Dynamiczne przełączanie 2G/3G?

• 2 Odpowiedzi
  • 2066 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dynamiczne przełączanie 2G/3G?
« dnia: Wrzesień 01, 2010, 11:00:22 »
Witam,

Chciałem się zapytać, czy jest już jakiś programik, który potrafiłby dynamicznie przełączać tryb 2G i 3G na Androidzie? Wiem, że są ograniczenia systemowe, które niby to uniemożliwiają, ale może już znalazło się jakieś rozwiązanie…..

BTW.
Kiedyś na WM radziłem sobie z tym na zasadzie skryptów, które wykonywały serię poleceń (skrypty były w programie SKSchema). Działało to tak: otwórz opcje ustawień telefonu, kliknij w punkt X, kliknij w punkt Y, kliknij w punkt Z, wyjdź z opcji ustawień telefonu.

Zastanawiam się czy na Androidzie jest jakiś program do robienia podobnych skryptów. Wtedy można by było stworzyć skrypt, który otwierałby panel opcji sterowania połączeniem internetowym i „fizycznie” klikał w przycisk zmiany opcji 2G/3G….

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Dynamiczne przełączanie 2G/3G?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2010, 11:07:35 »
Niestety w android nadal jest to niemozliwe - sa widgety ktore "skracaja sciezke" z kilku klikniec do trzech ale nadal jest to polsrodek...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

Odp: Dynamiczne przełączanie 2G/3G?
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2010, 11:14:23 »
A czy jest coś do robienia skryptów, które symulują fizyczne kliknięcia ekranu? Wtedy możnaby zrobić skrypt, który działałby tak jak napisałem.