chmiel75"
kto mi poleci jakas mape nieba ( gwiazdy ,konstelacje itp)

Oczywiscie taiyoukei :arrow: http://www.alfcen.com/pocket/taiyo.htm Ktorys z pluginow do tego programu bodajze obsluguje polaczenie z GPS. Jesli nie, to wprowadzenie nowych zmiennych lokalicji z gps w reku trwa pare sekund.

*

neodom

« Odpowiedź #309 dnia: Czerwiec 20, 2006, 22:09:54 »
Cytat: "voydd"
Cytat: "chmiel75"
kto mi poleci jakas mape nieba ( gwiazdy ,konstelacje itp)

Oczywiscie taiyoukei :arrow: http://www.alfcen.com/pocket/taiyo.htm Ktorys z pluginow do tego programu bodajze obsluguje polaczenie z GPS. Jesli nie, to wprowadzenie nowych zmiennych lokalicji z gps w reku trwa pare sekund.
     hmm , zassalem ten progs bo astronomia mnie interesuje . niestety po instalacji mam tylko ikone owego progsa , po kliknieciu w nia pokazuje mi tylko jakas strone w przegladarce hmm ......

*

Offline voydd

• 443
« Odpowiedź #310 dnia: Czerwiec 20, 2006, 23:33:14 »
Pewnie nie masz zainstalowanych bibliotek net... (nie pamietam ich nazwy). Poczytaj dokladnie help na stronie.

*

silentjob

« Odpowiedź #311 dnia: Czerwiec 21, 2006, 02:07:07 »
.NET Compact Framework zapewne.

*

Offline voydd

• 443
« Odpowiedź #312 dnia: Czerwiec 21, 2006, 16:13:10 »
Dokladnie to musisz zainstalowac wpierw Visual Basic runtime files :arrow:  http://www.alfcen.net/download/msvbppc2003.arm.exe
oraz
Flash Player for Pocket PC :arrow: http://www.alfcen.net/download/fp7_ppc_en.cab

*

Offline baritone

• *
  • 98
  • Sprzęt: Asus A636
« Odpowiedź #313 dnia: Lipiec 09, 2006, 21:49:27 »
czy istnieje jakis darmowy program, czytnik plikow .pdb? prosze o pomoc! pozdrawiam

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #314 dnia: Lipiec 09, 2006, 23:48:25 »
Cytat: "baritone"
czy istnieje jakis darmowy program, czytnik plikow .pdb? prosze o pomoc! pozdrawiam

Możesz zainstalować iSilo i zaznaczyć "Mode->Free mode" i wtedy jest darmowy i otwiera pliki "pdb".

*

Offline baritone

• *
  • 98
  • Sprzęt: Asus A636
« Odpowiedź #315 dnia: Lipiec 10, 2006, 00:35:04 »
dzięki!! nie wiedziałem, że jest taka opcja!! wielkie dzięki za pomoc!!

« Odpowiedź #316 dnia: Lipiec 10, 2006, 01:36:33 »
To ja dla odmiany zaproponuje program, ktory pozwala odtwarzac nadzwyczaj popularne swego czasu (i zapewne tez w pewnych tylko kregach ;) ) moduly - szczegolnie popularne, gdy krolowala Amiga (czytaj: pierwsza polowa lat '90).

Program zwie sie IntelliArt Mod Player i (niestety) kosztuje cale 14.95$ (jest jednak wersja trial w pelni sprawna). Wyglada tak (podstawowy skin to ten ciemny):

LINK do strony domowej programu[/b].

