Synchronizacja z Outlook

• 117 Odpowiedzi
  • 63302 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Synchronizacja z Outlook
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 12, 2010, 14:47:07 »
Generalnie wychodzi na to, ze Android nie jest urzadzeniem dla profesjonalistow... Bo wiekszosc ludzi potrzebuje podlaczyc urzadzenia, zsynchronizowac i zapomniec, to urzadzenie powinno sie dostosowywac do uzytkownika a nie na odwrot. Zwykly Kowalski moze sobie przestawic swoje przyzwyczajenia, powazni ludzie beda woleli wybac inna platforme niz byc odgornie ograniczani i zmuszani do czegos czego nie chca.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 12, 2010, 16:03:46 »
może z czasem coś się zmieni w tej materii?
Android to młoda platforma
jakiś łebski wymyśli odpowiedni soft i gtowe

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 12, 2010, 16:24:37 »
może z czasem coś się zmieni w tej materii?
Android to młoda platforma

To, ze mloda platforma to nie tlumaczy niczego, bo gdyby to byla nieznn firma to mozna jej wybaczyc, ale takiej potedze? Dlaczego wszyscy od zawsze to umieja zaimplementowac a Google nie ? iPhone od pierwszego dnia sie z calym windowsem synchrnizuje a Andrid nie umie...  :-|

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 12, 2010, 16:30:47 »
Ja wybaczam zielonemu robotowi :E
Ale rozumiem tez Twoje podejscie tj "bez przebaczenia".
Fakt, android powinien bezproblemowo synchronizowac sie Outlook i M$.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 12, 2010, 16:36:52 »
a może google robi to z premedytacją?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 12, 2010, 16:47:37 »
To nie linux. Bez roota będzie tylko "jak google/producent OEM doda"

android do zbyt wielu zastosowań się nie nadaje, nie rozumiem lansowania go na siłę (android na tablecie, absurd).
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 13, 2010, 11:01:45 »
To nie linux. Bez roota będzie tylko "jak google/producent OEM doda"

android do zbyt wielu zastosowań się nie nadaje, nie rozumiem lansowania go na siłę (android na tablecie, absurd).

chyba się zabiore za root mojego androida, ciekawe czy się uda
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 02, 2010, 10:55:33 »
Ja znalazlem rozwiazanie: My Phone Explorer.
Dziala z Outlookiem 2007 pod Windowsem XP:)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 02, 2010, 11:04:44 »

Nie ma to jak odpisac po 10 miesiacach... patrz na daty na przyszlosc.

« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 02, 2010, 11:30:40 »
Biorac pod uwage, ze znalazlem wlasnie TEN watek pomyslalem, ze warto wlasnie w nim wpisac.
Jesli to nie jest ok, prosze o skasowanie, a tacy jak ja niech szukaja dalej po forum.
Jak rozumiem - lepsze jest mnozenie watkow?

*

Offline zycho

• *
  • 54
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 03, 2010, 20:05:51 »

Rewelacja. Synchronizuje bezpośrednio z Outlookiem (u mnie 2010). Na Galaxy S działa bezproblemowo.

Połączone: Listopad 03, 2010, 20:18:40
Wyczytałem też dziś, że Birdie jest w trakcie pracy nad birdiesync dla androida. W końcu! Na WM birdiesync bez żadnych problemów i niespodzianek synchronizował kontakty, kalendarz, zadania i emaile bezpośrednio z Thunderbirdem. Ciekawe jak będzie z androidem.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2010, 20:18:40 wysłana przez zycho »

« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 04, 2010, 16:09:57 »
Cieszę się, że wątek odżył! Poza dyskusją jest to, że Outlook jest w zasadzie podstawową aplikacją dla biznesu, tak naprawdę to nie ma alternatywy na rynku. Z kolei synchronizacja z komputerem osobistym (u mnie z laptopem), ewentualnie z serwerem firmowym, przy tym prosta i pewna, to dla znakomitej większości osób prowadzących biznes warunek przy zakupie pda z funkcją telefonu (palmofonu).
Ja rozczarowany WM (niesygnalizowane ucieczki danych w trakcie synchronizacji) zmieniłem na Symbiana (tu "wycieki" z pamięci  w SE bardzo mnie dużo kosztowały, synchronizacja nokii była bez zarzutu ), teraz z konieczności używam BB, ale ze względu na ograniczenia wielkości maila do 2,8 MB oraz beznadziejną przeglądarkę chcę coś lepszego. Po tym wstępie, moim zdaniem koniecznym dla wyjaśnienia oczekiwań, liczę na potwierdzenie od osoby z podobnymi oczekiwaniami, że jakieś urządzenie z Androidem spełnia takie warunki. Outlook przede wszystkim. Wiem, że jestem w mniejszości, że wiele osób docenia przede wszystkim multimedialne zalety naszych zabawek, ale jest na pewno grupa, z którą z przyjemnością mogę się identyfikować. A może należałoby założyć niezależny wątek? Tylko nie na Hyde Parku, jak to ktoś mi kiedyś zaproponował (może był po kielichu?) ;-)))
Pozdrawiam

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 04, 2010, 19:56:37 »
okmadziar, jestem też przed zakupem androidowej słuchawki i też temat synchronizacji z Outlookiem jest dla mnie kluczowy. Pod WM się po prostu zapomina o problemie - zawsze i wszędzie wszystko jest zsynchronizowane.
Jak coś wybadasz to napisz tutaj.

