Zegar A'la Sense :)

• 11 Odpowiedzi
  • 3225 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kafar55

• **
  • 187
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 8GB
Zegar A'la Sense :)
« dnia: Grudzień 18, 2012, 14:21:19 »
Witam.
Czy wie ktoś gdzie może znajde animowany zegarek znany z sense?
Szukałem na xda, w markecie (tu raczej oczywiste że nie znajde ;p) i na googlach... nigdzie ani śladu po animowanym zegarku z sense.
Wygląd nie ważny, czy z sense 4 czy 3, ważne aby był animowany (może być nawet bez pogody) ale ważne aby się tak ładnie "flipował" :P
Za wszelkie wskazówki będę potwornie wdzięczny :)
Przy okazji, szukam jakiegoś ciekawego launchera na andka 2,3. Testowałem te wszystkie z marketu (holo, go, adw, pro itp) i jakoś żaden mi się nie podobał, jeśli znacie ciekawe alternatywy to również za te informacje byłbym wdzięczny :)
Pozdrawiam!
Hp Ipaq h1940 -> E-ten Glofish X500 -> HTC Kaiser -> HTC Touch Diamond -> HTC Rhodium -> SE Ck13i -> iPhone 3G 16GB -> Nokia 5530 -> HTC HD2 -> SE Neo V -> HTC Mozart -> HTC HD2 -> Nokia n8 -> Samsung Galaxy S -> ZTE Grand X In -> HTC Desire -> S Galaxy S

*

don.kamillo

Odp: Zegar A'la Sense :)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2012, 14:31:29 »
Naprawdę nie wiem, co wy z tym zegarkiem. Poza tym, było na forum mnóstwo razy: nie ma idealnego zegarka sense, bo sense jest chroniony prawem patentowym. Już BeautifullWidget  musiało zmodyfikować swój zegarek, bo był za bardzo podobny.
Są inne, podobne, ale identycznych nigdy nie będzie.

Co do launcherów, to właśnie wymieniłeś najpopularniejsze. Pozostałe są niszowe i nie wydaje mi się, aby były w czymkolwiek lepsze. Względnie sprawdź jeszcze ten od MIUI.

*

Offline kafar55

• **
  • 187
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2012, 14:37:54 »
Po prostu, wszystkie inne są brzydkie, "niedorobione", pixelują się, sense mi się bardzo podoba, a z tego względu że jestem (a raczej byłem) długim posiadaczem telefonów od HTC na windowsie, to tam zawsze było sense i ten piękny zegar :) - i podejrzewam że wiele osób ma tak samo.
Może być trochę inny / zmodyfikowany, nie przeszkadzałoby mi to, ale zależy mi na tym aby był animowany :)
Na ICS, JB używam "Clock Widget4ICS" i jest bardzo dobry, prosty i przede wszystkim ostry, a nie jakiś rozmazany...
Co do launcherów, jakoś przeżyje jeśli nie ma nic lepszego, no to chyba zostaje tylko GoLauncher.
Pozdrawiam!
Hp Ipaq h1940 -> E-ten Glofish X500 -> HTC Kaiser -> HTC Touch Diamond -> HTC Rhodium -> SE Ck13i -> iPhone 3G 16GB -> Nokia 5530 -> HTC HD2 -> SE Neo V -> HTC Mozart -> HTC HD2 -> Nokia n8 -> Samsung Galaxy S -> ZTE Grand X In -> HTC Desire -> S Galaxy S

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2012, 15:20:20 »
A Fancy Widget próbowałeś?
Jest do niego trochę skórek za free. Może coś dobierzesz...

BTW.
Zgadzam się z don_kamillo, że temat zegarka podobnego do tego z sense nie jest raczej nowy...
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline kafar55

• **
  • 187
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2012, 15:37:11 »
A Fancy Widget próbowałeś?
Jest do niego trochę skórek za free. Może coś dobierzesz...

BTW.
Zgadzam się z don_kamillo, że temat zegarka podobnego do tego z sense nie jest raczej nowy...
Owszem zgadzam się z tym że temat był wałkowany... ale jak sami wiecie, deweloperzy pracują, i co jakiś czas są nowości, dlatego stwierdziłem że zapytam :) Wieczorem przewałkuje ten fancy widget, ale chyba już go miałem...
A to to jest animowane? HD Widget's jest ciekawy, ale jak to mawia Ferdynand:
primo 1. płatny
primo 2. nie jest animowany
primo 3. pobiera 20mb + ramu (ale jak byłby animowany to i 40mb bym zdierżył :) )
Jeszcze jakieś propozycje?:)

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2012, 17:00:10 »
Czemu Ci tak na tej chorej animacji zależy? Masz na myśli tylko animację zegara czy tą pogody? Ta od pogody jest do doinstalowania w Beautifull widgets i jest bliźniacza. A animację zegarka nawet HTC skróciło do minimum, bo wszyscy narzekali, że za dlugie i tylko przeszkadza...
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline ziom5510

• **
  • 188
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 18, 2012, 17:45:22 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1799417

:mrgreen: Na dole masz instrukcje jak to zrobić
SAMSUNG GALAXY S23 256 GB  Green

*

don.kamillo

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 18, 2012, 17:48:34 »
Kafar, a może napierw napiszesz, co masz za telefon? HD2 z podpisu? I nie ma na niego edycji andka z Sense?

*

Offline kafar55

• **
  • 187
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 18, 2012, 18:21:34 »
Dziękuje za zainteresowanie :) właśnie zmieniałem system w HD2, więc jak zawsze wszystko powyłączałem na kompie aby uniknąć zawieszki :)
Tak posiadam HD2, aktualnie na andku 2.3.7 nie chce romu "w edycji sense" ponieważ jak dla mnie jest Ona nie używalna, nie lubię widgetów, na tych romach z sense jest może 150mb ramu... ten zegar tak jak pisałem, jak dla mnie jest idealny, a zależy mi na animacji bo lubię jak coś się dzieje na ekranie. :) Oczywiście chodzi mi o animacje samego zegara... Wyżej pisałem że może być bez pogody  :E.
ziom5510 zaraz sprawdzę Twój link, bo aktualnie mam trochę roboty i jak będą jakieś efekty to dam znać :)
Pozdrawiam!

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 18, 2012, 19:15:16 »
A ja chętnie się dowiem jak naprawić FW1.3 W okolicach wakacji na Desire Z mi się zepsuł i nie znajdywał już prognoz pogody, w ogóle. I tak na każdym innym telefonie i romie.
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline qwerty90

• **
  • 224
  • Sprzęt: LG Nexus 4
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 18, 2012, 19:35:19 »
To jest normalne że nie pokazuje pogody, podobno zablokowali jakiś adres czy co ...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2012, 20:25:50 wysłana przez qwerty90 »
Htc Tytn II ->-> Magic->HTC TP 2 -> 6300 -> S avila -> xperia x8->x10 -> k550i-> ->Hd2 -> e52 -> SGS -> iphone 3g -> iphone 4 -> Samsung delphi ->ace -> Galaxy Nexus ->Note->One S->Se LWW-> SGS 2->Desire HD->defy->Desire S->S2->HTC One S

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 18, 2012, 20:15:17 »
No czyli jednak już umarł. A jeszcze miałem ostatnio nadzieję jak ktoś pisał, że działa normalnie :d
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >