[temat- bumerang] Fax z PPC

• 2 Odpowiedzi
  • 774 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
[temat- bumerang] Fax z PPC
« dnia: Październik 12, 2009, 10:33:22 »
Witam.

Z racji wykonywanego zawodu muszę od czasu do czasu wysłać fax. Wiem, że jest to archaiczne rozwiązanie, ale niestety z wieloma instytucjami trzeba się kontaktować w ten oldskulowy sposób.

Przegrzebałem archiwum w poszukiwaniu rozwiązania, ale są same odsyłacze do starych programów, jeszcze pod WM 2003. Próbowałem KSE Truefax, ale to projekt zakończony w 2005r i na WM 6.1 nawet się nie instaluje.

Stad pytanie: czy ktoś ma/ widział/ używał jakiegoś dobrego oprogramowania do wysyłania faxów pod PPC? Może być płatny, o ile działa przyzwoicie. Odbieranie tez byłoby fajną sprawą, ale jest niekonieczne. I proszę mnie nie odsyłać do Mr. Googla- tam tez byłem, ale chodzi mi o opinie i sprawdzone rozwiązania, a nie suche linki.

Pomoże ktoś?

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
Odp: [temat- bumerang] Fax z PPC
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2009, 04:02:12 »
http://www.fileguru.com/MFaxCE/info

Jedyne, co znalazlem kiedys. W tej chwili na TG01 instaluje sie, i mozna ustawic to w tryb odbierania, tylko cos nie moge stworzyc nowego faxu.

I'm 12 and what's this?

Odp: [temat- bumerang] Fax z PPC
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2009, 13:20:53 »
Ja w (sieć era telefon Asus P750) wysłałem fax za pomocą sms-a
Czyli : wysyłam wiadomość sms na numer faxu.
Niestety jeżeli chodzi o przesłanie dokumentu (np. w formacie PDF) to nie wiem jak to zrobić (próbowałem za pomocą MMS-a niestety się nie udało).
Odebrać Fax za pomocą PDA też mi się nie udało.