[xo] super programik zamykający aplikacje - darmowy inclose mobile.

• 32 Odpowiedzi
  • 8004 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

ok, coby zapobiec zagubieniu paczka z wersjami:
-qvga wm03
-vga wm03
-qvga wm05
-vga wm05
http://www.savefile.com/files/666821

W związku z różnymi głosami nt. stabilności programu, przyjmijmy, że działa dobrze na wm05/06 bez żadnych programów zmieniających zachowanie tegoż kawałka today...

Sprawą dyskusyjną jest łączna wielkość instalowanych bibliotek itp, powiem tylko ,ze w działaniu app pozwala mi na 32.5-33 mb mem free z włączonym WADem i wm5newmenu na Wizardzie.

Szukałem minimalistycznej metody na zamykanie programów, oraz listę odpalonych a niezamkniętych aplikacji w tle. Aplikacji jest niby od groma, ale każda jedna miała wady, te lub owe....

Wiadomo, podstawowy wybór to wisbary,icbary inne rzeczy, jak np. xbutton, switch, smallmenu itp itd.
Nagle znalazłem coś, co sprawiło, że nie bedę szukał już więcej.

screen twórców...

moje screeny ponizej...

link:
http://www.pdagold.com/software/detail.asp?s=1220

idea:
w miejscu krzyżyka mamy standardową dla danego systemu ikonę krzyżyka, i to jest PLUS, bo nie ma żadnych zgrzytów z integracją z systmem, dodatkowo...

-program posiada listę działających aplikacji,
-w liście znajdują się dodatkowe, wybierane przez nas ikony, np.:minimise, close, close all, close all but active, reset(softrest), ROTATE, today, screen off, suspend, set exclusion(ukrywanie przed zamykaniem), settings(ustawienia programu),
- zawiera dwie metody zamykania aplikacji,
-doskonale zgrywa się z trybem landscape, POSIADA DWA NIEZALEZNE USTAWIENIA dla trybów portrait/landscape, więc menusy moga byc   zupełnie inne,
- menu moze byc ukazywane z dowlonego buttona, przypisy do exeka powoduja ukazanie menu,
-aplikacja nie muli,
- i teraz najlepsze:

aplikacja ta ma jedną ikonę, ok, ale autorzy zastosowali w niej pewien trick, którego nigdy wcześniej nie widziałem, mianowicie na button przypada PIĘĆ gestów, w zależności od tego, co zrobimy z stylusem na ikonie:
-tap-klik
-tap and hold - długi klik
-horizontal drag - poziome przesunięcie po ikonie
-vertical drag - pionowe przesunięcie
-diagonal drag - skos do wnętrza ekranu
te działania mozna przypisać do kazdego z :
minimise, close, close all, close all but active, reset(softrest), ROTATE, today, screen off, suspend, set exclusion(ukrywanie przed zamykaniem), settings(ustawienia programu).

jako, że dotychczas uzywałem dwoch programów do menu aplikacji, i zamykacza z krzyzyka, i dodatkowo ikony w trayu do obrotu ekranu, i inne do wyłaczania ekranu, pocketa, softresetu, itp, ta malutka aplikacja jest wstrząsem,  to kolejny soft, który bedąc standardowo w systemie zdecydowanie zwiększałby hm, wygodę uzywania  maszyny bez fajerwerków, program jest mały i działa doskonale, np. jednym gestem obracam ekran, ergonomia  gestów jest niezwykła.

moje animgify:
ten nie oddaje dodatkowej idei gestów :)

.. a to generalna koncepcja today, która przyświecała poszukiwaniom...traytodayitems, wm5newmenu i inclose w akcji...
i wszystko obsługiwane z dpada i buttonów.

z screenshotu tworców wynika, że w jakiś sposób można menusy uczynić przezroczystymi, ja się nie doszukałem natenczas.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2007, 19:16:56 wysłana przez nothin »

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
Odp: [xo] zaskakujący programik zamykający aplikacje - inclose mobile.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2007, 18:51:26 »
InClose mam od jakiegos zcasu zainstalowany (rowniez sciagany z PDAgold) i z tym sie zgodze - bardzo praktyczny no i ładnie wpasowuje sie w def wyglad WM5 ;)

Odnosnie pzrezroczystych menusow - u mnie (w WM5) nie ma z tym problemow.  Nigdzie sie tez tego nie ustawia - menu jest pzrezroczyste i juz ;) Mozliwe ze program nie dogaduje sie z WM6 :)

Edit:

Zle sie wyrazilem.  Menu InClose korzysta z tapety z ekranu today i z pzrezroczystoscia nie ma to raczej nic wspolnego ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2007, 18:55:39 wysłana przez mALy_boy »

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2007, 18:44:48 »
na ile pamieciozerny jest ten program ? bo narazie przerazila mnie wielkosc instalki, toc to chyba wiecej niz ma Wisbar + WAD razem wziete.

