Legalność map pl-cz-sk-hu-map.v645

• 1 Odpowiedzi
  • 2566 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Toper

• **
  • 192
    • http://toperek.w.interia.pl
  • Sprzęt: Toshiba G900
Legalność map pl-cz-sk-hu-map.v645
« dnia: Grudzień 05, 2006, 22:13:15 »
Ściągnąłem wiadomo skąd taki pliczek pl-cz-sk-hu-map.v645.zip coby potestować i zobaczyć jak z dokładnością (popatrzyć sobie tylko mogę, bo i tak nie mam GPS, poza tym średnio mi to potrzebne, bo rzadko wyjeżdżam niestety :( ) no ale sobie popatrzyłem.
Moim zdaniem całkowitego laika jest nieźle, przynajmniej w Zakopanem dużo więcej ulic ;-) , ale czy to prawda, że tej mapy się nie da kupić, tylko jest "wyrżnięta" z iGO? Bo jeśli tak to bez sensu..., a może z TT6 jest?

Pozdrawiam
Toper
Pozdrawiam
Toper

*

Offline kwieto

• 2785
Re: Legalność map pl-cz-sk-hu-map.v645
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2006, 22:30:04 »
Cytat: "Toper"
ale czy to prawda, że tej mapy się nie da kupić, tylko jest "wyrżnięta" z iGO? Bo jeśli tak to bez sensu..., a może z TT6 jest?

Primo, iGO podobnie jak TomTom korzysta z map TeleAtlasu i stad ich podobienstwo, ktore  i zreszta sie na tym konczy. O "wyrznieciu" nie moze byc wiec mowy.
Nie jestem zreszta pewny czy v645 nie bylo przypadkiem wczesniej niz iGO z mapa Polski, ale moge sie mylic.

Secundo, Mapy te przeznaczone sa do urzadzen TomTom GO i wraz znimi byly sprzedawane

Tertio, obecnie sprzedawany (za c.a. 350-400PLN) TomTom 6 zawiera jeszcze dokladniejsza mape Polski, bo z 34% pokryciem, podczas gdy v645 ma pokrycie 26%

Quattro - o takie rzeczy lepiej pytac w dziale TomTom.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.