Wiadomosci sms

• 2 Odpowiedzi
  • 1113 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wiadomosci sms
« dnia: Styczeń 11, 2011, 01:19:26 »
witam
Po długi zwlekaniu i z jeszcze większą dozą niepewności przesiadłem się wreszcie na andka i .....jest ok:) powiem więcej jest super!!! Ten system po prostu powala na kolana.
Teraz prosiłbym doświadczonych androidowców o kilka rad:

1. czy jest możliwość szczegółowego ustawieni opcji sms tzn. vip-ów, kont, bespiecznej skrzynki itp??

2. jakie programy warto zainstalować - mam wgrany MCCM SE V3.4 FroyoStone Sense

3. jak wygląda sprawa synchronizacji kontaktów z outlook-iem?

Jeśli wszystko będzie hulać jak do tej pory chyba na leonie zostanie nand:):)
pozdrawiam
SPV M650 -> Diamond -> HTC HD2 -> samsung galaxy note

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
Odp: Wiadomosci sms
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2011, 02:17:43 »
1. czy jest możliwość szczegółowego ustawieni opcji sms tzn. vip-ów, kont, bespiecznej skrzynki itp??
Niestety nie doszukałem się takich opcji nawet w DHD. Pozostaje ci wypróbować jakiegoś alternatywnego klienta wiadomości - klient HTC raczej tego nie ma.
2. jakie programy warto zainstalować - mam wgrany MCCM SE V3.4 FroyoStone Sense
To jest temat rzeka. Polecam poczytanie działu "Oprogramowanie Android"
3. jak wygląda sprawa synchronizacji kontaktów z outlook-iem?
Na komputerze instalujesz HTC Sync, po tym podłączasz HD2 do komputera. Z listy trybów USB wybierasz HTC Sync i potwierdzasz. Czekasz aż HD2 i HTC Sync się "zobaczą", wpisujesz sobie nazwę urządzenia. Potem można tam skonfigurować synchronizację z MS Outlook. (u mnie jest tylko Kalendarz Windows, bo nie mam Outlooka):
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

Odp: Wiadomosci sms
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2011, 04:59:34 »
niestety tel nie daje się zsynchronizować, na komp. HTC Sync, wersja: 2.0.4, w tel włączona opcja debugowania i ...... :undecided:
SPV M650 -> Diamond -> HTC HD2 -> samsung galaxy note