*

nothin

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2007, 18:59:40 »
na ile pamieciozerny jest ten program ? bo narazie przerazila mnie wielkosc instalki, toc to chyba wiecej niz ma Wisbar + WAD razem wziete.

wierz mi sam progs to NIC, tam po prostu jest cholerny manual w pdfie chyba... jak z resztą w wielu ppc appsach...bez sensu imo. a app naprawdę, gesty i menu ma DOSKONALE wywaliłem dzięki temu TRZY programy, i mam jedną w kilku kb.

btw, przeroczyste menusy mam w swoich themsach, działa to pięknie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2007, 19:06:44 wysłana przez xoen/nothin »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:15:38 »
nawet fajny ten programik... jednak na pocketa z WM2003 chyba nie ma nic lepszego niż stary dobry Magic Button  ;D

*

nothin

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:34:14 »
nawet fajny ten programik... jednak na pocketa z WM2003 chyba nie ma nic lepszego niż stary dobry Magic Button  ;D

wm05(chyba) i 06(na pewno), oraz odkrycie opisywanej tu aplikacji sprawiły, że magicbutton poleciał na dobre po 2 minutach testu.

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
Odp: [xo] super programik zamykający aplikacje - darmowy inclose mobile.
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:42:03 »
zeby jeszcze sie nie gryzl z czystym WADem

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2007, 19:58:16 »
nawet ja się skusiłem chociaż mam dystans do oprogramowania tego typu...ale jak na razie nie narzekam...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 20, 2007, 20:02:07 »
znacie jakis dobry program do zamykania aplikacji uzywajac WADa na caly ekran (moze zamienik iTaska albo cos podobnego?)
albo moze jakis sposob zeby przy wlaczonym WADzie bez fullscreena gorna belka dzialala tak jak powinna ?

*

nothin

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 20, 2007, 21:53:25 »
znacie jakis dobry program do zamykania aplikacji uzywajac WADa na caly ekran (moze zamienik iTaska albo cos podobnego?)
albo moze jakis sposob zeby przy wlaczonym WADzie bez fullscreena gorna belka dzialala tak jak powinna ?
co do zamykacza... inclose mobile podpięty pod skrót....
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2007, 01:50:19 wysłana przez xoen/nothin »

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 21, 2007, 01:41:08 »
Podpowiem tylko ze jak macie tez pocket plusa i chcecie uzywac inclose to wylaczcie w opcjach plusa dodatek do zamykania aplikacji, Na kazdym znanym mi pockecie, klikniecie w lewy gorny rog powoduje obrot ekranu  ;D jak sie tego nie wylaczy.
Inclose uzywam od roku albo lepiej, bardzo przydany program, nie umiem uzywac pocketa bez niego jak peceta bez total commandera.

*

Offline Io

• *
  • 60
  • Sprzęt: Nokia E6 i kilka weteranów..
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 24, 2007, 00:03:30 »
ZAinstalowałem InClose i musze powiedzieć, że jest wspaniały.
Ma wszystko co potrzebne w tego typu aplikacji.

Tylko jest jedno ALE:

Po zainstalowaniu nie da się u mnie korzystać z Pictures & Videos (aplikacja sie odpala, ale się "zamraża").

Czy ktoś z forumowiczów zaobserwował podobną sytuację?
Cassiopeia A20 - Jornada 720 - Asus A620BT - MDA Compact - XDA Neo - iPhone - Samsung SGH-i780 - Samsung I5700 - Samsung SGH-i780 - Motorola Milestone - Nokia E6 i HTC Himalaya:-)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 24, 2007, 00:09:34 »
u mnie zdarza się że czasem zamraża cały system i nic nie można zrobić, ale zdarza się to sporadycznie...nie odkryłem jeszcze w czym tkwi powtarzalność tego zjawiska, ale zdarza się...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

nothin

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 24, 2007, 01:28:19 »
ZAinstalowałem InClose i musze powiedzieć, że jest wspaniały.
Ma wszystko co potrzebne w tego typu aplikacji.

Tylko jest jedno ALE:

Po zainstalowaniu nie da się u mnie korzystać z Pictures & Videos (aplikacja sie odpala, ale się "zamraża").

