Problem z instalacją Google chrome na Androida.

• 4 Odpowiedzi
  • 2425 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Brolly666

• 262
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Desire HD, HTC Sensation
Problem z instalacją Google chrome na Androida.
« dnia: Luty 09, 2012, 10:29:25 »
Witam.
Z tego co widzę wyszła już beta Google Chrome na Androida w wersji ICS. Problem polega na tym, że nie mogę pobrać przeglądarki bo wyskakuje mi, że jest nie dostępna w moim kraju. Mam HTC Sensation z Androidem 4.0.3 Wie ktoś może jak to przeskoczyć?
Diablo ]I[ And The Heavens Shall Tramble

*

don.kamillo

Odp: Problem z instalacją Google chrome na Androida.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2012, 10:37:38 »
Jest już na XDA. Mi się zainstalowała (instalka "waży" jakieś 16 MB), ale żadna strona nie chciała się otworzyć.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2012, 13:13:21 »

Informacja ze strony Google jest następująca:
"...Przeglądarka może być zainstalowana na wszystkich smartfonach i tabletach działających pod kontrolą Androida 4.0 Ice Cream Sandwich. Nie jest dostępna jednak dla użytkowników z Polski. Według blogu Google Polska, anglojęzyczna wersja Chrome będzie dostępna dla Polaków już wkrótce..."
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2012, 00:06:49 »
Generalnie jak zgarniesz sobie apk z innych źródeł niż market (wylądowały na xda) to ci pójdzie. Inna sprawa że nie u wszystkich działa dobrze. Moja teoria jest taka, że to zależy od tego, czy twórcy danego romu zdołali zrobić normalną, dobrze działającą sprzętową akcelerację, bo google chrome z niej korzysta. U mnie na desire z wszystko działa bez zarzutu, przeglądarka jest bardzo szybka.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

don.kamillo

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 10, 2012, 06:58:57 »
To by wyjaśniało, dlaczego u mnie nie działa. Czyli muszę czekać na pewłne wsparcie akceleracji.