klient exchange

• 3 Odpowiedzi
  • 1601 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lapies

• 12
  • Sprzęt: i9300, i9100, p7500, HTC Rhodium (JackOS S2)
klient exchange
« dnia: Styczeń 19, 2011, 14:10:35 »
Witam,
chciałbym zapytać się, czy jest jakiś rozsądny klient poczty oprócz tego bundlowanego wraz z telefonem? Dla konta POP na którym jest mało maili zżera baterię aż miło, dla firmowego Exchange, gdzie jest sporo folderów i poczty telefon zamienia się w cegłę resetując po jakimś czasie (timeout braku odpowiedzi z przycisku on/off).
Czy jest (poza przejściem na gmaila, który śmiga pięknie) jakaś alternatywa nie wymagająca a) rootowania telefonu i a+b)wgrywania custom romu?
Dzięki za odpowiedź

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Odp: klient exchange
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2011, 22:53:17 »
Dla konta POP na którym jest mało maili zżera baterię aż miło, dla firmowego Exchange, gdzie jest sporo folderów i poczty telefon zamienia się w cegłę resetując po jakimś czasie (timeout braku odpowiedzi z przycisku on/off).
Korzystam zarówno z konta pop3 jak i z exchange'a - nic co opisujesz u mnie nie występuje na Froyo i nie występowało na Eclair. Obawiam się, że to nie jest wina poczty lecz masz po prostu jakieś problemy z telefonem.
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline lapies

• 12
  • Sprzęt: i9300, i9100, p7500, HTC Rhodium (JackOS S2)
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2011, 00:39:49 »
Też bym to podejrzewał - niemniej wszystkei pozostałeaplikacje chodzą poprawnie - w szczególności poczta via google. Mam Froyo 2.2. Jeśli to ew. wina sprzętu to jak to można udowodnić? Z pewnych względów nie mogę przekazać do serwisu telefonu ze skonfigurowaną pocztą :|

*

Offline Arecki75

• 3
  • Sprzęt: HD2 Android 2.2 mdeejay eVo Sense rEVOlution
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2011, 16:14:47 »
Sprawdź czy na pewno masz poprawne wszystkie ustawienia (adresy, hasła i tp.) Ja co prawda korzystam z custom romu (z racji sprzętu jaki posiadam - HD2) ale u mnie jednocześnie pracuje exchange i pop i nie mam żadnych problemów. I do tego na stand by telefon zadowala się od 4 do 6 mA.