blokada klawiatury

• 12 Odpowiedzi
  • 2657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WaDi

• 5
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
blokada klawiatury
« dnia: Styczeń 30, 2010, 18:39:06 »
Witam, od niedawna jestem wlascicielem "diamonda" ostatnie moje spostrzezenie dotyczy samoczynnego odbierania się połączeń :grin: chodzi o sytuację kiedy sprzęt jest w orginalnym etui ochronnym pomimo wylaczonego ekranu w czasie przychodzącego polaczenia staje sie on aktywny a mocno dopasowane etui skutecznie wciska przycisk odbierania rozmowy bez mojej wiedzy:) czy ktos spotkal sie z podobna sytuacja? a moze jakos da się zablokowac aktywność tego ekranu? chyba ze proponujecie zmiane etui? Pozdrawiam!

*

Offline Dargas

• 35
  • Sprzęt: Nokia N95
Odp: blokada klawiatury
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2010, 18:53:55 »
U mnie że by odebrać połączenie trzeba przesunąć, więc nigdy mi nie odebrał połączenia  :)
Regulamin

*

Offline WaDi

• 5
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2010, 19:01:44 »
w takim razie uzywasz jakiegos ciekawego ROMa, ja niestety (chyba z braku odwagi narazie) uzywam orangutanowskiego w sumie powoli sie przyzwyczajam ale fakt ze wyglada brzydko! Wracajac do problemu, jaki rom proponujesz zainstalowac zeby odbierac polacznia poprzez przesuniecie (rozumiem ze palcem po ekranie:)

*

Archangel

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2010, 19:23:51 »
wystarczy dograć PhoneCanvas Patch i wtedy będziesz mieć odbieranie przez przesuwanie wskaźnika na ekranie i już nie będzie problemu z odbieraniem

*

Offline Dargas

• 35
  • Sprzęt: Nokia N95
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2010, 19:49:44 »
w takim razie uzywasz jakiegos ciekawego ROMa, ja niestety (chyba z braku odwagi narazie) uzywam orangutanowskiego w sumie powoli sie przyzwyczajam ale fakt ze wyglada brzydko! Wracajac do problemu, jaki rom proponujesz zainstalowac zeby odbierac polacznia poprzez przesuniecie (rozumiem ze palcem po ekranie:)

Szukaj ROMU na forum, ja osobiście używam:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=153110.0
Regulamin

*

Offline WaDi

• 5
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2010, 19:51:36 »
Bardzo dziekuje za pomoc!

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2010, 21:44:22 »
Ja wgrałem ANSWERKEYS DISABLER i jest super. Ekran przy połączeniach nie reaguje :)

*

Offline Falcon88

• 12
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond rom: SwiftBL ENG / Radio:1.00.25.05
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2010, 22:08:17 »
Teraz chlopie to dales dopiero dobra rade ten program jest rewelacyjny wreszcie wyjmujac komorke ze spodni i z tego oryg. futeralu nie bede slyszal w sluchawce halo!! halo tylko sobie spokojnie odbiore klawiszem sprzetowym. Jeszcze raz dzieki:)

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 30, 2010, 23:53:40 »
albo użyjcie programu do blokowania ekarnu
tematów na forum bez liku
poszukaj s2u2 albo throttlelock
end of fear
yo is here

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2010, 13:05:28 »
ja używam Iconsoft PhonEx. odebranie połaczenia wygląda tak, że muszę przejechać na samym dole ekranu, by wysunąć przyciski (zielony i czerwony), a następnie dopiero odbieram. można też oczywiście użyć do tego klawiszy sprzętowych. :ok: dodatkowo program oferuje genialne (wg mnie) zarządzanie kontaktami. :proud: no i nie gryzie się z S2U2.  :ohreally:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2010, 13:21:25 »
ja używam Iconsoft PhonEx. odebranie połaczenia wygląda tak, że muszę przejechać na samym dole ekranu, by wysunąć przyciski (zielony i czerwony), a następnie dopiero odbieram. można też oczywiście użyć do tego klawiszy sprzętowych. :ok: dodatkowo program oferuje genialne (wg mnie) zarządzanie kontaktami. :proud: no i nie gryzie się z S2U2.  :ohreally:

Tak bylo w starszej wersji... teraz jest troche inaczej (wygodniej), tzn. przesowany pasek. W zielona strone standardowo odebranie, w czerwona pojawia sie dodatkowe menu (wycisz, odrzuc itd.)

Ale jesli chodzi o PhonEx to polecan poza blokowaniem klawiszy sprzetowych zyskuje sie wiele wiecej, do tego soft nie muli jak podobne od innych firm... Jak dla mnie  jedne z lepiej wydanych pieniedzy na soft...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2010, 13:23:21 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2010, 13:34:36 »
no ja mam wersję 1.3.5 i nie narzekam. ale się od jakiegoś czasu zastanawiam czy by nie zakupić sobie 2.2... warto?
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2010, 13:56:59 »
no ja mam wersję 1.3.5 i nie narzekam. ale się od jakiegoś czasu zastanawiam czy by nie zakupić sobie 2.2... warto?

IMHO warto, a dzisiaj konczy sie promocja za cene jednego ma sie dwa softy, jak ktos ma kilka PDA to byl to plusik. No i standardowo rok uaktualnen. Jak narazie duzo sie zmienilo i duzo sie jeszcze w sofcie zmieni (z tego co rozmawialem z ludzmi z Iconsoftu)...

W stosunku do 1.3.5 jest tego sporo (poprawek jak i nowych funkcji)
http://www.iconsoft.com/?language=en&menu=3fc2f8d1566008d1

« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2010, 14:01:32 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."