Synchronizacja z Outlook

• 117 Odpowiedzi
  • 63287 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Synchronizacja z Outlook
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 01, 2011, 21:12:00 »
Wydaje się, że jedynym istniejącym realnym rozwiązaniem pozostaje:
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-android/jak-szybko-i-bezpiecznie-migrowac-z-wm-do-androida-pim/msg1532984/#msg1532984

Prawdę mówiąc zakrawa to na paranoję !!!

Wygląda na to, że Android służy dzieciom do zabawy i kropka !

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 02, 2011, 09:52:28 »
Czyli co, twoim zdaniem każdy kto nie korzysta z Outlooka do dziecko? :mysli:
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 02, 2011, 17:06:30 »
Wydaje się, że jedynym istniejącym realnym rozwiązaniem pozostaje:
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-android/jak-szybko-i-bezpiecznie-migrowac-z-wm-do-androida-pim/msg1532984/#msg1532984

Prawdę mówiąc zakrawa to na paranoję !!!

ten opis to starocie, kupujesz LG podłączasz po instalce pc suite i działa
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 02, 2011, 18:09:20 »
No ok, ale to jest wątek ogólny a nie tylko dla LG.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 02, 2011, 19:12:56 »
No tak, ale staram się uświadomić kolegę że czasy się zmieniają i to nie jest problem braku obsługi przez Android tylko olewka producentów słuchawek
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 03, 2011, 08:20:11 »
No tak, ale staram się uświadomić kolegę że czasy się zmieniają i to nie jest problem braku obsługi przez Android tylko olewka producentów słuchawek
No nie do końca, bo gdyby obsługa tego była w Androidzie, to nie trzeba by było liczyć na producentów słuchawek. Ale synchronizacja z Outlookiem po kablu będzie odchodzić do lamusa, bo już nawet Microsoft tego nie oferuje przy WP7.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 03, 2011, 17:23:59 »
Postawiłem sobie Exchange :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline sm

• *
  • 59
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 14, 2011, 21:45:35 »
może wypróbujcie to:
http://www.funambol.com/

sm

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 26, 2011, 13:13:53 »
Postawiłem sobie Exchange :)

Kocureq .... mozesz cos wiecej napisac ? synchronizujesz wszystko miedzy outlookiem a s-planer w note ? jade na Touch HD i sie zastanawiam nad Note ale jak czytam o problemach z synchronizacja to szeroko oczy otwieram bo w HD to idzie w kilka sekund i gotowe ..... a synchronizacje pelna z outlook musze miec bo bez tego nie istnieje w pracy po porostu i jesli jej nie ma to wole dalej zabytkowego HD na WM niz jakiego kolwiek wypasionego andka ..... z gory dzieki
pozdro
slaw

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 26, 2011, 14:19:27 »
Synchronizacja z Exchange też była dla mnie kluczowym zagadnieniem przy przejściu na Andka. Ze zdziwieniem stwierdziłem, że wszystko chodzi bardzo dobrze. Niestety certyfikaty autoryzacyjne są skutecznie omijane przez Android, więc nawet nie musiałem generować nowych (dla niektórych może być to wada).
Nie synchronizuję zadań.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
Synchronizacja z MS Outlook: gSyncit czy CompanionLink?
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 26, 2011, 15:02:15 »
Może ktoś podpowiedzieć, który program lepszy?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline sl@w

• *
  • 51
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 26, 2011, 18:24:47 »
znalazlem jeszcze mobisynapse, wg producenta chodzi to z system 64bit i jak widze jest 20 baksow tansze od companionlink

nie moge uwierzyc ze samsung czy HTC nie dopracowali swoich wtyczek do outlooka z andka
nie zalezy im na klientach biznesowych ? czy komus sie to podoba czy nie outlook pomimo swoich wad nie ma w zasadzie zadnej sensownej konkurencji na rynku i stal sie standardem
pozdro
slaw

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 26, 2011, 21:15:38 »
Klienci biznesowi synchronizujący dane z Outlookiem? Eh? A od czego jest Exchange? :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 26, 2011, 21:22:43 »
Nie każda firma chodzi na Exchange (całe szczęście).
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 26, 2011, 22:15:51 »
Nie wiem czy było ale...

http://syncdroid.net/

Zestawienie programów do synchro...