PS. poczty google używam, ale tylko do hobby, nie wyobrażam sobie informowania google o tym co i z kim piszę zawodowo - niech karmią swoją wyszukiwarkę czym innym.
Dzięki
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 05, 2010, 08:59:58 »
Ja rowniez przede wszystkim uzywam Outlooka i potrzebowalem synchronizacji.
Co prawda troche problemow przezylem przy My Phone Explorer (nie byl winny Outlook, a przedziwne kalendarze google, ktore mi tenze portal wprowadzil sam z siebie), tym niemniej teraz - pysznie.
Co prawda moze Was wkurzyc troche fakt, ze kazde spotkanie / kontakt trzeba przedecydowac, tzn. ustalic - czy jak jest w Outlooku, a telefonie nie, to mozemy wybrac czy zrobic nowe w telefonie, pominac, czy usunac z Outlooka. Tym niemniej - jak juz zauwazylem - dosc logicznie jest to przeprowadzane, wiec teraz tylko rzucam okiem:)
Mam Samsunga Galaxy S i jestem BARDZO zadowolony z jego wspolpracy z Outlookiem przy pomocy MPE.
KIES jest do bani. Wiekszosc problemow, ktora mialem potem z synchronizacja - wynika z uzywania tego programu i faktu, ze glupieje przy pewnej porcji danych.

« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 05, 2010, 16:03:27 »
A może udałoby się nam zainteresowanym spotkać w większej grupie? Stawiam z przyjemnością kawę!
Pozdrawiam

*

Offline zycho

• *
  • 54
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 05, 2010, 18:59:29 »
Może ktoś doszedł z czym synchronizować zadania z Outlooka przez MPE?  MPE jest w opcjach synchronizacji: synchronizuj zadania - ale opcja jest nieaktywna. Pewnie jest potrzebny program do zadań na androida. Próbowałem Astrid i GTasks, ale nie działa.

*

Offline bobi11

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 07, 2010, 10:11:57 »
wlasnie wczoraj dostalem Desire Z (po jakis 5 latach uzywania WM) i kombinuje z HTC sync i mam dosc

kalendarz jakos nawet sie zsynchronizowal, chociaz nie wiedziec czemu ma dane aktualne z przed kilku dni (np. wczoraj cos poprzesuwalem w kalendarzu zanim zrobilem pierwsza synchrionizacje z Desire i po synchronizacji Outlook kalendarz ma wszystko poprawnie, a Desire widzi to co bylo wczesniej, przed przesunieciem) - ten problem jednak jakos idzie przeskoczyc, bo wystarczy teraz cos znow przesunac i juz sobie to aktualizuje

gorzej kontakty - oto efekt: wszystko przerzucilniby poprawnie, ale po kolejnej synchronizacji zmienil zupelnie kolejnosc wyswietlania w samym Outlooku.Co ciekawe, mam poustawiane w outlooku, ze ma wyswietlac wg File as (gdzie mama wszystkie kontakty zapisane wg nazwiska i imienia lub ew. firmy jak nie mam osoby), ale to ignoruje i wyswietla wg imienia i nazwiska - w ten sposob na poczatku pokazuje mi same firmy (ktore sa wpisane bezosobowo) a potem pokazuje juz kontakty normalnie ale wg kolejnosci imie i nazwosko zamiast nazwisko i imie. Za chiny ludowe tego nie idzie zmienic. Outlook (2007) ignoruje swoje wlasne ustawienia widoku bieżącego!

oczywiscie watek kolegi Vonski na temat synchronizacji za pomoca CompanionLink znam ale wywalenie blisko 40 USD za cos co mialem dotychczas za darmo nie usmiecha sie do mnie

to tyle na pierwsze kilkanascie godzin silowania sie z synchrnizacja Androida 2.2

jak ktos ma jakies pomysly to HELP ME
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2010, 11:32:30 wysłana przez bobi11 »
HTC Touch HD (Blackstone) - Radio: 1.17.25.09
ROM: Energy 21916 Sense2.5 CookieClassic DinikGlass Oct.08

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 07, 2010, 10:29:17 »
jeśli masz PIMa na WM to -> http://www.spritesoftware.com/Products/Migrate/Migrate-Your-Data-Now/How-To-Transfer
działa rewelacyjnie - przetestowałem

