Co umie WinMo (+soft) a nie umie Android :-)

• 50 Odpowiedzi
  • 7415 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
Odp: Co umie WinMo (+soft) a nie umie Android :-)
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 09, 2011, 00:43:42 »
Nie bardzo, winmo to już historia. Nowych telefonów nie będzie a Leo to już ponad roczny staruszek.
Tak się bardzo oburzacie jak zadajemy pytania a nie lepiej jest po prostu na nie odpowiedzieć. Dla nas to jest nowy system więc się dopiero uczymy i pytamy bardziej doświadczonych, po to jest to forum. Na razie dowiedzieliśmy się że android jest uber i wszystko działa a my nie umiemy szukać  :grin:
Czekam dalej na propozycje chociaż jednego odtwarzacza który potrafi odegrać strumień, niech to już nawet będzie LQ.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 09, 2011, 20:02:22 »
Flamewar :banan:

Dobrze ze do windowsiarzy powoli dociera ze wm sie skonczyl...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 09, 2011, 20:32:09 »
[Flamewar]
Skończył się z takich samych powodów z jakich świetnie sprzedają się iPhony i inne iNiewiadomoco. Ludzie nie wiedzą co dobre i łapią się za to co kolorowe. No bo bądźmy szczerzy, nie licząc gier, to soft na androida ciągle raczkuje. Nie ma ani jednej _działającej_ aplikacji nagrywającej rozmowy na potowych urządzeniach, nie ma porządnego odtwarzacza audio/video itp, nie chce mi się cięge wymieniać tego co nie można znaleźć na robota.
[/Flamewar]
Edit:
Aż dziwne że w tym dziale tag [flamewar] nie działa;)))

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 09, 2011, 21:16:24 »
Zauwaz ze nikt nie kaze ci uzywac amdroida. Jak chcesz to wracaj d wm i nie siej herezji. 99% osob ktore uzywaja telefonu jako urzadzenia multimedialnego to ze vplayer odtwarza napisy tylko  w srt niewiele przeszkadza ;) ten 1% zawsze bedzie niezadowolony. Masz wybor ciagle miedzy wm i androidem. Decyduj...

Zawsze znajdzie sie zastosowanie do ktorego danyp system nie jest przystosowany...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 09, 2011, 21:26:54 »
Kiedy android(oprogramowanie)nie jest przystosowany do podstawowych funkcji. Nie nagrywa rozmów, niewygodnie czyta się książki, kuleje audio/video, brak porządnego regulowania natężeniem jasności ekranu itp. Nawet Sense andoridowe wygląda jak SPB Mobile Shell + nakładka MobileSense, a nie porządne WMowe Sense. O Cooki Home Tab nie będę przez uprzejmość wspominać... Już nie mówie o bajerach takich jak budzik wyłączający się po właczeniu światła czy potrząśnięciu (GAlarm), czy automatycznej zmiany profili po zmianie miejsca (bez użycia GPSa).

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 09, 2011, 21:50:11 »
stary uparłeś się na jakieś pierdoły i męczysz
to są wodotryski, które tylko Ty uznajesz za must-have aby udowodnić jakei to winmo niezbędne, Twoja wola

a winmo dorobił się ich po 10 latach od premiery
to zobaczymy gdzie winmo będzie za lat 3 i co andek będzie wtedy miał za soft
szczęscie, że jest andek na hd2, bo byś go za sensowną cenę nie sprzedał :-)

a np. do profili jest soft, o jakim piszesz (set profile czy jakoś podobnie)
na audio i video narzekają może z 2 osoby, w tym Ty - odtwarza i muzykę i video
a podstawową funkcją tel;efonu nie jest nagrywania a dzwonienie - tylko Ty masz z tym problem

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 09, 2011, 22:01:13 »
BTW Do WM przywalaliscie sie, jak nie mial tego, czy owego albo cos nie dzialalo a tu prosze telefon jest do dzwonienia a nie nagrywania i tyle, powinnismy sie w ogole cieszyc, ze dzwoni, dobre.
To w koncu czym jest Android to OS czy cos co go imituje?
Niestety WM konczy zywot, czy juz skonczyl, WP7 to na razie szkoda komentowac, a moj aktualny faworyt do kolejnego zakupu jest na robocie wiec czeka mnie przesiadka i tak sobie czytam i czasem oczom nie wierze :)

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 09, 2011, 22:12:03 »
E, tam. Ja siedzę sobie 3 lata na WM 6.1 i mi odpowiada.
Ma soft? Ma, dużo
Działa zadowalająco zaawansowanie? Działa!
Wydajny? Wystarczająco.
Wsparcie jest? Jest!