Oficjalne jego wymagania:
Platform: Pocket PC or above, with ARM/MIPS/SH3 processor
Requirement: 1MB storage memory + 1MB program memory

Na Jornadzie 568 (StrongArm 206mhz, 64mb) nie ma z nim absolutnie zadnych problemow. Jako, ze moduly same w sobie surroundow zadnych nie maja (100% separacja stereo, a co za tym idzie - jedne dzwieki graja w lewym kanale, inne w prawym, lecz nie jak w zwyklej muzyce, a naprawde oddzielone), warto wiec, dla umilenia dzwieku, poeksperymentowac z suwakami od reverbu i separacji stereo (ja ten pierwszy mam na 10 czy 12%, a drugi w polowie) A zakladam uzycie sluchawek :)

Dlaczego moduly? Bo sa zasadniczo malutkie (zwykle 100-250kb, choc jest rownie duzo calkiem malutkich - tzw. chip tunes majacych po 5kb, co znacznie wiekszych - po kilka mb nawet, ale to juz swiezsze produkcje, a za najlepsze uznaje sie powszechnie te stare), a potrafia grac naprawde przyjemnie :) Kto 'liznal' kiedys amigowej demosceny tudziez pogral chocby w Lotusa 3 czy Superfroga, ten wie, o czym mowie. Zeby nie byc goloslownym, gdyby komus chcialo sie potestowac programik, przygotowalem maly zestaw kilku ciekawych modulow (w nim tez m.in. muzyka ze wspomnianego Lotusa 3, a takze kilka swietnych produkcji rodem z demosceny)

LINK do modulow[/b] (tylko 3.7mb - 39 plikow w srodku)

Skad brac inne? Stad, stad, stad lub stad. Takich miejsc, wielkich kolekcji modulow, jest naprawde wiele i nie sposob ich nie wygooglac :)

Ps. istnieja tez darmowe odtwarzacze tych formatow (.mod, .med, .it, .xm, .s3m), ale nie testowalem jeszcze zadnego z nich, np. JT MOD Player i Cyber Mod.

« Odpowiedź #317 dnia: Lipiec 13, 2006, 15:21:08 »
Witam wszystkich.
Jezeli macie troche sprzetu rtv to super programik widzialem u kolesia na ipaqu - NEVO - pilot do wszystkiego. Ogromna baza sprzetu i naprawde mozna znalezc prawie wszystko.
Moze ktos podpowie jak zainstalowac plik z rozszezeniem 7z na ipqu 3835 ew podpowiedzcie jakis programik tego typu ale zeby obslugiwal dosyc duzo marek roznego sprzetu.
Pozdro

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
    • http://money.ebiznes.waw.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 + GPS + 1GB Kingston
« Odpowiedź #318 dnia: Lipiec 13, 2006, 15:48:10 »
7z to jest spakowane archiwum, tu masz odpowiedni program: http://www.7-zip.org/

« Odpowiedź #319 dnia: Lipiec 13, 2006, 17:22:55 »
Cytat: "PICARDI"
Jezeli macie troche sprzetu rtv to super programik widzialem u kolesia na ipaqu - NEVO - pilot do wszystkiego. Ogromna baza sprzetu i naprawde mozna znalezc prawie wszystko.

W tej kategorii polecam z kolei NoviiRemote

Program mozna uczyc z istniejacych pilotow (wystarczy wcisnac wirtualny przycisk, ktoremu chcemy przypisac funkcje, a nastepnie to samo na pilocie - tym rzeczywistym), mozna tez korzystac z baz danych. Poza tym daje sie dowolnie modyfikowac:

« Odpowiedź #320 dnia: Lipiec 16, 2006, 23:11:28 »
No to i ja dorzucę
QuickContact apilkacja pozwla na wybranie nr telefonu jednym palcem (bez odcisków paluchów na ekranie) korzystając z przycisków systemowych dla WM 5.0. cena około 40 PLN.
link do demo (działające) aczkolwiek z pewnymi ograniczeniami
http://www.softkey.pl/catalog/program.php?ID=13512&CID=990
w necie znalazłem jeszcze wersję PRO w wersji niemieckiej

pozdro

« Odpowiedź #321 dnia: Lipiec 20, 2006, 23:05:52 »
Witam!
Czy istnieją jakiekolwiek ciekawe programy (chodzi mi głównie o te ułatwiające pracę) działające pod WM 5.0?
Szukam,szukam i nic...

