prosze o rade jaki program do sterowania xperia x 10 z poziomu monitora pc

• 13 Odpowiedzi
  • 7776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam jak w temacie potrzebuje jakis prosty program do obslugi fona, instalowalem juz android VNC ale on dziala odwrotnie i moge z poziomu fona bawic sie kompem.  do tej pory siedzialem na wm 6.5 i na niego byl super program my mobiler laczyl sie usb prosty i skuteczny, plis pomozcie bo przez brak takiego programu w androidzie powoli mnie denerwuje ten system.
za porady z gory thx

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
Odp: prosze o rade jaki program do sterowania xperia x 10 z poziomu monitora pc
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2010, 17:47:21 »
Droid Explorer
Android Commander
Służą do zarządzania plikami aplikacjami itp

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2010, 11:39:40 »
0k thx za odp. ale to nie jest realny/rzeczywisty obraz z telefonu na ekranie.
nawet nowy ,,android-sdk''  wyswietla na ekranie kompa obraz telefonu zmodyfikowany przez program, brak wys/odb sms itp.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2010, 21:28:39 »
no chyba to niemozliwe, wszyscy wychwalaja androida a okazuje sie, ze nie ma on aplikacji do zarzadzania pda z poziomu komputera, wm ma ich kilka . wstyd dla androida

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2010, 11:28:33 »
oki pieknie dziekuje.
PS. wiedzialem, ze stawiajac tak pytanie dostane konkretna odpowiedz, za co przepraszam.
dzieki

*

Offline stolar3k

• *
  • 79
  • Sprzęt: Blackberry 9800Torch&HTC Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2010, 21:53:08 »
Ok sprawdziłem te programy Droid Explorer i Android Commander nie są tym czego potrzebuję a android-sdk no cóż nie mam pojęcia jak tego się używa mój angielski aż tak dobry nie jest żebym mógł zrozumieć całą instrukcję a zatem...
Czy zna ktoś program do zarządzania telefonem bo na WM miałem Jeyo Mobile na Nokie Nokia Center na sony ericssona miałem Phone Explorer. Na androida nie mogę za bardzo nic znaleźć ale też nie znam za dobrze tej platformy bo telefon mam od miesiąca.
Chodzi mi o zarządzanie kontaktami smsami itd w programach które wymieniłem mogłem z poziomu komputera pisać smsy i je wysyłać czy też kopiować je do pliku world, mogłem spokojnie zarządzać książką telefoniczną i wykonywać połączenia z poziomu komputera [przynajmniej w niektórych z tych programów które wymieniłem]. Zależy mi żeby znaleźć taki program na Androida czy zna ktoś może taką aplikację.
Będę wdzięczny za pomoc.
Nie wpisujcie mi tylko że jest google bo to już przerobiłem i forum też przeglądałem więc proszę o konkretne odpowiedzi.
Było: MDA Compact IV-> HTC Touch Pro Rom Win 6.1 Org En ->HTC Diamond -> Nokia E51 -->Nokia E63 ->Motorola Milestone->Palm Pre--> Blackberry 9700-> BB 9800Torch Przez chwilę Blackberry 8520

Jest & HTC Diamond WŻDY

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 26, 2010, 22:17:35 »
Ok sprawdziłem te programy Droid Explorer i Android Commander nie są tym czego potrzebuję a android-sdk no cóż nie mam pojęcia jak tego się używa mój angielski aż tak dobry nie jest żebym mógł zrozumieć całą instrukcję a zatem...
Czy zna ktoś program do zarządzania telefonem bo na WM miałem Jeyo Mobile na Nokie Nokia Center na sony ericssona miałem Phone Explorer. Na androida nie mogę za bardzo nic znaleźć ale też nie znam za dobrze tej platformy bo telefon mam od miesiąca.
Chodzi mi o zarządzanie kontaktami smsami itd w programach które wymieniłem mogłem z poziomu komputera pisać smsy i je wysyłać czy też kopiować je do pliku world, mogłem spokojnie zarządzać książką telefoniczną i wykonywać połączenia z poziomu komputera [przynajmniej w niektórych z tych programów które wymieniłem]. Zależy mi żeby znaleźć taki program na Androida czy zna ktoś może taką aplikację.
Będę wdzięczny za pomoc.
Nie wpisujcie mi tylko że jest google bo to już przerobiłem i forum też przeglądałem więc proszę o konkretne odpowiedzi.

