program do HTC Desire ala PC Suite do Nokii

• 6 Odpowiedzi
  • 13983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

program do HTC Desire ala PC Suite do Nokii
« dnia: Kwiecień 21, 2010, 15:40:03 »
Witam,
Właśnie stałem się posiadaczem HTC Desire. Potrzebuję jakiś ciekawy programik aby przez pc modyfikować kontakty, dodawać/usuwać pliki, itp. Na stronie HTC do zassania jest tylko programik który synchronizuje kontakty z outlookiem (z różnych powodów on mnie nie satysfakcjonuje). Czy znacie coś lepszego? Skąd to wziąć?(może być coś w rodzaju odpowiednika programiku PC-Suite do Nokii)
Pozdrowienia
Ogiemus

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: program do HTC Desire ala PC Suite do Nokii
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2010, 15:55:27 »
Po co potrzebujesz takiego programu - daj w punktach wymogania oraz czynności do których by służył.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2010, 17:44:32 »
potrzebuje programiku dzięki któremu poprzez klawiaturę z komputera przede wszystkim będę mógł:
modyfikować kontakty w telefonie
kopiować/wycinać/wklejać zdjęcia, nagrania dokonane telefonem (normalnie przez htc sync muszę albo wybrać synchronizację z outlookiem albo wybrać że telefon jest widoczny jako napęd zewnętrzny - być może jest to jakieś rozwiązanie tylko będę musiał się nauczyć rozróżniać foldery)

Przy okazji mam pytanie czy istnieje możliwość ustawienia książki telefonicznej lub instalacji w telefonie innej aplikacji do obsługi kontaktów aby było można np alfabetycznie sortować kontakty po nazwie firm (w zainstalowanej jest tylko opcja wyszukiwania ale też wyszukuje raczej po odnalezieniu liter z imion i nazwisk) - mam niestety setki numerów w rubryce z których korzystam i niestety na pamięć trudno pamiętać kto jest kto. Oprócz tego przydałoby się aby od razu widzieć dodatkowo numery a nie tylko imiona i nazwiska (niestety nieraz ludzie zmieniają telefony a ja nie mam zawsze czasu od ręki tego korygować w rubryce i potem mam np 3 telefony z tym samym imieniem - i tracę czas na odnalezienie

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2010, 18:44:48 »
mozesz zarzadzac kontaktami w sposob wymieniony przez Ciebie poprzez przegladarke i gmail (a dokladniej kontakty na gmail). dziala to dosc dobrze, choc trzeba miec aktywna synchronizacje.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline binks

• *
  • 59
  • Sprzęt: HP IPAQ 914c
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2010, 21:17:24 »
Mam podobne pytanie jako wieloletni uzytkownik Nokii. Dla mnie np kwestia pisania smsow bezposrednio z klawiatury komputera jest czasem bezcenna. W pc suite otwieram aplet do smsow i pisze, wysylajac pozniej do telefonu przez bluetootha. Czy w androidzie tez jest mozliwe do uzyskania takie cos?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2011, 18:53:06 »
Ja polecam http://www.dobreprogramy.pl/MyPhoneExplorer,Program,Windows,12937.html    :O~
Podobno po aktualizacji ze strony producenta działa pod wszystkie telefony gsm i z androidem!
Z moim Desire Z działa ! Program jest rewelacyjny !