*

Offline bobi11

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 07, 2010, 11:42:39 »
jeśli masz PIMa na WM to -> http://www.spritesoftware.com/Products/Migrate/Migrate-Your-Data-Now/How-To-Transfer
działa rewelacyjnie - przetestowałem

tylko jeszcze pytanie czy potem juz synchronizacja przebiega nrmalnie czy to za kazdym razem jak cos zmienie na PC lub w PDA to musze w ten sposob konwertowac?
HTC Touch HD (Blackstone) - Radio: 1.17.25.09
ROM: Energy 21916 Sense2.5 CookieClassic DinikGlass Oct.08

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 07, 2010, 11:49:07 »
nie mam pojęcia Outlooka nie uzywałem przez ostatnie lata w WM - zbyt zawodny był
ale z gmailem synchronizuje wzorowo
poza tym Sprite Migrate zrzuci nam też smsy i historię połączeń

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 12, 2011, 14:15:34 »
A tak bez bicia piany, chciałbym sobie kupić HTC Desire HD. PIM to dla mnie podstawa, używam tasków, notatek, kontaktów, kalendarza i na tym polegam.

Czy HTC Sync potrafi to wszystko sprawnie synchronizować między HTC Desire HD i Outlookiem (2010 32 bit, na win7 64 bit)? Automatycznie, bez importów / eksportów i bez konta gmail?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
  • Sprzęt: PNA NAVROAD 430BT, HTC HD2, TT GO LIVE 1000
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 27, 2011, 10:46:16 »
Przeszukałem tematy, ale nie znalazłem.
Czy jest sposób na synchronizację HTC Desire HD z Outlookiem 2010 (64bit)? BB bez problemu synchronizuje WM i Android już nie widzą 64bitowej wersji Outlloka.  :-|

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 27, 2011, 14:18:57 »
Jedyny jaki znam to przez chmurkę. Nie wiem czy dodatki pozwalające synchronizować z Google'em działają w Outlook'u 64-bit, ale do Hotmail'a tak, więc można w ten sposób (Na Andku wybieramy Firma/ActiveSync i podajemy nasze Live ID oraz m.hotmail.com jako adres serwera).

Generalnie, jeśli chce się korzystać z dodatków do Office'a, lepiej mieć wersję 32-bit. Rozszerzenia kompatybilne z 64-bitową wersją można policzyć na palcach jednej ręki.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 27, 2011, 18:28:49 »
Sam Microsoft pisał, żeby nie używać wersji 64 bit Office'a :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 28, 2011, 11:44:58 »
To kiszka. Jedynym producentem który wspiera 64 bit Office jest chyba BlackBerry.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 28, 2011, 18:49:01 »
A po co Ci office 64 bit?

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 28, 2011, 23:01:40 »
No cóż, teraz sam się zastanawiam, po co informatyk w pracy instalował taką wersję. Pewnie dlatego, że procesor, windows też 64 bitowy. A że przetwarzamy olbrzymie arkusze kalkulacyjne i duże bazy danych to 64 bity sa praktyczniejsze.
To tak jak by zapytać, po co Photoshop jest na 64 bitach? Jeszcze niedawno można by zadać pytanie po co są aplikacje 32 bitowe, i przyznać racje Billowi Gatesowi, że 640 KB pamięci każdemu wystarczy... :wink:
Wygląda na to że muszę zsynchronizować dane w Outlooku na netbooku gdzie jest office 32 bit.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 29, 2011, 08:20:53 »
Też jestem informatykiem i nie zauważyłem, żeby mi jakakolwiek aplikacja Office'a przekraczała 2 GB pamięci. Może nie mam olbrzymich arkuszy :) Procesor i system są 64-bitowe, ale nie narzuca to żadnych wymogów co do aplikacji.

Jeśli Microsoft pisze, żeby nie używać 64bit, to może jednak nie używać? :)

Btw - może da się zostawić Office 64bit i doinstalować Outlooka 32bit?

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 29, 2011, 09:19:59 »
Btw - może da się zostawić Office 64bit i doinstalować Outlooka 32bit?

Tylko starszą wersję. Przy próbie instalacji 2010 wywali, że wersje 32-bit i 64-bit nie mogą być obok siebie (chyba, że jedna z nich była by zainstalowana w technologii Click-to-Run, to może by zadziałało).
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

« Odpowiedź #59 dnia: Maj 02, 2011, 13:21:21 »
Chyba coś jest po stronie Outlooka i Windows. HTC Sync 3.0 działał z moim Desire i Outlook 2003 na Viście, a teraz mam Win7 z Outlook 2010 i wyraźnie nie widzi Sync nie widzi Outlooka na liście programów domyślnych (tam w każdym razie kieruje). Czyli chłopcy z MS znowu nie pomyśleli?