Ja używam ( a raczej testuje gsyncit ) i nawet daje rade... prócz notatek :/ :/ tutaj wkroczył evernote który jest nawet ok..

« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 10, 2011, 08:35:19 »
Ja do synchronizacji używam My Phone Explorer. Działa również przez bluetooth. Niestety miałem problem z outlook w systemie win64. Program jest darmowy do pobrania ze strony producenta.

*

Offline sl@w

• *
  • 51
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 11, 2011, 16:27:39 »
testuje od zakupu Note MPE pod XP-32bit.... kalendarz i kontakty synchronizuje poprawnie, gorzej z zadaniami = synchronizacja jest tylko do widgeta MPE Task - nie sychronizuje z S-planner w Note, podobnie notatki - tutaj zupelnie bez sensu bo te z Nota sa niewidoczne dla kompa i odwrotnie, notatki mozna przezyc jeszcze ale synchronizacji zadan mi brakuje. Niestety platny companion tez sychronizuje te rzeczy do 'swoich' widgetow z tego co czytam wiec w niczym nie jest lepszy. MPE smiga mi po WiFi
pozdro
slaw

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 11, 2011, 20:23:00 »
No nie do końca, bo gdyby obsługa tego była w Androidzie, to nie trzeba by było liczyć na producentów słuchawek. Ale synchronizacja z Outlookiem po kablu będzie odchodzić do lamusa, bo już nawet Microsoft tego nie oferuje przy WP7.
u mnie raczej nie odejdzie do lamusa bo mam fona podpiętego do kompa ze względu na pisani sms-ow z klawiatury i zgrywanie fotek, na szczęści lg zadbało o wszystko aby w domu nie ruszać fona skoro siedzimy przed kompem. ale moglii to zrobić też przez wi-fi skoro dali nawet po bt

Odp: Synchronizacja z MS Outlook: gSyncit czy CompanionLink?
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 20, 2011, 01:59:09 »
Może ktoś podpowiedzieć, który program lepszy?

Chętnie:
Po zakupie "androida" szokiem dla mnie było, że taka oczywistość jak synchronizacja z PC w tym z OUTLOOKiem tu nie istnieje  :shock:
Wcześniej pod WM czy w ericsson`ach i nokiach - zawsze było oczywiste, że mam to samo w tel co w PC   :ok:

Więc wynalazłem pośród bałaganu dezinformacji i natłoku pytań bez odpowiedzi link do http://www.companionlink.com/downloads/
Nagła potrzeba posiadania aktualnych danych pod ręką przyspieszyła decyzję o zakupie.

Wybrałem wersję synchronizacji OUTLOOKa poprzez GMAIL i jest to doskonały wariant. Mam stale dostępne aktualne dane nie tylko na PC i w HTC ale również ONLINE wszędzie gdzie zaloguję się na GMAIL    :ok:
Program świetnie działa od kilku miesięcy i pod XP i WIN7/64bit    :D

Popatrzcie na tabelę http://syncdroid.net/ tam widać, że nie ma alternatywy, a już na pewno żadnej bezpłatnej.

Kto ma jeszcze jakieś pytania?    :)

*

Offline sl@w

• *
  • 51
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 20, 2011, 20:45:56 »
Ja .... nie pytania tylko powazne ALE
zbyt cenne dla mnie mam to co wymieniam miedzy PC i fonem by 'udostepniac' to pro publico bono przez gmail
zbyt cenie sobie prywatnosc .... ale to juz jak kto lubi i woli

a z pytan : 'zadania' z outlook tez ci poprawnie synchronizuje przez gmail i kompana ?
pozdro
slaw

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 21, 2011, 07:06:09 »
oo a gdzie gmail udostępnia nasze dane publicznie?
kolejna spiskowa teoria dziejów?  :-?

« Odpowiedź #111 dnia: Marzec 13, 2012, 00:14:05 »
Zadania działają tak samo jak kontakty z fotkami itd itp... również pod WIN7 64bit

Można synchronizować wszystko bezpośrednio do Andka (bez google) - wystarczy wybrać inny wariant companionlink, nie wiem tylko jak będzie działał taki fon bez internetu...

