Krok po kroku

• 4 Odpowiedzi
  • 1578 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krok po kroku
« dnia: Październik 07, 2009, 10:15:47 »
Od kilku dni przeglądam forum lecz brak jasnych informacji zmusza mnie do rozpoczęcia tego wątku, co mam nadzieje pomoże też innym w mojej sytuacji.
Wszedłem w posiadanie używanego  iPhon-a 3G , który posiada zainstalowane różne programy miedzy innymi cydia, ice i mase różnych ale do rzeczy .

1)Proszę szanownych specjalistów o opisanie krok po kroku od czego zacząć, jaki program zainstalować na kompie (PC) aby mieć możliwość wgrywania innych programów na mój telefon (nie koniecznie z appstore) i wreszcie jak się instaluje nowe programy i skąd można je ściągać?

2)Jednocześnie proszę też o informację w jaki sposób lub za pomocą jakiego programu można "hurtowo" usunąć wszystkie kontakty po poprzednim właścicielu .

3) chcę też zainstalować mapy polski proszę o rade jaka jest obecnie najlepsza i standardowe pytanie jak to zrobić.

Z góry dziękuje za informację.

Jak już pisałem odpowiedź na moje pytania pomogą wielu nowym posiadaczom iPhon-a

jeżeli gdzieś na forum jest to wszystko opisane jasno i spójnie to proszę o link.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Krok po kroku
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2009, 10:31:19 »
1. Zainstaluj iTunes na komputerze i z jego poziomu mozesz instalowac wszystko.

2. najpierw podaj jaki masz FW w iPhone i czy masz simlocka czy nie, wtedy bedzie najprosciej zrobic restore...

3. Mozesz kupic w AppStore np. Navigona albo iGo.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2009, 10:58:26 »
1)a o cydi to możesz mi coś napisać bo też chciałbym ogarnąć ten program , chyba że to narusza jakoś regulamin ....

2)3.0.1

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2009, 15:08:45 »
1)a o cydi to możesz mi coś napisać bo też chciałbym ogarnąć ten program , chyba że to narusza jakoś regulamin ....

W cydii nie ma nic nieleganego. Tam trafiaja programy ktorych apple nie dopuscilo do appstore w duzym uproszczeniu.

2)3.0.1

Ale masz simlocka czy to iP z np. Ery bez simlocka ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2009, 15:31:44 »
z tego co wiem to iP bez simlocka brany z ery  .