Siri po polsku...?

• 5 Odpowiedzi
  • 7738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jastrzomb_nocny

• 27
  • Sprzęt: Samsung Note
Siri po polsku...?
« dnia: Grudzień 01, 2011, 10:30:48 »
Słuchajcie
Poszukuję jakiegoś "asystenta" który będzie działa po polsku.

Owszem znalazłem programy który zamieniają tekst na mowę po polsku,
znalazłem sporo programów które są odpowiednikami "siri" czyli po wydaniu
polecenia głosem zrobią różne rzeczy na telefonie, ale działają tylko na komendy po angielsku
i w zasadzie nie przeszkadzało by mi to gdyby nie problem przy wybieraniu numeru,
czy był to IRIS czy było to Vlingo nie radził sobie z wyszukiwaniem kontaktów (Ziutek, Kochanie, Sklep...)

Używacie czegoś?
Macie jakieś rozwiązanie?

*

don.kamillo

Odp: Siri po polsku...?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2011, 11:05:52 »
Może Cię to nie usatysfakcjonuje, ale nie możesz po prostu używać standardowego wybierania głosowego wbudowanego w androida? Nie wiem, jak działa, bo mówienie do telefonu nie wydaje mi się najszczęśliwszym pomysłem.

*

Offline jastrzomb_nocny

• 27
  • Sprzęt: Samsung Note
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2011, 11:40:44 »
Może Cię to nie usatysfakcjonuje, ale nie możesz po prostu używać standardowego wybierania głosowego wbudowanego w androida? Nie wiem, jak działa, bo mówienie do telefonu nie wydaje mi się najszczęśliwszym pomysłem.

Oczywiście to rozwiązuje jedną z kwestii, jednakże szukam programu który będzie rozwiązywał je wszystkie od razu.
Czyli: pisanie sms-ów, robienie notatek, wpisów w kalendarzu, szukaniu w internecie...

*

Offline morrow85

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Touch Pro (Orange), Desire Z
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2011, 12:21:59 »
czy w andku niema w standardzie zamiany mowy ( PL ) na tekst ? , u mnie pisanie sms'ów, notatek i wydarzeń w kalendarzu działa poprawnie ( rozpoznawanie mowy i zamiany jej na tekst )

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 01, 2011, 13:20:39 »
mówienie do telefonu nie wydaje mi się najszczęśliwszym pomysłem.
sorry za OT, ale powyższe zdanie wyrwane z kontekstu wywołało duży uśmiech na mojej twarzy :D
end of fear
yo is here

*

don.kamillo

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2011, 13:38:56 »

Oczywiście to rozwiązuje jedną z kwestii, jednakże szukam programu który będzie rozwiązywał je wszystkie od razu.
Czyli: pisanie sms-ów, robienie notatek, wpisów w kalendarzu, szukaniu w internecie...

Ale takie coś jest. Wyszukiwanie głosowe, czy coś. Zmienia mowę (po polsku) na pisany tekst. Możesz używać w notatkach, SMSach, do wyszukiwania etc. Pojawia się klawisz mikrofonu na klawiaturze.

mówienie do telefonu nie wydaje mi się najszczęśliwszym pomysłem.
sorry za OT, ale powyższe zdanie wyrwane z kontekstu wywołało duży uśmiech na mojej twarzy :D
Faktycznie, mocno wyrwane z kontekstu :P