« Odpowiedź #112 dnia: Maj 05, 2012, 09:10:37 »
Witam,

Podłączę się z moim problemem.  :)

Od kilku dni mam problem z synchronizacją kontaktów z Outlook 2003. Za każdym razem jak chcę zrobić synchronizację pojawia się następujący komunikat "Niepowodzenie pobierania Kontaktów. Sprawdź konfigurację interfejsu pomiędzy komputerem PC i telefonem". Poza kontaktami wszystko się synchronizuje, czyli wiadomości, aplikacje, itd. Do synchronizacji używam Android Managera. Wersja Androida 2.2.2.

Spotkaliście się z takim problemem?   

Pozdrawiam

Krzysiek

« Odpowiedź #113 dnia: Maj 23, 2012, 23:38:29 »
Synchronizacja z Outlook 2010 z programem MyPhoneExplorer http://www.fjsoft.at/en/downloads.php to po prostu BAJKA... :) Nie tylko dane z Outlooka ale tez SMS, historia połączeń, komunikacja przez WiFi. Polecam!

*

Offline mar9797

• *
  • 81
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3 + HTC Sensation
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 20, 2012, 21:21:32 »
Synchronizacja z Outlook 2010 z programem MyPhoneExplorer http://www.fjsoft.at/en/downloads.php to po prostu BAJKA... :) Nie tylko dane z Outlooka ale tez SMS, historia połączeń, komunikacja przez WiFi. Polecam!
Zainstalowałem MyPhoneExplorer i próbuję znaleźć opcję do synchronizowania z Outlookiem i jakoś nie widzę, czy tam trzeba coś doinstalować ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2012, 21:27:47 wysłana przez mar9797 »
Kolejno były: HP 6515 -> Toshiba G900 -> I-mate 9502 ->  HTC Diamond -> HTC TP2 -> HTC HD2 -> HTC Sensation  -> Galaxy Note -> Galaxy S3

« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 20, 2012, 22:12:53 »
Z tego co pamiętam, to on synchronizuje tylko kontakty i kalendarz z Outlookiem.
Osobiście polecam VCOrganizer. Synchronizuje wszystko z Outlookiem ( kontakty, notatki, zadania, kalendarz ), i co dla mnie najważniejsze, można go synchronizować po USB, wstawiam Notkę w stację, jeden klik i wszystko się pięknie aktualizuje i synchronizuje.

*

Offline mar9797

• *
  • 81
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3 + HTC Sensation
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 20, 2012, 22:23:09 »
OK, dzięki, zaraz sobie sprawdzę.
VCOrganizer rzeczywiście daje radę, problem w tym, że ściąga on dane z kontaktów, zadań i kalendarza do swojego softu na telefonie a nie systemowego, chyba najlepszym rozwiązaniem jest HTC Sync, problem w tym, że chyba trzeba wrócić do telefonu HTC.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2012, 22:41:42 wysłana przez mar9797 »
Kolejno były: HP 6515 -> Toshiba G900 -> I-mate 9502 ->  HTC Diamond -> HTC TP2 -> HTC HD2 -> HTC Sensation  -> Galaxy Note -> Galaxy S3

*

Offline kuba1961

• 681
« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 08, 2013, 13:13:25 »
Nie wiem czy znacie taki:
Na www.outlook.com zakładasz konto
Do Outlooka dogrywasz dodatek Outlook Connector dodajesz to założone konto do Outlooka
W Outlooku pojawia się nowy kalendarz i nowe kontakty
Kontakty stare kopiujesz do kontaktów konta outlook.com
Po chwili kontakty z Outloka na PC są już na www.outlook.com
Na telefon wgrywasz aplikację Hotmail lub Outlook.com z Google Play
I po synchronizowaniu (kalendarz, maile i kontakty) masz na Androidzie

To cos takiego jak Gmail ale Microsoftu - przyznam że działa gorzej ale używam tego

Dodam że pod konto mailowe na www.outlook.com można podpiąć inne skrzynki pocztowe (nawet gmail) i informacje o mailach pojawią się na telefonie.