Gallery 3D - problem

• 11 Odpowiedzi
  • 4057 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Promeek

• **
  • 184
    • Information Technology Blog
  • Sprzęt: iPhone 4 iOS 6.1.2 , iPod nano 7g
Gallery 3D - problem
« dnia: Maj 17, 2011, 18:19:47 »
Z braku doinformowania chcąc jakieś ładnej galerii zainstalowalem na moim ZTE Blade Gallery 3D .. Nie wiedziałem, że ta galeria już jest. Mam rom CM7..
I tutaj pojawia się problem.. Galeria wywala błąd przy włączaniu o treści : Aplikacja LauncherPro(proes android.process.acore) została niespodziewanie zatrzymana. Spróbuj ponownie. No i mam dwie opcje : wymuś zamknięcie i Zgłoś. Po tapnięciu na pierwszą opcje aplikacja się włącza.
Galeria w menu zamieniła się w : com.cooliris.media.Gallery i widzi ją jako aplikacje systemową..
W zarządzaniu aplikacjami nie widzi mi w ogóle tej galeri ani na SD ani na urządzeniu zainstalowanej.
W Market -> Moje widzi zainstalowaną Gallery 3d ale jedyne co mam to otwórz, nie mam odinstaluj.
Czy mogę jakoś pozbyć się problemu z błędem przy włączaniu ? Albo ktoś poleca jakiś zamiennik galeri ?
Pozdrawiam!
Telefon : iPhone 4 iOS 6.1.2 + JB
Odtwarzacz : iPod Nano 7g + EarPods
Plany : iPad Mini , iMAC.

*

Offline zajac

• 742
  • Sprzęt: SGS III Black
Odp: Gallery 3D - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2011, 18:23:14 »
Wejdź w "zarządzanie aplikacjami" i zobacz czy oby galeria 3d nie zainstalowała się jako "update" do galerii już zainstalowanej...
Jak tak to po prostu kliknij odinstaluj aktualizacje...

*

Offline Promeek

• **
  • 184
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2011, 18:28:31 »
Wejdź w "zarządzanie aplikacjami" i zobacz czy oby galeria 3d nie zainstalowała się jako "update" do galerii już zainstalowanej...

Właśnie problemem jest to,że w "zarządzaniu aplikacjami" nie widzi mi w ogóle galeri, ani gallery 3d ani zwykłej .. :O

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2011, 19:32:22 »

Właśnie problemem jest to,że w "zarządzaniu aplikacjami" nie widzi mi w ogóle galeri, ani gallery 3d ani zwykłej .. :O
U góry w "zarządzaj aplikacjami" masz zakładkę "wszystkie", tam powinna być widoczna owa aplikacja. Jak masz root'a to możesz ręcznie usunąć aplikację z system/app i data/app np. root explorerem.

*

don.kamillo

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2011, 19:35:31 »
Ma roota, bo ma CM :)

*

Offline Promeek

• **
  • 184
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2011, 20:51:21 »

U góry w "zarządzaj aplikacjami" masz zakładkę "wszystkie", tam powinna być widoczna owa aplikacja. Jak masz root'a to możesz ręcznie usunąć aplikację z system/app i data/app np. root explorerem.

Czyli mam po prostu root explorerem usunąć ją na siłę ? Czy nie zakłóci to pracy " właściwej " galeri ?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2011, 23:30:09 »
Racja, zamuliłem znowu ;)
Czyli mam po prostu root explorerem usunąć ją na siłę ? Czy nie zakłóci to pracy " właściwej " galeri ?
Skoro doszliśmy do tego że masz root'a to tak:
1. Jeżeli w zakładce "wszystkie" nie było tej aplikacji, patrz punkt 2 :P
2. Zainstaluj sobie Titanium Backup, przejdź do zakładki "kopie zapasowe/ przywracanie znajdź swoją aplikację gallery 3d i ją usuń, jeżeli to nic nie da patrz punkt 3 :]
3.Usuń gallery 3d z data/app, jeżeli to nic nie da patrz punkt 4. :]
4. Usuń z system/app galerie, podejrzewam, że po tym zabiegu nie będziesz miał w ogóle galerii w telefonie, więc będziesz ją musiał ponownie zainstalować, albo poprzez wydłubanie z instalki romu i wrzucenie do system/app, albo przez wgranie apką którą rozwaliłeś galerię :P Podejrzewam że jak wgrasz ją ponownie, nie mając na telefonie żadnej galerii, nic Ci się już drugi raz nie wysypie.

*

don.kamillo

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 18, 2011, 00:24:37 »
A tak hipotetycznie: jakby wgrał system od nowa? Bez wipe? Nie naprawi się to?
A już z innej beczki: popsułem kiedyś w podobnych okolicznościach to google search. Po bojach pomógł jedynie wipe.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 18, 2011, 09:38:22 »
A tak hipotetycznie: jakby wgrał system od nowa? Bez wipe? Nie naprawi się to?
Hipotetycznie powinno się naprawić, z tym że to czy zostaną wszystkie dane, to zależy od romu, bo niektóre przed instalacją formatują pamięć, co prawda nieliczne, ale może się tak zdarzyć.

*

don.kamillo

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2011, 14:45:39 »
Skoro to CM, to dane piwinny zistać, bo tak robie upgtade do wyższych wersji Nightly Buildów :) Można spróbować w razie czego.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 18, 2011, 14:51:52 »
Skoro to CM, to dane piwinny zistać, bo tak robie upgtade do wyższych wersji Nightly Buildów :) Można spróbować w razie czego.
Skoro robisz update'y, to jak najbardziej powinno się dać z zachowanymi danymi :ok:

*

don.kamillo

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 18, 2011, 14:58:45 »
Teraz tak mi się przypomniało... Na XDA widziałem aplikację Gallery 3D ++, nie wiem, czy to kakaś różnica. Wygląd miała ten sam, można spróbować ją zainstalować.