Czy Ty jesteś ślepy?
http://code.google.com/p/androidscreencast/

A jeśli potrzebujesz połączenia bezprzewodowego to Motorola Portal Phone - nawet nie musisz NIC instalować na komputerze. Wystarczy aplikacja na telefonie i połączenie WiFi - wszystko robi się z poziomu przeglądarki internetowej.
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline stolar3k

• *
  • 79
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 26, 2010, 22:28:17 »
Sprawdzałem ten program który podał beju i nie mogę go odpalić nie wiem czemu bo robiłem to co było w instrukcji ale nie che mi się połączyć telefonem a motorola phone portal jest bardzo okrojony w funkcje.
Było: MDA Compact IV-> HTC Touch Pro Rom Win 6.1 Org En ->HTC Diamond -> Nokia E51 -->Nokia E63 ->Motorola Milestone->Palm Pre--> Blackberry 9700-> BB 9800Torch Przez chwilę Blackberry 8520

Jest & HTC Diamond WŻDY

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline stolar3k

• *
  • 79
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 26, 2010, 22:58:40 »
Nie wiem co robię nie tak ale nie działa mi to zrobiłem według poradnika i nic chyba że dobrze doczytałem vo jest napisane że to jest program dla zrootowanych urządzeń a ja mam oryginalny room [Motorola Milestone]. Chyba ze w telefonie trzeba mieć coś ustawione o czym nie wiem. Jeszcze dla przypomnienia dodam że nie szukam programu który będzie mi wyświetlał ekran mojej motki na PC.

Jest & HTC Diamond WŻDY

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 27, 2010, 13:35:26 »
Nie wiem co robię nie tak ale nie działa mi to zrobiłem według poradnika i nic chyba że dobrze doczytałem vo jest napisane że to jest program dla zrootowanych urządzeń a ja mam oryginalny room [Motorola Milestone]. Chyba ze w telefonie trzeba mieć coś ustawione o czym nie wiem. Jeszcze dla przypomnienia dodam że nie szukam programu który będzie mi wyświetlał ekran mojej motki na PC.

Room to jest po angielsku pokój, a Tobie chodziło zapewne o Read-Only Memory, czyli ROM. Motorola Phone Portal spełnia wszystkie funkcje jakie wymieniłeś... Jeśli dodatkowo chcesz przerzucać pliki to podłączasz telefon pod USB w trybie pamięci masowej. Poza tym - sprawdzałeś może co jest na dołączonej płycie z oprogramowaniem? Inna sprawa, że jak podłączyszMotkę do komputera przez USB w trybie "Portal i narzędzia", to pod Windowsem odpali Ci się instalator zdaje się.
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline sanko

• 19
  • Sprzęt: tg01, star a5000, elf, BA
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 28, 2011, 12:00:05 »
mi tez nie dziala. nie chce mi sie juz nawet kombinowac. szkoda ze winmobile poszlo w zlym kierunku. teraz pozostaje poznawac ,,magiczny :E,, swiat linuxowo androidowych tajemnic.... :sad:

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 28, 2011, 18:47:00 »
to w motoroli naciśnij phone portal i działa przez WI-FI.
Mi wyświetla za pomocą LG On-Screen Phone, pisanie sms z kompa, obsługa kursorem (myszka) jak palcem, synchronizacja kalendarza z outlookiem, kontaktów, smsów  itd. więc android też potrafi. jedyne ograniczenie to nie ma podglądu z aparatu na kompie. To że inne firmy olewają użytkowników to inna sprawa
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.