Czy ktoś z forumowiczów zaobserwował podobną sytuację?

używam obu tych aplikacji i nie widzę takiej reakcji..hm...może chodzi o build dla wm03/05 osobny?

aha, i pamiętajcie, że wszelkie aplikacje związane z buttonem "close" gryzą się z tą opisywaną(np. x-button itp..)...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2007, 07:12:26 wysłana przez nothin »

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 24, 2007, 12:15:45 »
Mam pytanie.  Czy ten programik instaluje się z PC czy kopiuje się pliki do PDA np.  na kartę SD.
Będę tego używał na Eten M700. 
Zakładając opcję instalacji z PC czy ze względu na jego rozmiar da sie go zainstalować na karcie SD.
Czy ta aplikacja w końcowym efekcie umożliwi mi otwieranie kilku aplikacji i przechodzenie pomiędzy nimi coś jak w PC przez ALT+TAB.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 24, 2007, 12:36:39 »
cezar12 zapoznaj sie z dzialem dla poczatkujacych

ja uzywam Vbar'a IMO jest git

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 24, 2007, 12:54:23 »
do czegos jk alt+tab to byl niedawno tu topic nothina.
nie instluj takich programow jak ten n karcie sd tylko w ramie, bo moglboby to prowadzic do niestabilnosci pocketa

*

Offline matmat

• 356
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 24, 2007, 17:39:03 »
Program na MIO A701 z WM5 powoduje różne dziwne zjawiska, jak wyłączenie głosu, zawieszanie, itp. Raczej nie przydatny.

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 24, 2007, 18:39:08 »
wierz mi sam progs to NIC, tam po prostu jest cholerny manual w pdfie [...]
Instalowałem to z CABa z poziomu pda, CAB zajmuje 2.07 MB wchłoneło go całego w trakcie pstepu instalował mase rzeczy, sporo plików MUI (?) do widowsa. Mozesz mi przyblizyć gdzie znajduje sie owy olbrzymi plik pdf?

Podpowiem tylko ze jak macie tez pocket plusa i chcecie uzywac inclose to wylaczcie w opcjach plusa dodatek do zamykania aplikacji, Na kazdym znanym mi pockecie, klikniecie w lewy gorny rog powoduje obrot ekranu  ;D jak sie tego nie wylaczy.

gdzie dokładnie w opcjach znajduje się dodatek i jak sie go pozbyć? opisz szczegółowiej

*

nothin

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 24, 2007, 18:47:49 »
erm..cały program, z tego , co widzę, czy raczej jego katalog zajmuje mi 241.1 kb w pockecie.
ok, zrobię zaraz upload dokładnie wszystkich wersji do wyboru, żaden plik instalacyjny(z poziomu pc nie przekracza 1.5 mb...), więc cab miałby aż tyle?hmm...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2007, 18:51:55 wysłana przez nothin »

*

Offline Yacck

• **
  • 159
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 24, 2007, 18:54:40 »
zajmuje mi 241.1 kb w pockecie.....   tyle jest w program files a cała reszta 1,8 mega w windowsie >:(

*

nothin

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 24, 2007, 18:57:29 »
ok paczka z każdą mozliwą wersją do wyboru...
http://www.savefile.com/files/666821

zajmuje mi 241.1 kb w pockecie.....   tyle jest w program files a cała reszta 1,8 mega w windowsie >:(

hm.. chodzi Ci o pliki
inAPI, InDX, INFILE INMFC InResource InXFC  cholera, nie widziałem tego.. app nie zajmuje az tyle RAMu... w gruncie rzeczy nie wnikam, app śmiga i jest niesamowicie użyteczny, sorki za ewentualne wprowadzenie w błąd co do okreslenia "malutki app"...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2007, 19:04:03 wysłana przez nothin »

*

Offline Yacck

• **
  • 159
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 24, 2007, 19:04:00 »
proszę bardzo to pakuje sie do pocketa, to plik cab który wchłania sie cały podczas instalacji

*

nothin

« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 24, 2007, 19:11:06 »
proszę bardzo to pakuje sie do pocketa, to plik cab który wchłania sie cały podczas instalacji
zważywszy, że niektóre pliki są chyba bibliotekami uniwersalnymi, mnie to jakoś nie boli...
jeszcze raz sorki, jeśli ktoś uzna, że to duży app, jak na jego mozliwości..wiem że gdyby nie to musiałbym uzyć 3 innych naraz, więc....