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #322 dnia: Lipiec 20, 2006, 23:38:07 »
Cytat: "geloff"
Witam!
Czy istnieją jakiekolwiek ciekawe programy (chodzi mi głównie o te ułatwiające pracę) działające pod WM 5.0?
Szukam,szukam i nic...

:surprised:
A ile z tych ciekawych programów działąjących na 2003 nie działa na 5.0? :huh:

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #323 dnia: Lipiec 21, 2006, 10:38:42 »
znacie moze jakies darmowe programy do pisania softu pod wm5?z poziomu pc
a701

k800i

*

Offline skra

• 19
    • http://www.skra.of.pl
potrzebuje gg pod WM 5.0 /dell x51v/
« Odpowiedź #324 dnia: Lipiec 22, 2006, 22:16:32 »

miło widziany link lub na e-mail plik milo@dolsat.pl

*

Offline yayco

• 870
Re: potrzebuje gg pod WM 5.0 /dell x51v/
« Odpowiedź #325 dnia: Lipiec 22, 2006, 22:41:32 »
Cytat: "skra"

miło widziany link lub na e-mail plik milo@dolsat.pl

:huh:
Czasami warto  włożyć odrobinę wysiłku i sobie znaleźć samemu.
Ale OK: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=6559
I uprzedzając pytania: Tak, MobileGadu działa na WM 5.0; i nie, nie ma niczego lepszego (jak na razie).

*

Offline skra

• 19
    • http://www.skra.of.pl
« Odpowiedź #326 dnia: Lipiec 23, 2006, 00:46:17 »
dzięki

*

Offline slawlang

• *
  • 77
  • Sprzęt: HP Pre3
« Odpowiedź #327 dnia: Lipiec 25, 2006, 21:22:18 »
Witam! Mam pytanie odnosnie Maximusa (organizer na ppc i palm os). Moim zdaniem wersja na palma pomimo tego ze prosta (jesli nie prostacka;) jest bardzo uzyteczna. Wersja na ppc jest podobna ale udziwniona, program nie wyswietla ikonek w miejscach wyboru tylko przesuwa je napoczatek kratki dnia. Chodzi tez o wiele wolniej, taki bez zycia;). Czy ma moze ktos wiedze w temacie czegos podobnego? Mowiac opodobienstwie mam na mysli glownie to ze po kliknieciu rysikiem w konkretny dzien program nie bedzie rozwijal tego dnia a tylko postawi znaczek sygnalizujacy ze za chwile po wyborze odpowiedniej ikonki zostanie zamieniony na nią:) W Maximusie na palm os dziala to bezblednie... Dzieki

« Odpowiedź #328 dnia: Sierpień 01, 2006, 15:43:28 »
Cytat: "toLL"
Cytat: "voydd"
Wszystkim milosnikom astronomii chcialem polecic program Taiyoukei ...

a wiesz może jak zainstalować go na WM5? Wymaga "MS Embedded Visual Basic Runtime" - ściągnąłem to, ale nie mogę zainstalować.

jesli problem polega na tym ze w trakcie instalacji wyskakuje blad  ze jakistam plik mdr...pl.dll   to   spoko
trzeba na chwile zmienic w ustawieniach regionalnych jezyk na angielski
zainstalowac VBR  a potem mozna sobie znow na polski zmienic.
Pozdrawiam  jako nowy  forumowicz

« Odpowiedź #329 dnia: Sierpień 01, 2006, 16:50:00 »
niestety nie bardzo wiem jak przeszukac ten watek za pomoca szukarki i jakich do tego uzyc slow wiec zapytam :

czy zna ktos jakis przelicznik walut sie to zwie converter :P
ktory moze sie aktualizowac z netu ( z jakiegos polskiego serwera mysle bo z zagranicznych to pewnie troszke inne dane bedzie mial .. czyba sie nie myle ?? ) no i mialby sporo walut  w tym takie dziwolagi jak litewski LIT i bulgaska LEWA i chorwacka KUNA jak bedzie mial to to chyba nie bedzie problemu ze slowacja czechami ...