2. Na filmach na youtube nie widziałem czy jest możliwośc przewijania utworu.Na dole był tylko pasek głośności
Przy przewijaniu filmów / mp3 musisz "kliknąć" w górnej części ekranu i wtedy pojawi się dodatkowy pasek - właśnie do przewijania.
Bo za 3 miesiące wypuszczą Iphona 3gB który będzie miał obsługę A2DP
a za 6 miesięcy IP3g2 który tym razem będzie w pełni 3G bo dadzą mu kamerkę z przodu
czasem nie rozumiem tej ich polityki omamiania i naciągania ludzi
Polityka jest bardzo prosta - naczelna zasada brzmi "Zarabiać pieniądze". Pół biedy, jeżeli z owych ograniczeń zdają sobie sprawę klienci - gorzej jest jak mają nadzieję na coś - a później rozpoczyna się "płacz" na forach internetowych i pytania: "nie mam raportów SMS", "jak wysłać MMS'a", "nie mogę nic wysłać przez Bluetooth", "nie mogę zdjąć simlocka".
Wiele osób stara się walczyć z WM posiadając iPhone jak również iPhone posiadając WM - a ja postanowiłem mieć je oba - taki mały kompromis z mojej strony.
Moją decyzję o zakupie iPhone odkładałem dość długo, a największą przeszkodą według mnie była niedostępność urządzenia w sklepach. Nie miałem zamiaru stać w kolejkach w nocy, aby móc dostać iPhone - taki sport to nie dla mnie.
Zdawałem sobie sprawę też z ograniczeń jakie iPhone miał we wcześniejszej wersji (zarówno hard- jak i software'owej) i po dłuższym zastanowieniu i możliwości przetestowania iPhone u znajomych - zdecydowałem się.
To co dla wielu osób może być wadą - dla mnie jest zaletą. Mówię tu o GPS'ie i o Google Maps. O ile takie rozwiązanie jest dość wątpliwe w przypadku nawigacji podczas jazdy samochodem - o tyle doskonale sprawdza się w przypadku nawigacji pieszej. Mieszkam w Londynie i nie znam na pamięć całego miasta, wszystkich dzielnic i zdarzało się nie raz, że musiałem trafić w jakieś obce dla siebie rejony (np. z ogłoszenia) a takowy GPS doskonale się sprawdza.
Przeglądarka internetowa - urzekła mnie od razu. O ile najnowsza wersja Opery próbuje dorównać już dla Safari o tyle Safari na chwilę obecną bardzo dobrze radzi sobie ze stronami, z ich powiększaniem, dopasowaniem do ekranu itd. Zainspirowany tym, postanowiłem stworzyć wersję strony specjalnie dla iPhone - optymalizując pod wyświetlacz w tym urządzeniu. (Jeżeli ktoś ma ochotę zajrzeć, to zapraszam:
http://www.iphone3g.za.pl )
iPhone nie jest dla mnie religią, czy jedynym słusznym produktem. Przeszedłem w swoim życiu fazę fascynacji Symbianem i nie twierdzę wcale, że nie wrócę do niego. Posiadałem przez jakiś czas urządzenia Blackberry, fascynowałem się telefonami NEC w wersji 3G, stale korzystam z Windows Mobile, używam Palm OS a nawet w swoich zasobach posiadam starego Psion'a REVO+ - a iPhone po prostu powiększył moją kolekcję urządzeń, które lubię. Nie mam zamiaru wywyższać żadnej z platform - po prostu jedne mają to, drugie mają tamto i zamiast wybrać coś kosztem czegoś - zdecydowałem się na coś plus coś :-)
iPhone "przemówił" też do mnie swoim planem taryfowym (a jednocześnie ceną samego urządzenia). Mam 1200 minut, 500 SMSów, nieograniczony dostęp do internetu za przystępną (według mnie) cenę - 45 funtów miesięcznie.