palm tx i gps entec bt - sirf star III

• 9 Odpowiedzi
  • 3053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 02, 2006, 08:19:47 »
posiadam od wczoraj taki zestaw i zastanawiam się nad kwestia przetestowania tego sprzetu - czy sa jakies darmowe programy pozwalajace na sprawdzenie czulosci urzadzenia - kompas itp.
p.s. w momencie wykrywania przez tx gps wyskakuje mi potem okno z zapytaniem o haslo do gps - nie wiem co wpisac ????? tak aby dodac do urzadzen bluetooth jak np. nokia 7650 - zeby by na liscie .

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2006, 08:58:42 »
rozumiem ze chodzi o kod parujący urządzenia po BT.
Nie masz zadnej dokumentacji do tego GPSu ? Mozesz sprobowac ew. 0000 (4 zera).

Do testowania uzyj darmowych programow typu GPSInfo czy VisualGPS

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2006, 12:10:21 »
tak chodzi o kod parujący - dokumentacji specjalnie jeszcze nie przeglądałem - może tam   cos bedzie ???

czy ktos ma już jakies doświadczenia z tym odbiornikiem gps ??? zakupiony na allegro - wspominany juz na tym forum w którymś poście - opisany że raczej nikt nic o nim nie wie :(( firma entec na bt z baterią od nokii

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2006, 08:15:55 »
spoko - kos to 0000 :)
poszło teraz jestem w fazie testownia sprzętu. jak na razie rewelacja - nawet w biurze jak siedzę to wykrywa mi pozycję ( duże okno przy biurku) . po mieście rewelacja - pathaway, gotogps itp. programy są ok - jedyny minus w większości tych małych freeware'owych programów to brak opcji wyjścia z programu !!! muszę resetować z tyłu palma co jest troche irytujące.
czy jest szansa na program z mapą polski w takiej dokładności jak automapa xl pod ppc ????

*

Offline gut3k

• 49
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2006, 11:50:30 »
jedyny minus w większości tych małych freeware'owych programów to brak opcji wyjścia z programu !!!

Jest przycisk Home  :lol:

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 15, 2006, 13:52:05 »
a który to ??? ten pierwszy od lewej nie awsze działa ( chodzi o przyciski na palmie )
jak dograc do tom tom 5 mape polski - czy wystarczy skopiować na sd i program sam ją wykryje ??

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 15, 2006, 17:18:41 »
Cytat: "norbiwolow"
a który to ??? ten pierwszy od lewej nie awsze działa ( chodzi o przyciski na palmie )
Zart?

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2006, 08:44:39 »
a na poważnie to jest jakiś sposób ??? ja stosuję w takich sytuacjach :
opcje szukaj z dolnego paska wpisuję 1 a mam tak nazwane zdjęcie i jak znajdzie to klikam na nie i wychodzi mi z programu - włala !!!!
jak ktośma bardziej profesjonalny sposób to bedę wdzięczny za sugestie !!!

*

Offline bronek

• **
  • 206
  • Sprzęt: Era G1
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 20, 2006, 10:29:33 »
a na poważnie to jest jakiś sposób ???

<joke>można jeszcze zrobić soft-reset  :lol: </joke>

a tak na serio, jak już wszystko zawiedzie, to zajrzyj do dokumentacji, znajdziesz tam:
Switching between applications
You can switch between applications at any time. Just press Home and select an icon from
Favorites or Applications, or press a quick button. Your handheld automatically saves your work in
the current application and switches to the other application.

ponaddto, istnieje całkiem fajny programik: HomeWithFind.prc (do znalezienia przez google), który zastępuję pierwszą ikonę paska stanu wywołaniem systemowego Launchera, czyli właśnie zakończeniem aktualnie wykonywanego programu

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 20, 2006, 11:18:41 »

??? Kiedy niby nie dziala?
Masz jeszcze jeden przycisk home w polu virtual graffiti (classic)

jak dograc do tom tom 5 mape polski - czy wystarczy skopiować na sd i program sam ją wykryje ??

Skorzystac z installera....
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.