ActiveX w PPC

• 5 Odpowiedzi
  • 1148 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szmek

• 14
ActiveX w PPC
« dnia: Sierpień 08, 2007, 20:39:52 »
Witam wszystkich,
mam pewien problem, szukam odpowiedzi i niegdzie nie mogę znaleźć. Otóż mam w firmie rejestrator do kamer. Na routerze otwarty port i zarówno w sieci lan i z zewnątrz z internetu mogę oglądać obraz. Aby go obejrzeć potrzebna jest instalacji wtyczki activeX. Na komputerze nie ma z tym problemu natomiast w ppc jest. I tu moje pytanie. Czy istnieje możliwość uruchomienia tej wtyczki na ppc? Jeżli tak to jak. proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: ActiveX w PPC
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2007, 21:02:58 »
obawiem sie, ze nie ma takiej mozliwosci.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline qrees

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2007, 21:12:23 »
Witam wszystkich,
mam pewien problem, szukam odpowiedzi i niegdzie nie mogę znaleźć. Otóż mam w firmie rejestrator do kamer. Na routerze otwarty port i zarówno w sieci lan i z zewnątrz z internetu mogę oglądać obraz. Aby go obejrzeć potrzebna jest instalacji wtyczki activeX. Na komputerze nie ma z tym problemu natomiast w ppc jest. I tu moje pytanie. Czy istnieje możliwość uruchomienia tej wtyczki na ppc? Jeżli tak to jak. proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
O ile się nie mylę, to ActiveX pozwala na uruchamianie jakiegoś programu wewnątrz innego, co za tym idzie, nawet jeżeli byłby ActiveX na PPC, ciągle potrzebny byłby program który odtwarza obraz z sieci. Jednak sądze, że obraz można prawdopodobnie oglądać za pomocą innego programu (TCMP) znając adres oraz port.

*

Offline szmek

• 14
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 08, 2007, 21:20:47 »
Bardzo możliwe że tak. Łącząc się z komputera uruchamia się activex gdzie się logujemy do rejestratora. nie bardzo uważam żeby poczło to za pomocą TCMP zwłaszcza że wygląda to jak jakis mały programik gdzie możemy wybierać kamere itp.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2007, 22:09:47 »
Cytat ze starego wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=65301.msg429264 :
Można oglądać obraz z kamerek podłączonych do sieci IP.

Program nazywa się ViewCommander-Mobile
Działa tak:

Cytat ze strony autora:
"Use ViewCommander-Mobile to connect to your IP cameras through the Internet. ViewCommander supports a wide range of network IP cameras and webcams, and runs on most Pocket PCs and Smartphones."
Free evaluation można ściągnąć ze strony producenta

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2007, 18:16:43 »
Niestety nie jest to takie proste. Generalnie kazdy z producentow sprzetu do monitoringu tworzy wlasne formaty lub modyfikuje te z ktorycy korzysta tak zeby odtworzenie ich bylo mozliwe jedynie w dedykowanych programach. Oczywiscie sa wyjatki od tej reguly ale zasada jest taka ze albo producent sprzetu udostepnia aplikacje dla PPC albo ogladanie kamer na urzadzeniu mobilnym jest niemozliwe. Pewnym obejsciem tematu jest zainstalowanie klienta zdalnego na komputerze sluzacym do rejestrowania lub innym z uruchomionym zdalnym podgladem kamer. Nie wszystkie programy typu VNC potrafia pokazac obraz wideo ale byc moze w ten sposob byloby to mozliwe.