To ja dla odmiany zaproponuje program, ktory pozwala odtwarzac nadzwyczaj popularne swego czasu (i zapewne tez w pewnych tylko kregach

) moduly - szczegolnie popularne, gdy krolowala Amiga (czytaj: pierwsza polowa lat '90).
Program zwie sie
IntelliArt Mod Player i (niestety) kosztuje cale 14.95$ (jest jednak wersja trial w pelni sprawna). Wyglada tak (podstawowy skin to ten ciemny):
LINK do strony domowej programu[/b].
Oficjalne jego wymagania:
Platform: Pocket PC or above, with ARM/MIPS/SH3 processor
Requirement: 1MB storage memory + 1MB program memory
Na Jornadzie 568 (StrongArm 206mhz, 64mb) nie ma z nim absolutnie zadnych problemow. Jako, ze moduly same w sobie surroundow zadnych nie maja (100% separacja stereo, a co za tym idzie - jedne dzwieki graja w lewym kanale, inne w prawym, lecz nie jak w zwyklej muzyce, a naprawde oddzielone), warto wiec, dla umilenia dzwieku, poeksperymentowac z suwakami od reverbu i separacji stereo (ja ten pierwszy mam na 10 czy 12%, a drugi w polowie) A zakladam uzycie sluchawek

Dlaczego moduly? Bo sa zasadniczo malutkie (zwykle 100-250kb, choc jest rownie duzo calkiem malutkich - tzw. chip tunes majacych po 5kb, co znacznie wiekszych - po kilka mb nawet, ale to juz swiezsze produkcje, a za najlepsze uznaje sie powszechnie te stare), a potrafia grac naprawde przyjemnie

Kto 'liznal' kiedys amigowej demosceny tudziez pogral chocby w Lotusa 3 czy Superfroga, ten wie, o czym mowie. Zeby nie byc goloslownym, gdyby komus chcialo sie potestowac programik, przygotowalem maly zestaw kilku ciekawych modulow (w nim tez m.in. muzyka ze wspomnianego Lotusa 3, a takze kilka swietnych produkcji rodem z demosceny)
LINK do modulow[/b] (tylko 3.7mb - 39 plikow w srodku)
Skad brac inne?
Stad,
stad,
stad lub
stad. Takich miejsc, wielkich kolekcji modulow, jest naprawde wiele i nie sposob ich nie
wygooglac 
Ps. istnieja tez darmowe odtwarzacze tych formatow (.mod, .med, .it, .xm, .s3m), ale nie testowalem jeszcze zadnego z nich, np.
JT MOD Player i
Cyber Mod.