Czego chcieć więcej, dla mnie WM nie upadł, ta propaganda to tylko sprawa tych speców od marketingu (którzy cisną na WP7 i Androida). Nie wiedzą, czego w rzeczywistości chcą zaawansowani userzy w Europie, ot co. Albo chcą zniszczyć ten "rynek" (grupy modyfikujące insze OS) śmiercią naturalną.

vide Windows XP. M$ nie robi nowych wypustów tej wersji, a użytkowników od groma. Softu też, a tworzony jest też coraz nowszy..
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2011, 22:15:18 wysłana przez Ham3r »

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 09, 2011, 23:05:20 »
Kiedy android(oprogramowanie)nie jest przystosowany do podstawowych funkcji. Nie nagrywa rozmów, niewygodnie czyta się książki, kuleje audio/video, brak porządnego regulowania natężeniem jasności ekranu itp. Nawet Sense andoridowe wygląda jak SPB Mobile Shell + nakładka MobileSense, a nie porządne WMowe Sense. O Cooki Home Tab nie będę przez uprzejmość wspominać... Już nie mówie o bajerach takich jak budzik wyłączający się po właczeniu światła czy potrząśnięciu (GAlarm), czy automatycznej zmiany profili po zmianie miejsca (bez użycia GPSa).

Napisałem w tym topicu już raz, ale widzę, że nie bardzo zauważyłeś. Wciąż narzekasz na Androida. Nie żadnego, podkreślam - ŻADNEGO obowiązku korzystać z tego systemu. A jeżeli już decydujesz się na robota, musisz korzystać z tego, co jest.
Co więcej, wspominasz o zewnętrznym sofcie, dalej zwracając uwagę na system, sam w sobie. Nie wiem, czy wiesz, ale to leży w gestii developerów, którzy swoją drogą dość prężnie pracują nad rozwojem większości programów. Nakładkę na home screen możesz sobie zmienić, jak i to Ci nie pasuje. A co do budzika czy profili - jak uważasz, że to niezbędne narzędzia, zawsze możesz zabrać się za programowanie i napisać coś swojego, nikt Ci nie broni.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 09, 2011, 23:30:06 »
BTW Do WM przywalaliscie sie, jak nie mial tego, czy owego albo cos nie dzialalo a tu prosze telefon jest do dzwonienia a nie nagrywania i tyle, powinnismy sie w ogole cieszyc, ze dzwoni, dobre.
To w koncu czym jest Android to OS czy cos co go imituje?
Niestety WM konczy zywot, czy juz skonczyl, WP7 to na razie szkoda komentowac, a moj aktualny faworyt do kolejnego zakupu jest na robocie wiec czeka mnie przesiadka i tak sobie czytam i czasem oczom nie wierze :)
tego nie mówię, ale jest kilka softów do nagrywania, tyle, że druga strona ciszej, bo z mikrofonu
irytuje mnie tylko pokazywanie drobiazgów i wodotrysków jako funkcjonalności must-have, która ma świadczyć o całym os'ie - a to juz nadużycie
nie marudziłbym na android'a skoro daje hd2 druga młodość, ale przecież nikt nie musi tego używać
a że jakieś drobiazgi ni chodzą ? przyjdzie czas i na to

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 10, 2011, 08:06:26 »
Czego chcieć więcej, dla mnie WM nie upadł, ta propaganda to tylko sprawa tych speców od marketingu (którzy cisną na WP7 i Androida). Nie wiedzą, czego w rzeczywistości chcą zaawansowani userzy w Europie, ot co. Albo chcą zniszczyć ten "rynek" (grupy modyfikujące insze OS) śmiercią naturalną.

Jakby to rzekła Dżoana - "nieźli dżołk" - dla grupy stanowiącej mniej niż 1% rynku warto utrzymywać niewspierany już i nie wprowadzany WM6.X. Nie ma, skończyło się i to se ne wrati.

vide Windows XP. M$ nie robi nowych wypustów tej wersji, a użytkowników od groma. Softu też, a tworzony jest też coraz nowszy..

Bo siła systemu jest w klientach korporacyjnych, użytkownicy prywatni są marginalni w tym zestawieniu. Policz ile biur nadal korzysta z XP. Choć tak samo jak WM6.X to przeżytek...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 10, 2011, 10:24:38 »
Zgadnijcie jaki system wrócił do mojego HD2;))))

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 10, 2011, 12:17:49 »
ok, zatem wątek wg mnie do zamknięcia

