Zmodyfikowany Apndroid

• 7 Odpowiedzi
  • 2767 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lux4

• **
  • 225
  • Sprzęt: symb>bb>andro
Zmodyfikowany Apndroid
« dnia: Sierpień 11, 2010, 14:48:24 »
Witam,
ktoś kiedyś opisał, że istnieje zmodyfikowany Apndroid, który już nie robi problemów z włączeniem neta bez konieczności restartu telefonu.
Niestety u mnie wersja z Marketu powoduje, ze po odblokowaniu neta konieczny jest jeszcze restart fona co jest mocno wpieniające....to samo robi ToggleData.
Gdzie znajdę tego zmodyfikowanego?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Zmodyfikowany Apndroid
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 11, 2010, 14:54:01 »
APN on off sprawdzałeś?

*

notosiup

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2010, 17:14:58 »
Ogólnie widzę, że działanie programów do blokowania internetu to loteria. Ogólnie uznane jest, że na spicy z 2.1 nie działa apndroid, a działa toggle data. U mnie jest odwrotnie. Podobnie jest u paru innych osób z innymi urządzeniami. Nie ma więc jednej recepty na zablokowanie internetu, trzeba samemu do tego dojść metodą prób i błędów.

*

Offline maryush

• 1847
    • http://maryush.pdaclub.pl/
  • Sprzęt: i5700, HTC TyTN, FS LOOX 720, Palm III
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2010, 22:38:36 »
jak nie ma - wlaczasz 2g w opcjach, albo dodajesz do nazw punktow dostepowych cokolwiek - tka by byly bledne i juz po problemie...

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2010, 07:19:14 »
http://pdaclub.pl/forum/i5700/problem-z-apn-rozwiazany-wymagany-root/ - z tym programikiem to nie jest loteria.
Wszystko ładnie działa, a cały problem jest szerzej opisany.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 12, 2010, 14:45:06 »
Ja używam widżetu " Extended Controls", masz tam więcej opcji do włączania/wyłączania, np: 2g/3g, WiFi, GPS itp oraz opcje Data network, która bardzo dobrze się sprawuje - jeżeli interesuje Cię tylko ta jedna opcja z tego widżetu to ustawiasz jego rozmiar (jest kilka) na 1x1 i zaznaczasz że chcesz tylko korzystać z tej jednej funkcji i wszystko śmiga. U mnie działało na każdym Romie, obecnie jadę na I570EXXJG2 i jeszcze nie miałem problemów.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2010, 09:14:06 »
Ja używam widżetu " Extended Controls", masz tam więcej opcji do włączania/wyłączania, np: 2g/3g, WiFi, GPS itp oraz opcje Data network, która bardzo dobrze się sprawuje - .............

A jaką aplikację należy mieć zainstalowaną aby móc uruchomić ten widżet "Extended Controls"?

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2010, 09:18:36 »
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...