*

Offline Io

• *
  • 60
  • Sprzęt: Nokia E6 i kilka weteranów..
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 24, 2007, 21:46:33 »
Program w wersji ściągniętej z PDAGold zamrażał mi Pictures & Video nawet po HR (mam Propheta z WM5, ROM 2.15 Dopod WWE).

Spróbuje przetestować inną wersje i napisać o rezultatach.

A co do wielkości to nie jest tak źle, biorąc pod uwagę, że faktycznie zastępuje kilka innych malutkich programików.
Może w następnych wersjach trochę go odchudzą..
No i ta prostota i brak natrętnych, niepotrzebnych funkcji:)

Podoba mi się i już.
Cassiopeia A20 - Jornada 720 - Asus A620BT - MDA Compact - XDA Neo - iPhone - Samsung SGH-i780 - Samsung I5700 - Samsung SGH-i780 - Motorola Milestone - Nokia E6 i HTC Himalaya:-)

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 05, 2007, 22:17:08 »
Pozwalam sobie odświeżyć ten temat. Otóż znalazłem bardzo interesujący programik o podobnych funkcjach:

Program ma 56,5 KB i potrafi:
- wyswietlać uruchomione prog. i pozwala je zamykac, minimalizować (+exceptions),
- pokazuje stan baterii (albo jako pasek na górze albo jako % pod godziną),
- ma szybki skrot do robienia soft resetu, wylaczania palmtopa i rotacji ekranu (w lewo oraz w prawo!),
- mozna dodawac skroty do ulubionych programow,
- itp. nie testowane przeze mnie badz niezauważone.

Wygląda mniej więcej tak:

Na razie testuję do czego także zachęcam Was.

Stworzony na forum xda developers - tutaj wątek:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=284952

Żeby go ściągnąć z ich forum trzeba się rejestrować, podaję więc bezpośredni link do ściągnięcia programu (zarówno wersja VGA jak i QVGA):
http://www.savefile.com/files/946796

*

nothin

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 06, 2007, 00:22:40 »
sprawdzę, bo nie mogę znaleźć nic co bym mógł zaszyć w ROM...a to brak obsługi wm06,a to coś tam..znów inclose ładował mi za dużo plików do romu..

*

Offline telemach

• **
  • 245
  • Sprzęt: Loox 720, Libretto 100CT, SPV E650, Omnia II
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 06, 2007, 00:58:53 »
tMan zajmuje az 33K i odpala od kopa, funkcjonalnie nie znalazlem jeszcze sprytniejszego programu a przydatna rzecza w menu jest obracanie ekranu (lewo/prawo) i soft reset

*

nothin

« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 06, 2007, 01:08:34 »
nom, wiem, przecież używam tmana teraz stale i cab jest zaszyty w romie na wszelki wypadek. :)..
tylko jest szkopuł:

nawet, jeśli zrobię blackbars zamiast zwykłego paska wm06, tło nie dostosowuje się do paska..

btw jest wersja 0.7, jeśli ktos nie wie. lepsza, niż poprzednia, ale nadal niedoskonała(do you want to kill forcibly itp..).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2007, 01:10:37 wysłana przez nothin »

*

Offline telemach

• **
  • 245
  • Sprzęt: Loox 720, Libretto 100CT, SPV E650, Omnia II
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 06, 2007, 01:11:36 »
wlasnie to przerabiam u siebie, rozwiazania sa trzy (ale zainstaluj 0.9.5)

1. Ustaw tmana zeby startowal jako ostatni w autostarcie a gorny prawy pasek w TSK zmodyfikuj tak zeby mial odpowiedni kolor

2.Po uruchomieniu sie tmana wylacz i wlacz, wtedy sie powinien zaladowac odpowiednio.

3.
How can I set custom colors for the background and foreground of the task list?

Create the following keys in the registry (HKCU\Software\DaProfik\tMan):
ClrMenuBg [DWORD]: color of the task list background.
ClrMenuFg [DWORD]: color of the task list text.
ClrMenuHiBg [DWORD]: color of the hilight bar background of the task list.
ClrMenuHiFg [DWORD]: color of the hilight bar text of the task list.

Color format is the following: 0xBBGGRR (hex). Thus, if you want a blue text insert 0xFF0000 (hex) for ClrMenuFg.

ja nawet dorobilem fake ikonke w wisbarze zeby mi sie inne ikony wysunely spod niego ;-)

6 ma powaznego buga i program nachalnie domaga sie aby zamknac wlasny proces a 7 musze jeszcze potestowac
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2007, 01:17:44 wysłana przez telemach »