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 10, 2011, 14:01:23 »
ok, zatem wątek wg mnie do zamknięcia
Ale czemu? Może kiedyś powstanie pod andorida soft który miałby wymagane przeze mnie funkcje. Przecież HD2 z WM też nie od razu nagrywał rozmowy. Potrzeba było około roku czasu by ktoś z XDA skumał że trzeba jedną rzecz zmienić w rejestrze by zadziałało nagrywanie rozmów. Może niedługo to samo da się zrobić w Leowym androidzie i aplikacje nagrywające coś nagle zaczną nagrywać rozmowy.
Albo aplikacje do czytanie. Jeszcze pare miesięcy temu nie było Cool Readera który potrafi czytać rtfy, jeszcze trochę i jakiś program dorobi się obsługi odt i doc, i będzie potrafił bez lagów obrócić ekran z tekstem(tego ostatniego CR nie potrafi).
Wiec nie zamykajcie tego wątku, ja nie przekreślam tak zupełnie androida, daje mu(oprogramowaniu pod androida)jeszcze szanse. Może za miesiąc, rok...
Nie od razu WM powstał;)

*

userPEST

« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 10, 2011, 14:43:25 »

na audio i video narzekają może z 2 osoby, w tym Ty - odtwarza i muzykę i video
a podstawową funkcją tel;efonu nie jest nagrywania a dzwonienie - tylko Ty masz z tym problem

bo to agent Tomek/incognito/ :mrgreen: na emeryturze ale brakuje mu starych przyzwyczajeń że trzeba mieć haki na wszystkich :ok: .

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 10, 2011, 15:24:29 »
rozwiązane wątki zwykle się zamyka, a tu napisałeś, że wróciłeś do winmo - zresztą nie wyglądasz na gościa, którego można przekonać, skoro krytyczności nabierają rzeczy, które są dla innych wodotryskami :-)
wygląda na to, że niestety w obecnym kształcie wątku (narzekania) nie ma już chętnych do pomocy - wtedy wątek miałby sens istnieć

do decyzji mod'a

btw,
nie znalazłem na forum wątku (ale może za słabo szukałem) z tabelarycznym zestawieniem softu WinMo i Android, tzn. odpowiedniki aplikacji w obu systemach - pomogłoby migracji w ... obie strony  :wink:
jeśli nie ma, i nie będzie chętnych, to może założę, ale konieczna będzie konstruktywna współpraca obu światów

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 10, 2011, 15:29:05 »
rozwiązane wątki zwykle się zamyka, a tu napisałeś, że wróciłeś do winmo - zresztą nie wyglądasz na gościa, którego można przekonać, skoro krytyczności nabierają rzeczy, które są dla innych wodotryskami :-)
Poznajesz to po moim avatarze?;)))
Zaletą androida jest to że zżera mniej baterii niż mój WM. Znacznie mnie.
Gdyby tylko znalazła się aplikacja poprawnie nagrywająca rozmowy wrócił  bym do androida. Na razie bacznie obserwuje aplikacje NACM.
Mnie nie trzeba przekonywać. Wystarczy mi dać soft który spełni moje wymagania. No chyba że miałeś zamiar przekonać mnie że aplikacje które nie działają są działające. To faktycznie, do tego mnie nie przekonasz.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 10, 2011, 15:54:45 »
dla mnie też sensowne nagrywanie rozmów to must have. Nie ma co upraszczać, że to tylko wodotrysk skoro nie wszyscy tego potrzebują. zaletą telefonu z os jest właśnie mnogość funkcji do wykorzystania nawet jeśli większości nie potrzebuję. Może być tak, że potrzebuję 2-3 tak bardzo, że kupuję naprawdę drogi sprzęt tylko dla tych 2-3 rzeczy...
end of fear
yo is here

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 10, 2011, 16:10:57 »
dla mnie też sensowne nagrywanie rozmów to must have. Nie ma co upraszczać, że to tylko wodotrysk skoro nie wszyscy tego potrzebują. zaletą telefonu z os jest właśnie mnogość funkcji do wykorzystania nawet jeśli większości nie potrzebuję. Może być tak, że potrzebuję 2-3 tak bardzo, że kupuję naprawdę drogi sprzęt tylko dla tych 2-3 rzeczy...
nie ma co generalizować jeśli potrzebują 3 osoby (jak do tej pory)  :police:
ale jest WM i jak dla kogoś to krytyczne, to używa winmo - ważne, że jest to możliwe

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 19, 2011, 03:18:52 »
Trochę poszperałem co do moich wymagań i tak:
Odtwarzacz audio - poweramp. Ma to co trzeba, poprawia jakość dźwięku na słuchawkach bt (na normalnym odtwarzaczu z sense to jakaś tragedia była), jest eq więc można dostosować sobie brzmienie no i wygląda całkiem nieźle. Do tego kilka widgetów na pulpit lub ekran blokady. Może nie jest tak rozbudowany jak pocket player ale cóż, brakuje tam radia.
Odtwarzacz video dalej nic porządnego nie ma, trzeba czekać na core dla androida, ciągle się robi...
To samo z przeglądarką zdjęć która integrowała by się z eksploratorem plików i ładnie strumieniowała foty przez wifi...nic nie ma :-|