Szukam kalendarza z listą świąt itp.

• 6 Odpowiedzi
  • 5875 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alfi34

• *
  • 66
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Szukam kalendarza z listą świąt itp.
« dnia: Styczeń 09, 2011, 17:36:33 »
Witam.

Poszukuję na moją Milestone kalendarza (najlepiej z widgetem), który automatycznie pobierałby z internetu święta jakie będą w ciągu najbliższych dni. Wiem, że Launcher Pro Plus ma taki kalendarz wbudowany, aczkolwiek chcę go zmienić na ADW Launchera i stąd ten problem. Wie ktoś może czy istnieje taka aplikacja? Albo czy można to jakoś obejść?
Sprzęt? Troszkę tego było, w ostatnim czasie:
Nokia E61->Nokia N95 8GB->Nokia E71->Toshiba G900->Toshiba TG01->Nokia N96->Motorola Milestone..

Odp: Szukam kalendarza z listą świąt itp.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2011, 21:01:34 »
Standardowy kalendarz googla ma coś takiego jak "Święta polskie". Zaloguj się na konto google, wejdź w kalendarz i włącz sobie wcześniej wspomniany kalendarz. Jeśli masz włączoną synchronizację w telefonie, to w kalendarzu automatycznie pojawią się święta.

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2011, 12:44:24 »
Tak jak pisze Adam T. - z jednym wyjątkiem: Boże Ciało. Z jakiegoś powodu guglowy kalendarz dla Polski nie ma tego święta wprowadzonego, co już od dawna jest przedmiotem kpin. Ale poza tym również polecam takie rozwiązanie. Cokolwiek, co synchronizuje się z kalendarzem google będzie świetnie się spisywać.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 10, 2011, 13:37:08 »
Tak jak pisze Adam T. - z jednym wyjątkiem: Boże Ciało. Z jakiegoś powodu guglowy kalendarz dla Polski nie ma tego święta wprowadzonego, co już od dawna jest przedmiotem kpin. Ale poza tym również polecam takie rozwiązanie. Cokolwiek, co synchronizuje się z kalendarzem google będzie świetnie się spisywać.

U mnie jest ;)

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2011, 14:32:50 »
Poproszę łopatologicznie wskażać gdzie jest taka funkcja - przejrzałem całe ustawienia kalendarza i nigdzie czegoś takiego nie widziałem :mysli:
Lost in universe.

*

Offline alfi34

• *
  • 66
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2011, 15:17:43 »
Ja mam coś takiego i jak ustawię, by kalendarz ukrył "święta polskie" to w kalendarzu oryginalnym nic się nie dzieje, a w tym z Launchera Pro znikają, aczkolwiek, gdy zrobię, że święta są widoczne, to Launcher Pro je wyświetla, a kalendarz wbudowany nie ;/

@damkol, u mnie jak włączysz kalendarz i kliniesz menu->więcej->kalendarze, to tam mam swój login z konta google oraz listę aktywnych kalendarzy.
Sprzęt? Troszkę tego było, w ostatnim czasie:
Nokia E61->Nokia N95 8GB->Nokia E71->Toshiba G900->Toshiba TG01->Nokia N96->Motorola Milestone..

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 10, 2011, 15:22:27 »
Właśnie to zauważyłem - że to nie jest opcja kalendarza, tylko nowy kalendarz. Przydatna rzecz.
Lost in universe.