Gry 3D , ALPIKACJE , MOTYWY.

• 14 Odpowiedzi
  • 3334 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gry 3D , ALPIKACJE , MOTYWY.
« dnia: Sierpień 09, 2010, 13:57:19 »
Witam wszystkich użytkowników. Jestem nowym posiadaczem Spicy. Mam go około tygodnia. I od zakupu poszukuje gier, aplikacji motywów. Najlepiej jakby ktos udzielil mi paru wskazówek co zrobic aby lepiej chodził, programy przydatne. Prosze o linki paczki gier lub etc. Prosze o wyrozumiałość jeżeli cos nie tak napisalem:)
Z góry dzieki

[admin]warn - netykieta (marcinl)[/admin]
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 19:21:32 wysłana przez marcinl »

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: Gry 3D , ALPIKACJE , MOTYWY.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 09, 2010, 13:58:44 »
Poczytaj forum, jest tego roche. Nikt Ci na tacy tu niczego nie poda.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2010, 14:00:19 »
Rozumiem ale szukałem i nie moge znajsc gier do pobrania motywow lub cos tego typu. prosze o pomoc. jezeli ktos  bedzie mial troche czasu to z gory dziekuje.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 09, 2010, 14:07:35 »
a w Markecie nie byłeś?  :worried:
i popraw temat - netykieta
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 14:10:31 wysłana przez marcinl »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2010, 14:19:28 »
"Znajsc" :D

Motywyw mozesz zmienic majac zrobionego roota, inaczej sie nie da. Gry, programy- wszystko jest w Markecie. Gry 3D beda chodzic tylko niektore, Spica nie ma sterownika 3D.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2010, 15:03:29 »
Aha:) a w markecie sie placi za transfer lub cos tego typu? A da sie sciagnac nowe sterowniki? czy tylko przy androidzie 2.1 beda nowe?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 09, 2010, 15:49:15 »
To czy cos sie placi zalezy od Twojego planu taryfowego, badz czy korzystasz z wifi. Nie, przy Androidzie 2.1 nie bedzie nowych, nie sadzilem, ze ktos moze korzystac ze starszego na Spicy(to juz bezsens do potegi n przy n dazacym do nieskonczonosci). Stery 3D sa aktualnie tworzone, to kwestia czasu :)
A sprzet mozna przyspieszyc, sa na to sposoby, a na problemy z grafika pomagaja troche sterowniki open gl. Mi gdy 3D nie byly potrzebne, kupowalem Spice z pelna swiadomoscia tego, ze niektore moga nie dzialac lub sie ciac.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 09, 2010, 19:19:40 »
Hmmm a mam do Ciebie pytanie re_ , bo nie wiem czy dobrze zrozumialem:) ze na spice juz wyszedl android 2.1? a moge sie dowiedziec jak go pobrac lub zaaktualizowac? Open gl tak? a moglbys jakis link zapodac? a co do przyspieszenia sprzętu to moglbys podac czy tu jest na forum a najlepiej jakby chcialo Ci sie napisac kilka slow i programow:) ja troche jestem w tym ciemny bo nie za bardzo sie znam na dodytkowych telefonach. z góry dziekuje:)

Połączone: Sierpień 09, 2010, 19:21:57
Jeszcze jedno pytanie a jak mozna zrobic tego "roota"? na czym on polega? sorry ze tak pytam o wszystko ale jestem zielony w tych sprawach:) prosze o objasnienie mi tego:)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 19:21:57 wysłana przez damian13336 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 09, 2010, 19:41:13 »
przecież wszystko jest w dziale Spica, pofatyguj się tam i poczytaj

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 09, 2010, 19:58:52 »
Tak, wyszlo juz sporo jego odslon.
Mozesz sie o tym dowiedziec tu na forum w dziale Spicy, wszystko jest opisane. Co do open gl to dawalem juz opis i linki, poki co sie ani za to, ani za roota nie bierz. O przyspieszeniu urzadzenia rowniez pisalem. Wydaje mi sie, ze na sam poczatek powinienes poznac i rozgryzc to urzadzenie, wgrac sobie 2.1 i sie pobawic, modowanie, rootowanie itd. to sa rzeczy, ktore warto zrobic jesli masz jakies pojecie, inaczej mozna uszkodzic sprzet.
PS. Mam mala prosbe, w zasadzie z czystej ciekawosci. Moglbys sciagnac z Marketu aplikacje linpack i puscic benchark? Najlepiej kilka, podac wynik oscylujacy w przecietnie pokazywanym w tej aplikacji na Twojej Spicy(zebys nie podawal np. najnizszego) i wrzucic go wg wytycznych w tym temacie: http://pdaclub.pl/forum/android/wydajnosc-urzadzen-z-androidem/  ?

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 09, 2010, 20:24:16 »
Okeey postaram sie. a jeszcze pytanie, jak go wgrac normalnie przez kiesa czy jakis inny program adroida 2.1 i czy jak go wgram to strace gwarancje??

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 09, 2010, 20:30:25 »
Wgranie nowszego Androida przez Samsung Studio nie powoduje utraty gwarancji. Przez KIES chyba takze nie. Opis wgrywania jest tu na forum.
Ja wgrywalem przez Odina, co wiaze sie z utrata gwarancji, jednak i tak zakladalem zrootowanie i zmodowanie sprzetu, co rowniez jest jednoznaczne z utrata gwarancji(mozna to oczywiscie cofnac).

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 10, 2010, 10:06:54 »
Ludzie, dajcie sobie spokój - przecież widać, że jest to typowy przedstawiciel pokolenia "dajmi-zróbmi". Ja bym nawet czasu nie tracił...  :sleepy:
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 10, 2010, 11:59:35 »
Moze sam poczyta, czegos sie nauczy, wowczas zapyta jak czegos nie zrozumie i beda z niego ludzie :) Jak kolega damian13336 poczyta i wowczas bedzie mial z czyms problem to chetnie mu pomoge, zachecajmy ludzi do uzywania forum :)

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 10, 2010, 12:42:06 »
Pomagać - jak najbardziej. Sam to lubię robić. :) Dawać wszystko na tacy - nigdy. Pytania pokazują, że kolega nie zadał sobie odrobiny trudu, żeby dowiedzieć się czegokolwiek na temat swojego telefonu czy samego androida. Nawet idę o zakład, że nie przeczytał instrukcji! (wiedziałby, czym jest market) FAQ forum też nie przeczytał (nie pytałby o paczki z grami, bo to jest już praktycznie pytanie o piracki soft). A podobno ma telefon tydzień...
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...