Jak zablokować internet w Androidzie?

• 5 Odpowiedzi
  • 14340 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

dorsz85

Jak zablokować internet w Androidzie?
« dnia: Styczeń 15, 2011, 23:13:37 »
Witam!
Teoretycznie w poniedziałek(bo po raz trzeci każą mi przyjść później) będę miał Swift'a(nie dadzą puki karta nie będzie aktywowana. Kit, że umowa podpisana :-|) i tu mam pytanie. Jak zablokować Androidowi(wersja 1.6) dostęp do neta poza WiFi? Wiem, że było pytanie kilka razy zadawane, ale przeczytanie kilku tematów zrobiło mi już wodę z mózgu i nie wiem jak to załatwić, a nie chcę nagle dostać rachunku na kilometr, bo "o w mordę, nie zablokowałem internetu".
Znalazłem na necie aplikacje APNdroid, czy coś takiego z rozszerzeniem .apk(chyba tak, bo instalke mam na drugim kompie i nie mogę teraz sprawdzić). Możecie mi powiedzieć jak zainstalować to coś z karty pamięci/przez USB z PC'ta lub co zmienić w ustawieniach żeby łączył się z netem tylko przez WiFi?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Jak zablokować internet w Androidzie?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2011, 23:18:06 »
To już ręce opadają., poczytaj sobie o Androidzie wątki przyklejone. Pliki apk instaluje się z pomocą np. Astro File manager lub innego menadżera (ES File explorer). A w Markecie jest APNDroid i wystarczy go znaleźć i ściągnąć, sam się zainstaluje. I po co teoretyzujesz jak nie masz sprzętu, dostaniesz to go poznasz. A żeby nie działał Internet to wystarczy w ustawieniach coś źle wpisać lub skasować. A w ogole Android bez Internetu jest jak ryba bez wody, kup sobie pakiet internetow (spokojnie 250 Mb na początek wystarczy).

P.S.

Wątek do zamknięcia.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2011, 23:20:30 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

dorsz85

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2011, 23:29:36 »
Nie będę miał pakietów bo będę prawie cały czas w zasięgu WiFi.

"A żeby nie działał Internet to wystarczy w ustawieniach coś źle wpisać lub skasować."

Za taką informację będę wdzięczny!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2011, 23:43:56 »
Nie pamiętam jak jest na 1.6 ale w 2.1 -> Ustawienia:Komunikacja:Sieci telefonii komórkowej:Nazwy punktów dostępu: i tam kliknąć na wpisany APN i zedytować go (wpisać głupotę lub wykasowac wpis).
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline adiko96

• 296
  • No HTC, no cry...
  • Sprzęt: Eldżikałkę Nexusiałkę Cztery :mrgreen:
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2011, 09:51:36 »
Jak cały czas będziesz korzystał z wifi to w ogóle nic nie wpisuj, bo żeby mieć internet przez GSM to trzeba go skonfigurować.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 09:54:09 wysłana przez adiko96 »

*

dorsz85

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2011, 10:07:15 »
Ok :ok: Chyba już wiem co chciałem. Dzięki za pomoc i sory za trucie bo faktycznie poszukałem jeszcze trochę i sam znalazłem to co potrzebowałem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 10:09:28 wysłana przez dorsz85 »