Wybieranie głosowe

• 6 Odpowiedzi
  • 7958 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wybieranie głosowe
« dnia: Sierpień 02, 2011, 14:36:04 »
Witam!

Chłopaki gdzie się w tym fonie włącza wybieranie głosowe o ile takowe jest dostępne? Mam słuchawkę bluetooth i nie wiem jak korzystać z tej jakże wygodnej podczas jazdy funkcji. Pozdrawiam

Połączone: Sierpień 02, 2011, 14:39:24
"Funkcja wybierania głosowego kontaktów (Voice Dialing) za pośrednictwem słuchawki Bluetooth nie działa w pełnej formie. Możliwe jest korzystanie z niej, ale tylko gdy mamy aktywne połączenie internetowe, co niestety drastycznie ogranicza użyteczność"

Nie mówicie mi że to prawda i powiedzcie że da się to zmienić bo ja pierdziele.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2011, 14:39:24 wysłana przez Maverick1405 »

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: Wybieranie głosowe
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2011, 20:37:57 »
[...]

Voice Speed Dial
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline shoovar

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC DHD, Nokia 5800, GoClever 5066FMBT, AM EU
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2011, 16:41:53 »
Kupujesz w markecie za 18 zoli Cyberon Voice Commander i masz pełną obsługę głosową telefonu, niezależnie od połączenia z netem. Prawie 20 zoli wydatku, ale naprawdę warto jeśli potrzebujesz wybierania głosowego. Żeby korzystać z systemu rozpoznawania mowy wbudowanego w androida faktycznie potrzeba połączenia z netem, ale ten system nie umożliwia wybierania głosowego tak jako takiego. umożliwia głosowe wyszukiwanie w kontaktach, dyktowanie SMS,ów, itp. Właściwie wszędzie gdzie pojawia się klawiatura do wpisania czegokolwiek można, dzięki wybieraniu głosowemu google, zamiast wpisywać tekst podyktować go, ale nie da się wybierać głosowo, czyli naciskasz przycisk w słuchawce i mówisz z kim ma połączyć. Taką funkcjonalność uzyskasz tylko dzięki dodatkowym programom, z których ja polecam jak na wstępie

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 19, 2011, 14:45:54 »
Jak zmusić Cyberona do pracy ze słuchawką bluetooth? Gdy wcisnę na słuchawce odpowiednią kombinacje to uruchamia mi sie w telefonie Voice Talk, a nie Cyberon..... To samo z telefonu - dwa uderzenia w telefon lub 2 przycisniecie Home wywoluje Voice Talka, a nie Cyberona...
Jak zdezaktywowac tego Voica Talka ????

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2011, 20:24:26 »
W manualu od Cynerona jest napisane aby po instalacji i sparowaniu z urządzeniem BT zrestartować telefon, więc może tego kroku zabrakło?
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

*

Offline 110011

• 13
  • Sprzęt: GT-N7000
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2011, 20:08:39 »

Odświeżam wątek.

Udało się komuś sprawić aby Voice Talk nie był domyślnym programem?
Jak sprawić aby cyberon przejął domyślne funkcje wybierania głosowego?

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 18, 2011, 15:42:01 »
Domyślnie w jakim sensie. Gdy dusze zieloną słuchawkę na zestawie głośno mówiącym uruchamia się Cyberion. Jeśli u Ciebie tak nie jest to wejdź w zarządzanie aplikacjami i w Voice Talk i usuń myślne dla niej. Restart telefonu na wszelki wypadek i po przytrzymaniu zielonej słuchawki (u mnie tak jest) na zestawie głośnomówiącym pojawia się na telefonie wybór Voice Talk i Cyberion zaznaczasz domyślnie i wybierasz Cyberion i od tej pory uruchamia się zawsze Cyberion.
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon